(NOT)
האמת, פשוט הבטחתי להביא לעבודה כמה דברים ליום ההולדת, והחלטתי ללכת על קטן. מאד קטן.
שני סוגי מיני-מיני-פאי הוכנו.
האחד מלוח, השני מתוק.
האחד עם סלמון, השני עם שוקולד.
האחד נטרף בעבודה בחמישי בצהרים, את השני שכחתי בבית... מזל שהבאתי גם עוגות אישיות של שקדים ואגס.
אבל זה לפוסט אחר.
אל דאגה, המיני-פאי'ס שוקולד לא נותרו מיותמים. הם התארחו יחד איתי אצל ד' בשישי בערב, וחוסלו.
המתכון הוא לא כזה יוצא דופן או מקורי. רק בצק פריך (מתוק או מלוח) ובו המלית הרצויה. אפשר לגוון לנצח.
רק לשם הסדר הטוב אני מעלה מתכון, אבל זה ממש מקום ממנו אפשר להתחיל לשחק עם מליות, בגדר המלצה בלבד.
נדרשת תבנית סיליקון שקעים (כזו שמשמשת לטראפלס, עיגולים קטנים)
מיני-פאי-זיתים-סלמון
חומרים (50 חתיכות):
175 גר' קמח
100 גר' חמאה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
קורט מלח
קורט סוכר
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים (אנא, השקיעו בזיתים טובים)
סלמון מעושן (חצי חבילה)
עירית לקישוט
הכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.
מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות, ומעבדים עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון, ואת המים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים חצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, וקורצים עיגולים הגדולים בסניטימטר מקוטר העיגולים בתבנית (או חצי ס"מ רדיוס).
מרפדים את השקעים הקטנים בבצק, ומהדקים.
אופים עשר דקות לצבע זהוב. מקררים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.
את הזיתים מקצצים למחית במעבד המזון. שמים חצי כפית ממרח הזיתים בכל מיני-פאי.
את הסלמון חותכים לרצועות של 3 ס"מ X 0.5 ס"מ. מגלגלים לשבלול, ומניחים בכל מיני-פאי בתוך ממרח הזיתים.
מקשטים בעירית.
מיני פאי שוקולד
*הבצק הפריך הוא של פיירי, המלית היא מפאי השוקולד של אור, והיא מספיקה לכמות כפולה של בצק, אבל תכינו בכל מקרה, ותקפיאו את מה שנשאר לכם, יצאו לכם אחלה טראפלס...
חומרים (כ- 50 חתיכות):
135 גר' חמאה קרה
200 גר' קמח
30 גר' שקדים טחונים
40 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
מעט גרידת לימון או תפוז
חלמון
125 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר איכותי
50 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר איכותי
50 גר' חמאה
100 מ"ל חלב
1.5 כף סוכר
1.5 כף סוכר
קורט מלח
אבקת קקאו לקישוט
הכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים את הקמח עם המלח, השקדים ואבקת הסוכר.
מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות, ומעבדים עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון, קליפת התפוז ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים שעתיים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, וקורצים עיגולים הגדולים בסניטימטר מקוטר העיגולים בתבנית (או חצי ס"מ רדיוס).
מרפדים את השקעים הקטנים בבצק, ומהדקים.
אופים עשר דקות לצבע זהוב. מקררים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.
מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות, ומעבדים עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון, קליפת התפוז ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים שעתיים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, וקורצים עיגולים הגדולים בסניטימטר מקוטר העיגולים בתבנית (או חצי ס"מ רדיוס).
מרפדים את השקעים הקטנים בבצק, ומהדקים.
אופים עשר דקות לצבע זהוב. מקררים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.
מרתיחים שמנת עם סוכר ומלח. להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד. לערבב עד שנמס.
להוסיף את החמאה ולערבב עד שנמס.
להוסיף את החלב, לערבב היטב ולמלא את קלתיות הפאי.
לקרר.
לפזר קקאו לפני ההגשה.
14 תגובות:
איזה חתיכים!!!
ואיזה תמונות מדהימות
וואי וואי וואי, זה נראה כל כך טעים...
אין מלים...
לא ייתכן!!!
למה אני לא קיבלתי את "המיני שוקולדים"?
נכון, המשלוח שהגיע היה נפלא, אבללא הייתי מתנגדת לחצי-חצי שוקולדי.
זאת מלונדון
תודה! הם אכן היו טעימים.
לונדונית, הם לא היו שורדים טיסה... אין מה לעשות, כדי לחצות ים, צריך עמידות שיש רק לעוגיות יבשות.
הם באמת יפים לאללה, ובטח גם ככה טעימים.
הייתי אומר שהם מעוררים ריגוש מיני, אבל אז שוב היו קוטלים אותי על משחקי מילים איומים.
מצד שני, הפוסט נפתח במשחק מילים איום שכזה, אז מותר גם לסיים ככה.
מה זאת אומרת?
אה!
ריגוש מיני.
הבנתי.
אכן משחק מילים איום.
אם כבר, אז ריגוש מקסי.
אודליה (חברה של זאת מלונדון ?),
אוי הם חתיכיים לאללה, אולי אני אסע ללונדון ואקח לזאת מתנה ?
אני נהנית ממך מאד, רק שתדעי.
אודליה, שמחה לראות אותך פה!
איך היה אצל גורדון?
גורדון היה בסדר, אם כי מעט מאכזב. כתבתי על זה בפורום שלי.
המסקנה שלי היא שאני צריכה לנסוע עם מישהו שיותר בענייני אוכל ולא עם הבחור שמסתפק בפרט - א- סנדביץ'.
כמעט החלטתי לנסוע ללונדון בשבוע הבא, אבל הזאת אמרה שקר מדי, אז אני מחפשת קורבן שיבוא איתי ליומיים ליערות הכרמל.
זו תמיד הבעיה עם שותפים לנסיעה שהם לא foodies...
יאמייי!
יפה לך על דקורציית הקקאו, נראה יופי
תודה יקירתי! :-)
מקסים!!!!חייבת לנסות,הבת שלי"חולה על שוקולד"
תודה
היי אוהבת לאפות - ברוכה הבאה :-)
ספרי איך יצא!
ממליצה גם על הגרסה ה"גדולה", ככה מקבלים יותר שוקולד ביחס שוקולד:בצק לעומת גרסת המיני
הוסף רשומת תגובה