יום שני, 18 באוגוסט 2008

מוסקט שמופיע במערכה הראשונה, ירה. פעמיים.

זה הזמן לעשות מעשה ולנצל את הענבים האלה שמסתובבים בשווקים.

בשיטוטי נתקלתי במתכון לעוגת מוסקט, העושה שימוש הן ביין והן בענבים. לא יכולתי לעמוד בפני הפיתוי.
התוצאה - עוגה רכה ולחה, חלקה העליון שחום ומנוקד בענבים, וטעם היין בבצק עדין. עוגת מצויינת, אימצתי בחום.


המתכון מכאן, וגם הוא עיבוד למתכון אחר, מכאן.

חומרים:
שמן זית לשימון תבנית
תבנית קוטר 26

1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר
85 גר' חמאה בטמפ' חדר
3 כפות שמן זית משובח (כן, כן, זו לא טעות)
2 ביצים
1 כפית קליפת לימון מגוררת (איזה מזל ששמרנו, הא? עכשיו אין בכלל לימונים בשוק)
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כוס יין מוסקט
1/2 1 כוסות ענבי מוסקט

להשחמה:
2 כפות חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
2 כפות סוכר


הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות. הברישו תבנית בשמן זית, הניחו נייר אפיה בתחתיתה, והברישו גם אותו בשמן.

נפו יחד קמח, א. אפיה, סודה לשתיה ומלח.

הקציפו יחד חמאה, שמן זית למרקם חלק. הוסיפו את הסוכר, והקציפו היטב יחד.

טרפו את הביצים פנימה לתערובת החמאה, אחת בכל פעם, עד שנבלעת היטב. הוסיפו את הקליפות.

הוסיפו את תערובת החומרים היבשים והיין לסירוגין, כשאתם מתחילים ומסיימים בקמח. אל תערבבו יתר על המידה, רק עד שהכל "נקשר" יחד.

העבירו את הבצק לתבנית, ושטחו. פזרו את הענבים על הבצק, והדקו אותם פנימה.

אפו עד שהחלק העליון של העוגה יציב, כ- 20 דקות. פזרו את החמאה והסוכר מעל העוגה, והמשיכו לאפות לצבע זהוב-שחום, ועד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש - כ- 20 דקות נוספות.

קררו על רשת כ- 20 דקות, הפרידו מהתבנית והנייר, וקררו לחלוטין. הגישו בטמפ' החדר.

12 תגובות:

Sophie אמר/ה...

לא, לא, לא!
אנחנו בכלל לא אוהבים עוגות. או יין. מי אמר לך שיש לנו עניין בעוגות? ו/או ביין?

noa אמר/ה...

וואי זה נראה מעולה!
מתי אני מקבלת טעימה?

אנונימי אמר/ה...

אח, עוררת בי זכרונות ילדות. סבא שלי היה מכין עוגה דומה, ועכשיו עם התמונות אני ממש יכולה להריח אותה.

beagle אמר/ה...

תודה לכולם :-)
יין ועוגה הוא שילוב שלא מעריכים אותו מספיק, למרות שאם תחשבו על זה, הוא טוב לפחות כמו עוגה וקפה.

מאיה אמר/ה...

ניסיתי ואכן מעולה ומומלץ!!!

רק, דבר אחד, אממ... לא לקחתי בחשבון כשקניתי ענבי מוסקט, את כמות החרצנים שיש להם. התחלתי את העוגה בלחצות המוני ענבים ולהוציא מהם את החרצנים, נראה לי שבכל בפעם הבאה אני אלך על ענבים אדומים ללא חרצנים.

תודה ביג :-)
(מאיה מאיה)

beagle אמר/ה...

מאיה מאיה!!!
'געגעתי, מה שלומך?!

אני שמחה שניסית ואהבת. לי אישית אין שום בעיה עם גרעינים, לא בענבים ולא באבטיח, אבל כן באבוקדו, למשל. מין בעיה כזו.
לכן היה לי קל עם הענבים, ולא עבדתי קשה מדי.
היה רק אחד מהטועמים שהגרעינים הפריעו לו, אבל למי שמעדיף, בהחלט, להחליף לענבים ללא גרעינים (למרות שאז זה לא מוסקט, לא?) או לעבוד קשה. אני מעריצה אותך על הסבלנות של להוציא את הגרעינים :-)

מאיה אמר/ה...

גם אני 'געגעתי!
כל כך שמחתי כשהגעתי לפה בטעות לפני כך וכך זמן!

אחרי שטעמתי את העוגה שוב, היום, שווה להשקיע ולהוציא את החרצנים כי הענב מוסקט משתלב עם הטעם של היין ומשלים אותו.
דפנטלי אני הולכת להכין שוב בסו"ש הקרוב בשביל הרושם ביום ראשון בעבודה ;-)

צריך להעלות הצעה (איפה שלא מגישים את ההצעות מהסוג) לפיתוח של ענבי מוסקט ללא חרצנים!

beagle אמר/ה...

גם אני בעד. ועוד יותר, אני בעד להחזיר את הזן ההוא של ענבי המוסקט הלבנים, שלא מוצאים יותר... אח, זה היה נפלא.

odedee אמר/ה...

למה ללכת סחור סחור?

נאמר את הדברים בצורה ברורה:

תשתמשו בענבים בלי גרעינים. או שתשקיעו בלהוציא אותם מכל ענב. כי אין מה לעשות - זה אמנם עובר כשאוכלים ענבים, אבל זה מוזר לאכול עוגה ולמצוא בה גרעינים.

beagle אמר/ה...

מהתגובה של עודדי נשאר לכם רק לנחש למי התכוונתי ב"רק אחד מהטועמים שהגרעינים הפריעו לו" ;-)
אבל אני מקבלת את ההערה שלו, הנודניק.

Droli אמר/ה...

ביג,
אפילו הענב בתמונה שניה שלך נראה פוער פיו בעצב.
עוגה עם חרצנים?
הכצעקתה?

beagle אמר/ה...

הוא פוער פיו בהנאה, בדיוק כמוני...