יום שלישי, 24 בינואר 2012

Posh Nosh 6 - that's so Jessica

אין כמו ארוחת שאריות, אוספים את כל המנות על צלחת אחת, עורמים הכל יחד, וכל הטעמים מתערבבים.
נהדר.



אז התארגנו לארוחת שאריות, ממש כמו בפרק, והכנו הכל מאפס.
חוץ מהיין, בקבוק היין היה באמת פתוח (אני חושבת, לא יודעת, ג. היה אחראי ליין).



עודדי הכין לחם, שהתפרע לחלוטין ותפח ללא שליטה לזוויות מוזרות, ואני הכנתי עוף צלוי.



וריקי התחנן לשאריות.



העוף הוא אלתור, אבל את הרעיון של הלימון השלם שאלתי מג'ימי אוליבר (אני חושבת, מקווה שאני לא מטעה). הוסיף המון ריח וטעם.
הירקות סופגים את כל הטעם של העוף, ויוצאים נהדרים, בעיקר הבטטה והבצל.
זו בעקרון המנה הכי קלה שיש, והיא ארוחה שלמה בתבנית אחת.



שאריות עוף צלוי

חומרים:

עוף שלם נקי
שמן זית
מלח ים גס
פלפל
כמה גבעולי טימין
לימון שלם
4 בטטות קלופות וחתוכות גס
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
ראש שום מפורק לשיניים (לא צריך להתאמץ לקלץ)
3 גזרים

הכנה:

חממו תנור ל- 200 מעלות.

בתבנית גדולה פזרו את כל הירקות, זלפו שמן זית, ופזרו מלח גס.

המליחו ופלפל את העוף, זלפו גם עליו זמן זית, ועסו אותו היטב לתוך העור של העוף.

חוררו בעזרת קיסם את הלימון. הכניסו את גבעולי הטימין והלימון אל חלל הבטן של העוף, והניחו על הירקות.
אפו כשעה ורבע מכוסה.
הסירו את הכיסוי ואפו בגריל עוד כרבע שעה להשחמה (תלוי בגודל העוף).

הניחו עשר דקות לפני החיתוך.

השליכו מיד רבע מהעוף, והרי לכם - שאריות.

2 תגובות:

Yael אמר/ה...

I love the posh leftover SUPPER episode.

The Londoner

beagle אמר/ה...

כן, הוא אחד מהפרקים החזקים :-)
today, I died.
ohhh...