יום שישי, 28 בנובמבר 2008

חלה'ס


היום נפרגן לקרין גורן, נמליץ על משהו אחד ונשוויץ באחר.

בדרך כלל מביאים פה בבלוג מתכונים מקוריים, אבל לקרין גורן יש מתכון לחלה מתוקה מעולה, אז אני מביא אותו כאן, בשינויים קלים לפי טעמי האישי. המתכון המקורי נמצא בקישור הזה (שמכיל חוץ מהמתכון גם סרט שמראה בדיוק איך מכינים, כולל קליעה חגיגית). הכמויות לשתי חלות:
קילו קמח לבן
שתי כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
2 ביצים
3 כוסות מים
1/2 כוס שמן

חצי כוס צימוקים
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט


מערבבים את המרכיבים בקבוצה הראשונה, לאחר לישת הבצק מוסיפים לו צימוקים וקולעים חלה (הוראות יותר מפורטות יש בלינק. אמנם בלוג אוכל אבל לא צריך להאכיל בכפית!), מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשומין מעל. אופים ב-180 מעלות. קרין טוענת ש-35 דקות, התנור שלנו טוען ש-40 דקות - עדיף. טעים לאללה, וכמו שאמרו כמה שטעמו, "זה כמו עוגה". נהדר לשבת.

אם ממשיכים בפרגון, אבל בכיוון לגמרי אחר, אז אנחנו רוצים להמליץ על "מועדון סינמסקופ" שמארגן יאיר רווה, מבקר קולנוע ובעל הבלוג השווה סינמסקופ. המועדון (קרי: רווה) מביא סרט איכות בכל יום שישי האחרון בחודש בשעה שתיים, בסינמטק החדש של הרצליה, בפסאז' ברח’ סוקולוב 29. לפני הסרט רווה מספר בקצרה על הסרט ועל יוצריו, זו הרצאה שמרחיבה את הדעת ונותנת פרספקטיבה מעניינת. אחרי הסרט מנשנשים קצת מתוקים שמביאים כמה בשלנים מהקהל, למשל מאיה מבצק אלים (מתברר שלא רק אצלנו משתלבות אהבת הקולנוע ואהבת האוכל). עד עכשיו הוקרנו שלושה סרטים - "לקום אתמול בבוקר", "לעוף כל הדרך הביתה" ו-"AI" (היום). את הראשון פספסנו אבל שני האחרים היו מצוינים, ואנחנו בהחלט נהיה שם בעוד חודש, כדי לראות את "Contact" של זמקיס. כדאי גם לכם. מי שמגיע דרך הבלוג של יאיר ומדפיס ומביא תמונה מסוימת (בכוונה לא נתנו לינק ישיר. מה יש, תחפשו שם, יש שם עוד הרבה דברים מעניינים), משלם מחיר מוזל - 20 ש"ח בלבד. שווה, וממש לא רק בגלל המחיר.

וגם נשוויץ קצת, שהיינו בהופעה של רופוס ויינרייט בהיכל התרבות, והיא הייתה משובחת משהו טוב-טוב, והתחרתה יפה בהופעות שלו שראינו בארה"ב. מי שלא היה, שיזכור ללכת בביקור הבא של רופוס בארץ, ואני בטוח שיהיה כזה, לאור קבלת הפנים החמה-עד-רותחת שהוא קיבל כאן. עד אז אפשר להתנחם בדוגמיות, למשל הסרטון הזה, באדיבות "בלוג בראש טוב". יחי רופוס!

7 תגובות:

beagle אמר/ה...

עודדי, אני חייבת להגיד שהחלה הזו נראית נהדר, ותפורה בדיוק לאגס בנדיקט כתחליף-בריוש.
גם פרנץ' טוסט יהיה מצוין.

הינט הינט.

odedee אמר/ה...

אמממ... אה...

ממתי אוכלים אגס בנדיקט עם בריוש? מלוח ומתוק, לא מסתדר. ויותר מדי בצק.

אבל אפשר להכין את החלה עם פחות סוכר ובלי צימוקים, ואז נראה לי שיהיה פרנץ' טוסט לא רע בכלל.

אם אני אכתוב לרופוס שאני עושה חלה משהו סוף-, הוא יבוא לשיר לי?

beagle אמר/ה...

בריוש הולך עם הכל. גם חלה.
הולך מעולה עם שקשוקה, גם חלה מתוקה, בעיקר אם השקשוקה חריפה.
ורופוס זה שם של חתול, ואם הוא מבין מה טוב לא, הוא בכל מקרה יגיע לאכול את החלה. לא מנומס לשיר עם פה מלא.

odedee אמר/ה...

אולי אם את חתול, בריוש הולך עם הכל. בהנחה שאת לא (ואם את כן, אז חסרים לך פרווה וזנב ואת לא הולכת נכון), אני אוסר עלייך לאכול בריוש עם פרנץ' טוסט. אם תפרי את האיסור אני מלשין עלייך ל"צרפתים", ואז ואי ואי מה יהיה עלייך.

אבל שקשוקה, זה בהחלט רעיון לבראנץ' מחר. שנים מאז שאכלתי שקשוקה! אם אני אכתוב לרופוס שאנחנו אוכלים מחר שקשוקה, הוא יבוא?

האמת, עם כל הכסף שהוצאנו על כרטיסים להופעות שלו, הוא בכלל אמור להיות שייך לנו, לדעתי.

beagle אמר/ה...

אתה בכלל שמת לב שכתבתי "מה טוב לא"?
איפה הראש שלך, תגיד לי?!
ואני סומכת עליך לנטפק.

odedee אמר/ה...

ודאי ששמתי לב, אבל אני מנטפק יום כן, יום לא. היום לו.

odedee אמר/ה...

עדכון קישור:

המתכון המקורי של קרין גורן שינה כתובת, ונמצא כעת פה:

http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=764