יום שבת, 23 ביולי 2011

צהוב צהוב צהוב כמו השמש

סימנתי וי על עוד משהו שמעולם לא הכנתי - עוגת פולנטה.
המון זמן רציתי לנסות, וסוף סוף יצא לי להכין אותה לארוחת ערב משפחתית. ומה אומר - אחלה עוגה שבעולם.
חמוצה להפליא ומתוקה להפליא, והכל יחד עושה דברים נעימים למח שלי.
המרקם הוא כמו של עוגת סולת, מרחק שנות אור מהדייסה שאני כ"כ אוהבת.
עוגה מושלמת לאחר ארוחה של דגים על הגריל.

את המתכון לקחתי מפה, והמקור מנייג'לה.
ויתרתי על הציפוי של אבקת הסוכר. רק שימו לב לא לוותר על הסירופ! אחרת תהיה עוגה שהיא חמוצה להפליא, ואז מה עשינו בזה?

עוגת פולנטה לימון

חומרים:

200 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כוסות שקדים טחונים - אני שמתי כוס אחת שקדים טחונים וכוס אחת של קמח רגיל
3.4 כוס פולנטה דקה (לא אינסטנט)
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
3 ביצים
גרידה משני לימונים

לסירופ -
מיץ משני לימונים
1 כוס גדושה אבקת סוכר


הכנה:

מירחו בחמאה תבנית 24 , וחממו תנור ל- 175 מעלות.

הקציפו יחד את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
ערבבו את השקדים הטחונים והפולנטה עם אבקת האפיה. הוסיפו את החומרים היבשים והביצים לסרוגין לחמאה המוקצפת, תוך שאתם ממשיכים לערבל באיטיות, עד לתערובת אחידה.
ערבבו פנימה את הקליפת הלימון, והעבירו לתבנית.

אפו כ- 40 דק' עד שקיסם יוצא יבש, והעוגה מתחילה "להתרחק" מדפנות התבנית.
קררו לחלוטין, אך השאירו בתבנית.
בסיר קטן בשלו את חומרי הסירופ עד לרתיחה. דיקרו את העוגה עם מזלג ושיפכו את הסירופ מעל (סירופ חם על העוגה הפושרת). תנו לעוגה להתקרר.
הגישו בטמפרטורת חדר.


ולא לשכוח את למון. ליז למון.


2 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

נראה מעולה

beagle אמר/ה...

תודה, היא אכן מעולה! :-)