יום שישי, 20 בינואר 2012

Posh Nosh 5 - greek man with moussaka flavored moustaches

bread AND butter Pudding - הקינוח האולטימטיבי כשאין לכם כלום במקרר.



קינוח בריטי לעילא ועילא - שזה אומר, בראשית ובראשונה - קינוח חם.
כ"כ כיפי הקינוח הזה, וכמעט ללא עבודה, מיועד לחובבי חמאה רציניים.



הלכתי לכוהנת האוכל הבריטי, דיליה סמית', ואימצתי ממנה את המתכון לברד-אנד-באטר-פודינג קלאסי.
הכנתי אותו כקינוח לארוחה עם כמה חברים, והגשתי אותו עם קצפת לא-ממותקת, שילוב מנצח - גם מבחינת המרקמים וגם מבחינת הטעמים.



המקפידים משתמשים בלחם מעט ישן, אני פרסתי את החלה והנחתי אותה באויר החופשי ליום אחד כדי שתתיבש מעט.


פודינג לחם וחמאה

חומרים:

6 פרוסות חלה עבות
50 גר' חמאה
כף קליפת לימון או תפוז מסוכרת קצוצה
50 גר' חמוציות
275 מל' חלב
60 מל' שמנת מתוקה
50 גר' סוכר
גרידה מחצי לימון
3 ביצים
אגוז מוסקט מגורר טרי



הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות.
שמנו היטב תבנית אינגליש גדולה, מזכוכית או חרס (לא חד פעמית).

מירחו את הפרוסות בחמאה, וחיתכו כל אחת לארבעה חלקים. סדרו שכבה אחת של פרוסות בתבנית, ופזרו את קליפת ההדרים המסוכרת וחצי מהחמוציות. כסו בעוד שכבה של פרוסות ופזרו את יתר החמוציות.

בקערה ערבבו את החלב, השמנת והסוכר. טירפו פנימה את הביצים. ערבבו פנימה את קליפת הלימון. שיפכו על פרוסות הלחם. גררו מעט אגוז מוסקט מעל, ואפו - תחילה מכוסה - כ- 30 דקות. הסירו את הכיסוי ואפו עוד כחמש-עשר דקות להשחמה.

הגישו חם  עם קצפת או קרם פרש קר.

3 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

יאממ יאממ...
זה נראה מפתההההה :)

לינדוש - כי עוגות זה לא רק טעם אמר/ה...

רעיון מעולה לקינוח ..תודה על השיתוף של המתכון ~~~

beagle אמר/ה...

תודה לכן! :-)
ממליצה עליו בחום, זה קינוח מנחם להפליא, אין כמו לחם וחמאה!