יום שני, 3 במאי 2010

אביב מתעורר

ספרינג רול spring rollרגע לפני שהאביב בורח ומתחיל החום הסיוטי, הנה מתכון ל-Spring rolls, מבוסס על המתכון המקורי שהופיע בתוכנית של אלן דג'נרס (המומלצת מאוד), בשינויים קלים. הרוטב שהוצג בתוכנית בסדר גמור, אבל במקומו אנחנו מציעים שדרוג: הרוטב של השף חיים סלמון, שהכנו אותו בסדנה של יד מרדכי. המרכיבים שלו דומים, אבל ביחסים אחרים, והתוצאה: רוטב פיצוץ.

ספרינג רולז - Spring rolls

חומרים ל-20-15 רולים

100 גרם נודלס, שטופים ומצוננים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
10 עלי בזיליקום קצוצים
20 עלי נענע קצוצים
פלפל אדום קצוץ דק (ז'וליין)
פלפל צהוב קצוץ דק (ז'וליין)
חצי כוס כרוב קצוץ דק
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים (אני חתכתי ז'וליין וזה הפריע קצת)
אבוקדו - אם המרקם שלו מספיק נוקשה, חותכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. אם רך מדי, מוציאים בכף - ראו בהמשך.
חבילת נייר אורז, כזה המשמש להכנת דים סאם וכדומה.

חומרים לרוטב
4 כפות סויה
4 כפות מירין (רוטב יפני, מבוסס על חומץ אורז)
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (מי שלא סובל חריפות יכול לוותר)
1/2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ/מגורר
מיץ מלימון שלם
(במקור הרוטב מכיל גם בצל ירוק קצוץ. במתכון הזה אין צורך בכך כי יש בצל ירוק ברולים עצמם)

הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים למעט האבוקדו, ומניחים בצד. המתכון סלחני גם ליחסים אחרים בין המרכיבים - הרולים יהיו טעימים גם אם תגדילו את כמות הבזיליקום, או הפלפל, הכרוב וכן הלאה. הכל לפי טעמכם.

מניחים גיליון של נייר האורז במים חמים למספר שניות, עד שהוא מתרכך. אני גיליתי שהשיטה הטובה ביותר לריכוך היא להחזיק את הנייר ביד ולסובב אותו בתוך המים החמים - ככה הוא מתרכך באופן אחיד ותנועת הסיבוב מאפשרת לכם להיות רגישים למידת הריכוך שלו - אל תתנו לו להפוך לסמרטוטי כי אז קשה לעבוד איתו. זה עניין של 10-20 שניות בערך, תלוי כמה המים חמים.
הכנת ספרינג רול
פורשים את הגיליון על משטח העבודה, עורמים בשליש התחתון שלו 3-4 כפות של תערובת המילוי. מוסיפים פרוסת אבוקדו, אם הוא היה נוח לפריסה. אם הוא רך מדי, מוציאים כף או שתיים מהתוך שלו ומוסיפים.

מקפלים את תחתית הגיליון "צפונה" כך שתעטוף את המילוי. מקפלים את שני הצדדים פנימה כדי לאטום אותם, ומגלגלים את הרול תוך לחיצה עדינה, שיקבל צורת סיגר שמנמן. אם רוצים, אפשר לחתוך כל רול לחצי, באלכסון, לפני ההגשה.
הכנת spring roll
מכיוון שנייר האורז נוטה להידבק כשהוא מתייבש, יש לאכול את הרולים בסמיכות להכנתם. אם מאחסנים אותם הם מתייבשים ונוטים להידבק - לצלחת או אחד לשני. לכן, חוזרים על הפעולה עד שיש די רולים להשביע את הסועדים, לא עד שגומרים את כל התערובת. עודף של התערובת אפשר לאשפז במקרר ולהכין רולים נוספים גם אחרי יום-יומיים, היא לא תתקלקל.

מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה, טובלים כל רול (double dipping הוא חוקי ואף חיוני) ואוכלים.

והאביב המתעורר? זה מחזמר שעלה לפני שבוע בתיאטרון בית לסין, עם נינט טייב, עידו ברלט, אלון לוי, עידו רוזנברג ולהקת "צעירי בית לסין". מומלץ, נינט ממש 100ממת. וזאת אולי ההזדמנות לומר קבל עם ועדה, שאת האולם בדיזנגוף צריך להרוס עד היסוד ולבנות משהו נורמלי.

8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מה קורה למתכון של הקרמבו
ב'

אנונימי אמר/ה...

מקסים!!!
תודה,
טליה

soul food אמר/ה...

בדיוק לטעמי!! אוהבת מאד.
תודה.

טל אמר/ה...

הי... גנבתם לי את הנושא של הפוסט :)
אני אחכה קצת בשקט עם הפוסט שלי...
נראה מעולה וטעים מאוד.

יובל אמר/ה...

עכשיו באים??? עכשיו???

איפה היית בשבוע שעבר כשהייתי צריך רעיון למנה ראשונה מעניינת ולא שגרתית לארוחת סושי? איפה???

יובל

odedee אמר/ה...

ב': לא אני הכנתי את הקרמבו, נראה אם אפשר להשיג את המתכון מהבשלנית החרוצה.

טליה ואוכל לנשמה: שמח שאהבתן. אם אוהבים, כדאי להוסיף גם נבטים סיניים.

טל: הגונב מגנב פטור :) תרגיש חופשי.

יובל: סליחה שאיחרנו... בפעם הבאה תבקש רעיונות... אנחנו אוהבים אתגרים! זה נכון לכל הקוראים - כולם מוזמנים להעלות הצעות, שאלות או בקשות ונשתדל לעזור, כמיטב יכולתנו הצנועה.

beagle אמר/ה...

היי ב'. לצערי אין מתכון לקרמבו המופיע בתמונה, אבל למה לא לנסות את זה של חיים כהן?

הנה:

http://www.mevashlim.com/Recipe/7635001.asp

נשמע קל להכנה.

ספר/י איך יצא!

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

הייתם באולם בדיזנגוף ולא קפצתם להגיד שלום?