המלצה קטנה לימי קיץ של סוף אוגוסט, וסוף עונת האבטיחים.
השילוב של אבטיח ובולגרית מוכר ואהוב (אבל לא בכל מקרה, כפי שציינתי כבר בעבר), והשילוב של פרי וגבינה בסלט גם הוא מוכר ואהוב, והשילוב של כולם יחד - נפלא.
סלט קצוץ דק: עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, פלפל ירוק חריף (בעדינות), בצל סגול, נענע, אבטיח וגבינה בולגרית.
רוטב של שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
ערבוב.
בליסה.
לכו על זה.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
5 תגובות:
בקטנה? ממש לא, זה ביג ביג דיל. אני אף פעם לא מרוצה מהתיבול שיוצא לי!
כן, כולם יודעים - שמן זית, כמובן כתית מעולה, ומיץ לימון ומלח ופלפל. פשוט, אה?
זהו שלא. זה אף פעם לא יוצא כמו שצריך (כלומר, כמו בסלט שעושה אמא שלי). הושיעו!
אני חושב שהגיע הזמן לפוסט על תיבול.
ואני חושבת שהגיע הזמן לפוסט על פרידה קאלו. אז מה? זה עוזר לי שזה מה שאני חושבת?
לא סוגרת צודקת.
וגם לא צודקת סוגרת.
אה, ויש חוק די בסיסי לתיבול לסלט, משהו כמו נפח אחד חומצה (מיץ לימון, חומץ וכד') ושני נפחים שומן (שמן זית, מיונז וכד').
בנוסף תיבול לפי הטעם - מלח, פלפל, שום, חרדל, דבש - לפי מה שמתחשק.
רגע, אני אחפש משהו מסודר.
זה לפי דיליה, שאומרת שגם לה יש בעיה עם רוטב לסלט
http://www.deliaonline.com/cookery-school/how-to/how-to-make-vinaigrette,49,AR.html
ולפי המילון הקולינרי האהוב עלי, היחד הוא 1 :3 ולא 1:2 כפי שכתבתי
http://www.epicurious.com/tools/fooddictionary/search?query=Vinaigrette&submit.x=16&submit.y=5
עודדי, אין כזה דבר "סלט בדיוק כמו הסלט של אמא". חוק טבע.
הוסף רשומת תגובה