איזה כיף לקבל מתנות!
אחי נסע לנסיעת עבודה בשנגחאי, וחזר עם מתנה למטבחי הקט - צ'ופסטיקס מעוטרים בפרחים ורודים, עם משענת קומפלט בקופסא מהודרת.
ישר הבנתי את הרמז, ונכנסתי למטבח להכין משהו מאודה, כזה שאפשר להחזיק עם צ'ופסטיקס.
דפי אורז הם נוחים, קלים לשימוש, טעימים גם כשהם רק מרוככים במעט מים, וטעימים בטירוף אחרי אידוי שהופך אותם לבצק דביק ודים-סמי. הפעם מילאתי אותם בסלמון וירקות מוקפצים עם הרבה ג'ינג'ר.
סלמון עגבניות ופטריות בדפי אורז
חומרים:
3 פרוסות פילה סלמון (כ- 600 גר')3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות
1 כף דבש
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
מלח, פלפל
6 עגבניות פלאם חתוכות לפלחים
4 פטריות פורטבלו פרוסות
1 בצל גדול חתוך רצועות
שמן זית
דפי אורז
הכנה:
חיתכו את הדג לרצועות בגודל 1 ס"מ על 3 ס"מ.
ערבבו את הג'ינג'ר, דבש, שמן שומשום, סויה, צ'ילי, מלח ופלפל וערבבו את הסלמון כך שיצופה היטב. הניחו לשעה לספיגת טעמים.
בינתים, בווק גדול הקפיצו יחד בשמן זית את הבצל עד לריכוך. הוסיפו את הפטריות והעגבניות והקפיצו על אש גבוהה כמה דקות. הסירו מהאש וקררו לחלוטין.
הכינו קערה גדולה עם הרבה מים. הניחו בתוכה דף אורז אחד, לחצי דקה. כשמתרכך הניחו על משטח, שימו חתיכת דג וכף ירקות מוקפצים במרכז, וגלגלו, כמו עלי גפן... הניחו את המעטפה המוכנה על נייר אפיה.
המשיכו עד שנגמר כל המילוי.
הניחו את המעטפות, עם נייר האפיה, בכלי אידוי מבמבוק, על סיר עם מים רותחים. אדו חמש-עשר דקות, והגישו חם, עם רוטב סויה וצ'ופסטיקס מעוצבים. שיקנאו כולם.
אחי נסע לנסיעת עבודה בשנגחאי, וחזר עם מתנה למטבחי הקט - צ'ופסטיקס מעוטרים בפרחים ורודים, עם משענת קומפלט בקופסא מהודרת.
ישר הבנתי את הרמז, ונכנסתי למטבח להכין משהו מאודה, כזה שאפשר להחזיק עם צ'ופסטיקס.
דפי אורז הם נוחים, קלים לשימוש, טעימים גם כשהם רק מרוככים במעט מים, וטעימים בטירוף אחרי אידוי שהופך אותם לבצק דביק ודים-סמי. הפעם מילאתי אותם בסלמון וירקות מוקפצים עם הרבה ג'ינג'ר.
סלמון עגבניות ופטריות בדפי אורז
חומרים:
3 פרוסות פילה סלמון (כ- 600 גר')3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות
1 כף דבש
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
מלח, פלפל
6 עגבניות פלאם חתוכות לפלחים
4 פטריות פורטבלו פרוסות
1 בצל גדול חתוך רצועות
שמן זית
דפי אורז
הכנה:
חיתכו את הדג לרצועות בגודל 1 ס"מ על 3 ס"מ.
ערבבו את הג'ינג'ר, דבש, שמן שומשום, סויה, צ'ילי, מלח ופלפל וערבבו את הסלמון כך שיצופה היטב. הניחו לשעה לספיגת טעמים.
בינתים, בווק גדול הקפיצו יחד בשמן זית את הבצל עד לריכוך. הוסיפו את הפטריות והעגבניות והקפיצו על אש גבוהה כמה דקות. הסירו מהאש וקררו לחלוטין.
הכינו קערה גדולה עם הרבה מים. הניחו בתוכה דף אורז אחד, לחצי דקה. כשמתרכך הניחו על משטח, שימו חתיכת דג וכף ירקות מוקפצים במרכז, וגלגלו, כמו עלי גפן... הניחו את המעטפה המוכנה על נייר אפיה.
המשיכו עד שנגמר כל המילוי.
הניחו את המעטפות, עם נייר האפיה, בכלי אידוי מבמבוק, על סיר עם מים רותחים. אדו חמש-עשר דקות, והגישו חם, עם רוטב סויה וצ'ופסטיקס מעוצבים. שיקנאו כולם.
3 תגובות:
שווה! זה מה שצריך לאכול בקיץ.
היי יקירתי, גם לנו יש צ'ופסטיקס מעוטרים משלל נסיעות ומתנות. אולי אביא איתי ונסעד יחדיו?
זאת מלונדון
פאבריק,זה בהחלט מאכל קיצי להפליא! טעים בטירוף...
לונדונית, יש לי רעיון יותר טוב. אולי אני אבוא אליכם ונסעד יחד?
הוסף רשומת תגובה