דייסת סולת מלוחה. טעים יותר ממה שדמיינתי.
במתכון נתקלתי בכתבה שהיתה ב- ynet, כאן.
ביצעתי כמה שינויים - יותר קימל, בתור התחלה. אני חובבת קימל. הגדלתי גם את כמות הסולת, כי התחשק לי דייסה סמיכה במיוחד.
הוספתי פלפל שחור, שנראה לי קריטי, ואת הביצה הגשתי מעל הדייסה ולא מתחבאת בתחתית.
אז הנה אחרי השינויים - דייסה שהיא ארוחת ערב שלמה, ממלאת בערבי חורף קרים.
דייסת סולת עם שום וקימל
חומרים:
1/2 כפית קימל
1/4 כפית כמון
2 כפיות שום כתוש
1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
בצל קטן קצוץ
1 כף רסק עגבניות מעורבב עם 1 כוס מים רותחים
2 כוסות מים
5 כפות סולת
1 כפית גדושה מלח
להגשה -
2 ביצים קשות מקולפות
הכנה:
מערבבים את הקימל, כמון, שום, כוסברה ופפריקה חריפה ומתוקה. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב. מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה יחד.
מוסיפים את הרסק המדולל במים הרותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את יתר המים ומרתיחים שוב.
מוסיפים את הסולת באיטיות תוך ערבוב, עד שהתערובת חלקה וסמיכה (במידה והתערובת סמיכה מידי, ניתן להוסיף מעט מים ולהיפך).
מעבירים לקעריות הגשה, מניחים 1/2 ביצה קשה קלופה בכל צלחת ומפזרים מלח ופלפל מעל לכל הכבודה.
אל תשכחו לעשות פוווו...
4 תגובות:
זאת הפעם הראשונה שאני נתקלת בדייסה - מלוחה.
לאחר מחשבה שנייה, אם ניתן לאכול קוסקוס עם רוטב מלוח, מה בעצם ההבדל?
לכן, אני מתכוונת לאמץ ולנסות.
זה די נדיר שאני נתקלת במכון שאין לו שורשים ידועים מבחינתי ולכן- אתגר.
תודה.
אני ממליצה בחום.
גם אני לא שמעתי מעולם על המאכל הזה לפני שקראתי את הכתבה.
מה זאת אומרת "אם ניתן לאכול קוסקוס עם רוטב מלוח"? אפשר לאכול קוסקוס ברוטב מתוק?!
עודדי שמתפלא, מהמוסך
עודדי, ראשית - ברור שאפשר. תבשיל קדרה של בשר עם פירות יבשים - לא הולך עם קוסקוס? הולך. בטח שהולך. אני מבינה בדיוק למה ורד מתכוונת.
שנית - למה אתה מתפלא מהמוסך? לא יותר קל להתפלא מהבית?
הוסף רשומת תגובה