יום שני, 13 ביוני 2011

ממולאים part four - נחולל בכרמים, או עלי גפן

[מוזיקה מרגשת]
אחרי הפסקה של חודשיים שלמים בסדרה האלמותית "ממולאים ואמיצים", היא חוזרת!
בפרקים הקודמים, הבצל והפירות היבשים חברו יחד כדי להדיח מכסאו את מנהיג הממולאים, דון פלפל.
במקביל, אחותו של הקישוא איבדה את מאור עיניה, ויש רק רופא אחד שיכול לנתח אותה כדי שתחזור לראות, דר' בנדורה השרמנטי. הוא כמובן התאהב באחות הקישוא, אבל אשתו של דון פלפל, פפריקה, איימה עליו שתחשוף שבנו של דון פלפל, פיאמנטה, הוא בעצם בנו של הדר', ואז תתעורר חמתו, וכולנו יודעים מה קורה כשדון פלפל כועס.
הקישוא שנואש, מוכר את כל המניות שלו בחברה שירש מאביו, כדי לגייס כסף לניתוח של אחותו. המפרום קונה ממנו את השליטה, וכצעד ראשון מפטר את זוקיני, מעמדת הנהלה בחברה.
חכו חכו לרגע שפיאמנטה יתאהב באחותו מבלי לדעת שהיא אחותו!

בפרק זה: דר' בנדורה לא עומד בפיתויי האהבה ולוקח את אחות הקישוא לטיול יקבים בכרמים. הם מסתבכים עם חבורת עלי גפן פושטקים ששודדים אותם והופכים את הדר' לצמח.


עלי גפן במלית בשר ואורז

חומרים:

2/3 צנצנת עלי גפן במלח (כן, אני לא הולכת לקטוף. ולא שאין לי איפה, אבל בכל זאת... יש צנצנות זכוכית גדולות עם עלי גפן במלח, מוכנים למילוי. רק לשטוף טוב במים ולמלא).

למלית -
250 גר' בשר (אנחנו עירבבנו כבש ובקר)
250 גר' אורז שטוף ומסונן
1/2 בצל קצוץ מטוגן בשמן זית, עד להזהבה
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק (כן, כן, ואל תוותרו על זה)
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף עלי טימין
1/2 כף שום קצוץ
1/2 כף גרגירי כוסברה טחונים
מלח, פלפל

לרוטב-
5 כפות רסק עגבניות
1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
מים



הכנה:

להשרות את העלים במים. אם אתם קוטפים עלים, נסו להשתמש בעלים צעירים ורכים יותר.
לערבב את כל חומרי המלית, ללוש היטב הכל יחד כדי שיתאחד.
לפרוס עלה גפן על משטח (שיש, קרש חיתוך, מה שנוח לכם), כשהצד המבריק יותר כלפי מטה. לגלגל בערך כף מלית לגליל הדוק. להניח בשליש העליון של העלה.
לגלגל עד האמצע, לקפל את שני הצדדים כלפי פנים, ואז להמשיך לגלגל עד הסוף. ככה עד שנגמרת המלית.
כן, זו עבודה שחורה, ככה זה עם עלי גפן.











לסדר במחבת עמוקה או סיר קטן.
לערבב את כל חומרי הרוטב, ולשפוך מעל העלים הממולאים. לבשל על אש קטנה עד שמתרכך.

6 תגובות:

sfabrications אמר/ה...

אם לא הייתי כל כך צוחקת, גם הייתי קוראת את המתכון. ונהיית רעבה. איזה מזל.

סופי מהפבריקציות.

רוני אמר/ה...

הרגת אותי מצחוק! גדול!

הצלומים של שלבי המילוי מהממים!!!

הצלמת אמר/ה...

חבורת עלי הגפן פועלת באופן קרימנלי אצלי בחצר ובבוסתן הסמוך.
האם נלמדם לקח בעזרת המשטרה והאורז?

אנונימי אמר/ה...

היי, לא אמרת מה קורה בפרק הבא?!
המתח הורג אותי.
מחכה בכיליון עיניים להמשך.
וגם המומלאים נראים טוב.

זאת מלונדון

shir26 אמר/ה...

"... ואז תתעורר חמתו, וכולנו יודעים מה קורה כשדון פלפל כועס..."
מילא פלפל כועס, אבל כשחמתו תתעורר מהקומה, או או אז... תתחיל הדרמה האמיתית...

נשמע טעים ומפתיע המילוי שלך!
את מכינה ומביאה לנו לטעום ביולי ;-) ?

ה26'ית... זאת בלי הקרמיקה...

beagle אמר/ה...

סופי, מה לקרוא, להכין?

רוני, תודה :-)

צלמת, רק שתדעי שעלי גפן אפשר להקפיא. שוטפים טוב, שמים על נייר סופג שיתיבשו, עוטפים בנייר פרגמנט וניילון ומקפיאים. ככה אפשר להכין עלי גפן גם כשהם לא "בעונה". בכל מקרה, אם את קוטפת, עדיף לבחור עלים צעירים ועדינים, אבל עדיין רחבים מספיק.

לונדונית, זו בדיוק הכוונה של קליף-האנגר...

שיר, אולי אכין. ואולי משהו אחר. מתכוונת להחליט ברגע האחרון. נראה מה הולך עם מטבח ללא קרמיקה :-)