יום חמישי, 5 בינואר 2012

Posh Nosh 2 - the russell crowe of cocoa

מסיבת יום הולדת!!!
וו-הו!!!
הוציאו את המשרוקיות והכובעים, אנחנו הולכים להכין עוגה.



הרבה זמן לא הכנתי קינוח מושקע באמת, כזה שדורש המון שלבים וטונות חלקים שמרכיבים את התוצר הסופי.

את הקינוח הזה הכנתי ממש מזמן, וכשחיפשתי עוגת שוקולד וערמונים פתאום היא צצה. המקור בספר הנפלא "עוגות וקינוחים". קלאסיקות מטורפות יש שם.



העוגה מעט כבדה, על אף שלא מתוקה מדי, ולכן יש לאזן אותה עם רוטב חמצמץ - פטל במקרה שלי, ואני אף הגדלתי לעשות והחבאתי בתוך העוגה מעט מרוטב הפטל.
המתכון המקורי דורש מחית ערמונים לא ממותקת, וכל המחיות שאני ראיתי היו ממותקות, למרות שאודה שלא עשיתי חיפוש רציני והסתפקתי בכמה סופר-מרקטים. אז אילתרתי עם ערמונים קלופים מבושלים - אפשר לקנות בואקום.
כמו כן ויתרתי עם הסירופ, כי העוגה היתה מתוקה מספיק לטעמי, והעוגה היתה לחה. אם יבשתם את העוגה בתנור מעט יותר - בהחלט הכינו סירופ (במקור - סירופ סוכר עם אמרטו) ומירחו את שכבות העוגה לפני הציפוי בקרם ערמונים.

המתכון להלן הוא המתכון לאחר שינויים.

אה, והתמונות צולמו בתנאי שדה כי נשרפה הנורה ולא היתה נורה ספייר בבית של עודדי... אז אכלנו (לא לבד) בחושך. מבטיחה שהן היו הרבה יותר מרשימות במציאות.




עוגת שוקולד ערמונים

חומרים (לי הספיקו לארבע מנות):

לבסיס -
100 גר` חמאה ללא מלח בקוביות
80 גר` שוקולד כהה קצוץ
125 מ"ל חלב
125 גר` סוכר
15 גר` קוקוס טחון
30 גר` אבקת קקאו
60 גר` קמח תופח מאליו
2 ביצים טרופות קלות

לקרם ערמונים -
300 גר ערמונים קלופים מבושלים
כף שמן
30 גר` חמאה ללא מלח מרוככת
40 גר` אבקת סוכר
3 כפות שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד -
75 גר` חמאה ללא מלח
150 גר` שוקולד מריר קצוץ
2 כפות סירופ תירס בהיר

לרוטב פטל -
150 גר` פטל קפוא, מופשר
3 כפות סוכר
מיץ מ- 1 לימון
1 כפית קורנפלור מדולל ב- 2 כפות מים

לקישוט שבלולי/שבכות שוקולד -
60 גר` שוקולד מריר



ההכנה:

לבסיס -
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה שטוחה בגודל 25x30 ס"מ ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.

בסיר קטן מערבבים את החמאה, השוקולד, החלב והסוכר ומבשלים על להבה בעוצמה נמוכה עד שהשוקולד והסוכר מתמוססים. מסירים מן האש ומניחים להתקרר מעט.

מערבבים את הקוקוס, הקקאו והקמח בקערה, יוצקים לתוכה את הביצים הטרופות ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב. יוצקים לתוך התבנית ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע.
מניחים למשך 5 דקות לפני שאתם הופכים על רשת לצינון.

לקרם ערמונים -
במעבד מזון טוחנים את הערמונים עם כף שמן למחית ללא גושים.
מקציפים בקערה את החמאה, מחית הערמונים, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה.

לרוטב פטל -
מערבבים את הפטל עם הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה, כ- 3 דקות. מקררים לחלוטין.

לקישוט שבלולי שוקולד -
ממיסים את השוקולד המריר ומעבירים לשקית זילוף קטנה. מזליפים את השוקולד בתנועות סיבוביות בצורת שבלולים, או שתי וערב ליצירת שכבה, על תבנית המרופדת בנייר אפייה. מצננים עד שהשוקולד מתקשה.

הרכבה -
חותכים עיגולים מעוגת מעוגת השוקולד בעזרת חותכנים בקוטר 3 ס"מ, 5 ס"מ ו-7 ס"מ, ארבעה עיגולים מכל גודל. שומרים 1/2 כוס (125 מ"ל) מקרם הערמונים.
מניחים את עיגולי העוגה הגדולים ביותר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליהם קרם ערמונים. יוצרים שקע קטן בשכבת הקרם וממלאים בחצי כפית מרוטב הפטל.
מניחים מעל הקרם עיגולי עוגה מעט קטנים יותר, ומורחים שכבה של קרם ערמונים, ושוב, חצי כפית מרוטב הפטל.
מניחים את עיגולי העוגה הקטנים ביותר, מושחים את קרם הערמונים שנשאר בשכבה דקה וחלקה ככל הניתן בכל הכיוונים על דפנות העוגות כדי ליצור ציפוי חלק.
טיפ קטן - הרטיבו מעט את היד במים ועצבו את הקרם מבסיס לעוגות, כך שיהיה חלק.
מצננים במקרר למשך שעה או עד שקרם הערמונים התקשה מעט.

לציפוי -
מערבבים בקערה את החמאה, השוקולד וסירופ התירס ומניחים את הקערה מעל סיר של מים מבעבעים קלות ומערבבים עד להמסה.
מניחים את העוגות על רשת מתכת המונחת מעל תבנית אפייה, יוצקים את הציפוי מעל לעוגות עד שהן מכוסות לגמרי.
מניחים במקרר להתקשות.

מניחים את עוגות השוקולד המופלאות על צלחת הגשה, מקשטים בשבלולי שוקולד (אפשר להצמיד אותם לעוגה עם מעט שוקולד מריר מומס), ושמים רוטב פטל בצד הצלחת.
 

3 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

יאמממ זה נראה מעולהההה!
מאוד אוהבת את המתכון, ומתה על הספר הזה
כרגיל ביצוע מהמםםםם! קנית אותי

beagle אמר/ה...

פיונת, איך לפעמים אני מקנאה בצילומים הנקיים והמוארים שלך :-)

אוכל לנשמה אמר/ה...

זה נחשב השקעה וגם יצירה ... סבלנות גם . שומרתצ למקרה ששלותם ייפגשו אצלי..
תודה
חיה