יום שבת, 30 ביולי 2011

קבבורי

זה שאני עושה קורס סקיפרים, אתם יודעים?
כן, כן. יבוא יום ואשיט יאכטות.
אבל לא על זה רציתי לספר לכם.
רציתי להגיד שזה שאני נמצאת ליד הנמל אחת לכמה זמן, אומר שיש לי גישה לדגים טריים. כאלה שהדייגים עכשיו שלפו מהים.
ומה שקורה בדר"כ זה שאני קונה דג, ואז שוברת את הראש מה לעשות איתו.



זה מה שקרה ביום שישי לפני כמה שבועות. אילתרתי מנה נפלאה (למרות שאין הנחתום וגו').
היה בורי. חציל קניתי בדרך הביתה, שניה לפני שהירקן סגר. יוגורט לקחתי מאבא בערב. כל היתר היה בבית.
 לא לוותר על העגבניות הקלויות. לא לוותר בשום פנים ואופן.

לקינוח היה ג'לי לימון, אבל זה לפוסט אחר.

קבב בורי על חציל קלוי ויוגורט

חומרים:

2 חציל בלדי
עגבניות שרי תמר (20)
שמן זית
מלח

2 בורי, מפולט וללא העור
קליפה מגוררת של 1 לימון
בצל קטן, קצוץ דק
חופן כוסברה קצוצה
2-3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
1 כפית כמון
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1 יוגורט לבן 3% לפחות
מיץ מחצי לימון
מלח
1/2 חופן פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

חצו את העגבניות לשתיים, והניחו על תבנית עם נייר אפיה, כשהצד החתוך מטה. פזרו מלח, זלפו מעט זמן זית, ואפו על שעגבניות משחימות ומתקרמלות בשוליים.
את החציל קלו - אני קליתי בתנור כי לא התחשק לי לכלכך את הגז, אבל באמת היא שהכי טעים על אש ישירה. אם אתם קולים בתנור, כמוני, נקבו את החציל עם מזלג לפני שאתם אופים אותו עד שהוא מתרכך לגמרי ומשחים מעט.
עשו בחציל חריצים והניחו במסננת להגרת נוזלים.

את הדג קצצו עם סכין טובה, לא לטחון, לקצוץ.
ערבבו עם  יתר חומרי הקציצה, ולושו היטב כמה דקות. גלגלו לקציצות קטנות, הניחו על מגש, וכזו בניילון. הכניסו למקרר עד לפני ההגשה.

את חומרי הרוטב ערבבו ושימרו במקרר.

חצי שעה לפני ההגשה הוציאו את הקציצות מהמקרר.
חממו מחבת פסים. צירבו את הקציצות משניים-שלושה צדדים.

על צלחת הגשה יפה סדרו את החציל



זלפו מעט מרוטב היוגורט


עגבניות קלויות


סדרו את הקציצות המוכנות ומעל הכל עוד קצת מהרוטב.


5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

OMG NOM!

fairy_mi אמר/ה...

יאמממ זה נראה כל כך טעיםםםםם!
כמה שבא לי כזה!
ממש אהבתי

beagle אמר/ה...

תודה! :-)

לימודי חינוך אמר/ה...

נראה ממש נהדר, תודה רבה!

עמליה אמר/ה...

פעם ראשונה שאני נתקלת במתכון כל כך עשיר. נקרא נפלא!