יום שישי, 8 באוגוסט 2008

אהיה גם אני יפנית של כבוד!

לא רק בשעשועוני טלויזיה הם מוזרים, היפנים.
גם באוכל ומשקאות, מסתבר, יש להם טעם... מיוחד, נקרא לזה.

על bilk, שמעתם? ובכן, bilk הינו משקה בירה וחלב. על כן השם, כמובן.
במבשלת הבירה מכינים את המשקה כדי לנצל עודפי חלב (למה למבשלת בירה יש עודפי חלב? אין לדעת), והם מקווים שהמשקה יערב בעיקר לחיכן של נשים, שהרי נשים, כידוע לכל, לא שותות בירה (או תוקעות גרעפסים, מה שהולך ביחד בדר"כ).

לא נראה לכם השילוב של חלב ובירה? אם כך, אולי המשקה הבא הוא לטעמכם. סושי, אוהבים? משקאות קלים, אוהבים? הרי לכם משקה צלופח. אני לא מבינה למה אתם מעקמים את האף. הרי יין אורז הייתם שותים, לא? לא מבינה למה רק חלק ממרכיבי הסושי מקופחים אצלכם.

נו, ולמה אני מטריחה אתכם בכל הביזאר הזה? כי לא מזמן יצרתי גם אני מאכל ביזאר משלי.
זה מסוג הדברים האלה שהם לא לא-טעימים, הם בהחלט לא נוראיים, אבל הם פשוט מוזרים מדי, הלשון אינה מוכנה להסתגל אליהם.

לכאורה, שילוב אהוב. אבטיח וגבינה בולגרית. טעים, טעים מאד.

תחשבי מחוץ לקופסה, אמרתי לעצמי. לא ידעתי שאבעט בעצמי כל הדרך חזרה לקופסה. ואנעל אותה על סורג ובריח. ואז אצית אותה, ואזרוק את האפר עמוק לים.

ג'לי אבטיח. עם בולגרית.
בי נשבעתי.
לא, אני לא אתן מתכון. אח"כ עוד יתבעו אותי.
מה שחשוב הוא ללמוד מניסיונם של אחרים.
אז רישמו לפניכם:
ג'לי אבטיח ובולגרית. לא רעיון טוב, למרות שנשמע כאילו כן, בהפוך על הפוך. לא מגעיל, פשוט מוזר מדי.
הלשון מבחינה בהתחלה במרקם הגלטיני, ודווקא מחבבת אותו. רק האבטיח, לא לגמרי מסתדר לה שם. טוב, מושכת הלשון בכתף מטאפורית, לא שוס היסטרי, אבל אולי סתם לא אבטיח מוצלח.
ואז היא נתקלת בקוביית הגבינה.
עיזבו, לא אלאה אתכם בתיאורים נוספים.
לא. פשוט לא.


7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

גדול :-))))
לדעתי, תנסי למכור לאסקימוסים. זה נראה כמו איגלו קטן ושימושי.

beagle אמר/ה...

לאסקימוסים אני מוכרת רק קרח.
למכור את הג'לי הזה זה אתגר גדול מדי.

Sophie אמר/ה...

לדעתי היפנים יקנו. בייחוד אם הבולגרית תהיה עטופה בפיסת אצה, לפני שתוכנס לג'לי.

odedee אמר/ה...

בשבוע הבא - ג'לי עוף ומרשמלו.

Droli אמר/ה...

לזכותו יאמר שהוא עמד יפה.

האבטיח.

Unknown אמר/ה...

ביגל - את טועה ומטעה.
זה לא שהמתכון לא מוצלח, אלא שהוא משוייך לא נכון. זה מתאים כמרענן חך, לא כקינוח, זה הכל. בין מנה כבדה אחת לרעותה, כיפה קטנה של אבטיח וגבינה מלוחה - זה שוס. בייחוד עם הניחוחות של השאלוטים המקורמלים של המנה הבאה שעוד מעט תגיע שמרחפים להם באויר.
זה בסך הכל עניין של קונספציה, שיוך נכון. קצת כמו דנה. אינטרנש'.

beagle אמר/ה...

מיקי, שייך לי מנה!