יום ראשון, 30 בינואר 2011

סבתא בישלה - טפיוקה

הדייסה האחרונה לחודש...
אני מתה על טפיוקה, על המרקם של הפנינים השקופות האלה, על השילוב עם חלב קוקוס.



הטפיוקה היא בעצם פנינים של עמילן, שמיצרות משורש של צמח דרום-אמריקאי. טעם דומיננטי - אין לה. אבל מרקם מגניב - יש ויש.

בפעמים הבודדות בהן הכנתי טפיוקה, ערבבתי אותן עם פירות יער שצבעו אותן באדום - ורוד, בגוונים לא אחידים - כל פנינה נצבעה בגוון אחר של אדום, והכל יחד נראה כ"כ יפה...
הפעם החלטתי ללכת על הקלאסיקה של קוקוס ופירות טרופיים. מצאתי מתכון של רותי רוסו, שנראה לי יסודי מספיק, ונצמדתי אליו.
כמה דברים שאשנה לפעם הבאה: פחות חלב רגיל ויותר סוכר.



טפיוקה עם קרם קוקוס ופירות טריים


חומרים:

1 כוס כדורי טפיוקה קטנים
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר (שימו יותר, לפחות 3/4)
1 כוס חלב 3% שומן (מספיק 1/2)
1 כוס פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות - אני שמתי מלון, אננס, קיוי, וליצ'י.

הכנה:

מרתיחים בסיר גדול עם מכסה כחמש כוסות מים. כשהמים מבעבעים בעוצמה, מוסיפים את הטפיוקה, בוחשים קלות ומכסים את הסיר.
מבשלים במשך 25 דקות ובוחשים מדי פעם, בעיקר את הקרקעית, כדי שהטפיוקה לא תידבק.
כשהטפיוקה מוכנה היא בצבע שקוף, בלי שום עיגול לבן באמצע. כשתסגרו את האש, לא ניתן יהיה להבחין בכדורים שבתוך המים, אלא אם כן יזיזו או יערבבו אותם.
מסננים את הטפיוקה החוצה ושוטפים אותה קלות במים פושרים.

בזמן שמכינים את הטפיוקה, מרתיחים 2 כוסות מים עם 1/2 כוס סוכר במשך חמש דקות. מוסיפים את החלב ומביאים שוב לרתיחה. מורידים מהאש.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. שומרים במקרר עד שהטפיוקה מוכנה.
כשהיא מוכנה שופכים אותה פנימה ומערבבים היטב. מצננים כמה שעות.

מגישים מעל פירות טריים חתוכים קטן, ומקשטים בפרוסות גדולות וצבעוניות של פרי מעל.

4 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

מה אחרונה?
הבטחת לי פורידג'.
http://perurim.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html
היה ופיספסתי?

beagle אמר/ה...

היה, דייסת קוואקר ושוקולד...
אולי בגלל השוקולד לא ראית :-)

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אה... אבל זה כל הקטע של פורידג' מסורתי. אין לו טעם. עם הוספת שוקולד זה כבר סטייה מהמסורת הסקוטית העשירה :)

beagle אמר/ה...

אמרתי פורידג', לא אמרתי מסורתי :-)