ועוגת גבינה... אוף, זה נהדר.
לכבוד שבועות שכבר חלף לו מזמן, הכנתי את העוגות האלה, הן נהדרות ליד קפה, ונפלאות כארוחת בוקר בפני עצמה. ואכן צרכתי פרוסות רבות, ליד קפה וכארוחת בוקר בפני עצמה... קשה מאד לעמוד בפניהן.
הן לא מתוקות מדי, קליפת הלימון מעניקה להן חמצמצות עדינה, הגבינה והחמאה מספקות רכות חלבית נהדרת.
הבצק הוא בצק הבריוש של ברי סייג, שגנבתי ממתכון אחר שלו.
המלית מאולתרת לחלוטין.
הכמות להלן מספיקה לשלוש עוגות אינגליש או שתי עוגות אינגליש + 8 עוגית אישיות (וזה מה שאני הכנתי. כ"כ חמודות, האישיות האלה...)
עוגת שמרים גבינה
חומרים:
לבצק-
440 גר' קמח
160 מ"ל חלב
2 ביצים + 2 חלמונים
120 גר' סוכר
15 גר' שמרים יבשים
קורט מלח
160 גר' חמאה
למריחה -
1 ביצה טרופה
לסירופ -
120 מ"ל מים
120 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל טובה
למלית -
1 קילו גבינת טוב טעם
4 חלמונים
260 גר' סוכר
6 כפות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
כוס צימוקים בהירים
הכנה:
במיקסר עם וו לישה לושו יחד את כל חומרי הבצק פרט לחמאה. כשמתקבל גוש אחיד של בצק הוסיפו את החמאה בקוביות אחת אחת, ולושו יחד עוד עשר דקות.
כסו בניילון והכניסו למקרר ללילה.
הכינו את הסירופ - בשלו יחד את הסוכר, המים והוניל, כחמש דקות אחרי הרתיחה. קררו.
ערבבו יחד את כל חומרי המלית פרט לצימוקים.
הוציאו את הבצק מהמקרר, חלקו לשני חלקים, ורדדו כל חלק למלבן בעובי 4 מ"מ.
מירחו על כל מלבן חצי מכמות המלית, פזרו חצי מכמות הצימוקים, וגלגלו לרולדה.
פירסו את הרולדה לעיגולים ברוחב 3 ס"מ, וסדרו בתבנית משומנת כשהם "שוכבים".
התפיחו שעה - שעתיים.
חממו תנור ל- 170 מעלות.
מירחו את העוגות בביצה טרופה, ואפו 30 דקות עד לצבע זהוב - שחום בהיר.
מיד כשיוצאות מהתנור, מירחו בסירופ.
17 תגובות:
הרגתתת אותי
מריחים את הניחוח הגבינתי הישר מן התמונה...
נראה פשוט משגע!
ובאותה הזדמנות - בלוגולדת שמח יקירתי!
מאחלת לך, וגם לסופי ולעודדי עוד שנים רבות של כתיבה פורייה וטעימה
ושיגעונות אין קץ
נשיקות
איזה כיף לפתוח את הבוקר עם מאפה כזה! אני יושב לי עם הקפה ועם פרוסת לחם קל, ומדמיין שאני מרביץ שתי אישיות כאלה ועוד פרוסה מהאינגליש קייק כאילו אין מחר...
ותראי, אפילו הצלחת לגרור את פיית העוגיות שירדה למחתרת בזמן האחרון.
יובל
רוצה! רוצה!
פיונת, תודה! מתגעגעת!
יובל, ראית מה זה? רק אומרים לה עוגת גבינה, היא מיד מתרצה :-)
מונא, בסדר.
.
.
.
.
.
P-:
wow this looks great im drooling already!
i love to start the day with one of these
נעלמה ההודעה שלי, מנסה שוב. מכיון ששמרים זו התמכרות קשה שלי, רציתי לדעת האם אפשר למלא בשוקולד במקום גבינה?
תודה
היי אילנה
כמובן שאפשר!
אפשר בתערובת סוכר וקקאו, אפשר בממרח השחר או נוטלה, ואפשר להשקיע, אם יש לך כח, ולהכין את המלית מפה:
http://perurim.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html
בעצם זה המתכון המקורי...
תודה. דרך אגב, זוכרת את אילנה מ. מימי תפוז העליזים? זו שגרה בלוס אנג'לס? אז כן, זו אני. יש לכם בלוג נהדר.
אילנה, בטח שזוכרת!
את עדיין בלוס אנג'לס?
מה שלומך?
ותודה, אנחנו מסמיקים פה קולקטיבית ;-)
תודה, עכשיו אני מסמיקה שעדיין את זוכרת. וכן,אני בלוס אנג'לס, ואם את בסביבה, את מוזמנת.
אני לא בטוחה אם השארתי הודעה והיא נעמה, או שבסוף לא השארתי אותה, אבל רציתי לשאול מה זו התבנית של האישיות והאם אפשר להכין אותם בצורת שנייק, בלי תבנית מיוחדת?
היי ולנסיה :-)
התבניות האישיות הן סתם תבניות פושטיות חד-פעמיות של מאפינס. קניתי אותם בשוק הכרמל, באיזה דוכן של תבניות חד-פעמיות.
אפשר להכין אותן בכל צורה (לפחות נראה לי).
ניסיתי (בסוף הלכתי על אינגליש קייק) ויצא נוראי. :(
הבצק היה דביק, לא תפח מספיק והעוגות נשרפו בחוץ ולא היו אפויות בפנים. דווקא ניסיתי להצמד למתכון - אפילו הוצאתי משקל ממגירה חבויה.
מקצה שיפורים בקרוב.
אוי, כמה חבל :-(
הבצק אכן דביק, אבל זה בסדר, הוא אמור להיות דביק להפליא.
אחרי קירור של לילה הוא מתנהג הרבה יותר יפה.
אם לא תפח, לעומת זאת, כבר יכולה להיות בעיה של השמרים או של זמן התפיחה - בצק כ"כ כבד בשמן יכול לקחת לו יותר זמן לתפוח, אז תני עוד שעה ואם לא תפוח - השמרים כנראה הלכו לעולמם...
לגבי השרוף מבחוץ לא אפוי מבפנים - זה כבר התנור. אל תוותרי. בפעם הבאה, כשאת רואה שעוגה משחימה מהר מדי מבחוץ, הנמיכי טמפרטורה, ושימי ב"קומה" מעל העוגה תבנית ריקה.
תודיעי איך הלך בפעם השניה!
דווקא הנמכתי טמפ', אבל לא הכרתי את הטריק עם התבנית מעל - תודה!
את חושבת שאפשר לנסות עם שמרים טריים במקום יבשים? עד כמה שיצא לי לראות הם נוטים להיות יותר חיים.
מבטיחה לחזור לדווח אבל בטח ייקח קצת זמן - האיש הזמין עוגה עם גבינה ותפוחים ואני בנתיים חושבת איך עושים כזה.
בהחלט אפשר עם טריים! אני פשוט עצלנית, אז אני קונה חבילה של יבשים שמחזיקה מעמד יותר זמן. אם את משתמשת בטריים שימי יותר - 25 גר'.
שוב תודה.
בנתיים ראיתי את המתכון החדש ויש לי קרייב מטורף לטארט המדהים הזה. אני ממש מעריצה אותך - בבישול אני אלופה, אבל אפיה אף פעם לא הולכת לי בדיוק כמו שצריך.
(ואין לי כיור! הלך הניקוז מתחת ובנתיים אי אפשר להשתמש בכיור)
הוסף רשומת תגובה