יום ראשון, 13 במרץ 2011

ממולאים part three - קלאסיקה של פלפלים וקישואים, או מחשי

פוסט זה מוקדש לא. שהציל את המחשב שלי אחרי שבוע וחצי בו הייתי מושבתת. כן, כל הפוסטים היו מתוזמנים מראש, לכן התפרסמו גם כשהמחשב לא עבד, ולכן גם לא הגבתי... א. זינק לעזרתי ממעבה הפייסבוק ותיקן את המחשב. הידד! ממש רגע לפני שכל הפוסטים המתוזמנים נגמרו...

אין כמו פלפל וקישוא ממולאים.
או כמו שאמא בטח היתה אומרת - מחשי.

יש משהו בכל הצבעים האלה שגרים יחד בסיר אחד.
הסוד במילוי - אגוזי הפקאן הטחונים. משדרגים את המלית למשהו אחר לגמרי.

באותו הסיר גם התארחו עלי גפן ממולאים, אבל מפאת כבודם, והמלית המעט שונה, אתן להם פוסט נפרד.

אז הנה:

מחשי (פלפל וקישוא)

חומרים:

5 פלפלים מרוקנים מגרעינים (אני אוהבת אדומים, אבל אפשר גם בצבעים אחרים, כמובן)
5 קישואים, קלופים ומרוקנים מתוכן
1 בצל קטן קצוץ
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס פקאן טחון
כף גדושה פפריקה חריפה ומתוקה - היחס לפי הטעם
כף עלי טימין
1/2 כף גרעיני כוסברה טחונים
250 גר' אורז שטוף
1/2 קילו בשר טחון (תערובת בקר/עגל/כבש)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל

רסק עגבניות
מים
מלח, פלפל



הכנה:

טגנו בשמן זית את הבצל לצבע זהוב. הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה. הוסיפו את כל התבלינים והפקאן וטגנו יחד דקה נוספת.
הוסיפו את הבשר וטגנו אותו תוך שאתם מפוררים אותו, כחמש דקות.
הוסיפו את האורז וטגנו כמה דקות, עד שהוא מבריק. הוסיפו את רסק העגבניות, מלח, ופלפל.
ערבבו היטב והסירו מהאש.

אחרי שהמלית התקררה מעט, מלאו את הפלפלים והקישואים.
סדרו אותם עם הפתח כלפי מעלה בסיר רחב.

ערבבו בקערה רסק עגבניות עם מים ומלח ופלפל.
שיפכו מעל הממולאים עד לכיסוי.
[אם אתם מכינים גם עלי גפן, הניחו אותם מעל הפלפלים.]

הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עוד כשעה,-שעה וחצי, עד שהאורז רך לחלוטין.


5 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

ברוך רופא חולים

אנונימי אמר/ה...

יאממממ, כן אני זוכרת שאמא הייתה טורחת על הכנת הממולאים. דרך אגב, היהלום שבכתר/הדובדבן שעל העוגה/הארטישוק שבממלואים היה כאמור ארטישוק ממולא ברוטב חמוץ לכבוד פסח....
אבא היה מביא שק של ארטישוקים, וכולנו היינו חותכים ומרוקנים עד שידינו היו שחורות לגמרי. מיץ לימון הוריד חלק מזה, אבל עם השנים חלקנו עבד עם כפפות גומי. היום יש קפוא לא?

זאת מלונדון

אוכל לנשמה אמר/ה...

אהבתי את זה שכולם גרים יחד בסיר , כל אחד מקבל את טעמו מהאחר , אבל גם שומר על טעמיו...
האגוזים בהחלט מהווים שינוי מרענן.
תודה
חיה.

אנונימי אמר/ה...

דרך אגב, אמא זכרונה לברכה, תמיד אמרה לא לדחוס את המילוי לירקות כי כשהאורז מתבשל הוא תופח לו ועלול לגלוש החוצה....

זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

לונדונית, על זכרונות מקילוף הארטישוקים כבר כתבתי פה:

http://perurim.blogspot.com/2010/04/blog-post_13.html

גם אני זוכרת את הידים השחורות...
ואיסור הדחיסה משמעותי בקישואים, שהם צרים, ופחות בפלפלים.

חיה, תודה! האגוזים מוסיפים לבשר טעם, טוב, נו, אגוזי. צפוי, נכון. אבל מפתיע עד כמה זה משתלב טוב, ממליצה בחום לנסות!