אבל לפני כן, הנה כמה תמונות מחג ההודיה:
מרק כרובית נהדר, שאני מקווה לקבל את המתכון שלו בהקדם, ואם ירשו לי גם אחלוק אותו איתכם.
בטטות מקורמלות ואפונה ירוקה
והכוכב של הערב - הודו ממולא
הרי ברור לכם שאחרי כל האוכל הזה, כל הסועדים נותרו רעבים לחלוטין, ובעיניים כלות ניגשו לאכילת פאי דלעת.
חיה מוזרה, הפאי דלעת הזה. אסור לאכול אותו קר, כי אז הוא נורא ואיום (לטעמי).
הוא לא לגמרי מתוק, אבל בטח שלא מלוח, ואם סברתי שהוא לא טעים - בא החג הזה והוכיח לי שאני טועה.
פאי דלעת יכול להיות נהדר, לחובבי הז'אנר.
אני הכנתי שני סוגים, האחד קלאסי עם טעם מודגש של ציפורן, השני מעט פחות, עם בטטה, פקאן ומייפל.
הבסיס לשניהם היה הבצק הפריך האהוב עלי, אבל אתם יכולים להכין כל בצק פריך שאתם אוהבים.
הבצק נאפה אפיה עיוורת כעשר דקות, ואז נאפה שוב עם המלית.
בצק פריך לפאי (כמות לפאי אחד, 26 - 28)
חומרים:
135 גר' חמאה קרה
200 גר' קמח
30 גר' שקדים טחונים
40 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
מעט גרידת לימון או תפוז
חלמון
הכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים את הקמח עם המלח, השקדים ואבקת הסוכר.
מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות, ומעבדים עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון, קליפת התפוז ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים שעתיים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי, ואופים אפיה עיוורת (עם משקולות על נייר אפיה המונחות על הבצק, אני משתמשת בגרגירי חומוס) כעשר דקות. מוציאים ומקררים לפני מילוי ואפיה סופית.
פאי דלעת של סבתא-רבא-רות (לא הסבתא שלי, הסבתא של פריזבי)
חומרים:
1 בסיס פאי חצי אפוי
1/2 כוס סוכר חום
1 כף קמח
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1.5 כוסות מחית דלעת (אותה אחת שכבר הכנתי, אחרי בישול וסינון)
1.5 כוסות שמנת מתוקה
1 כף תבלינים (קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי)
הכנה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
ערבבו סוכר עם תבלינים, קמח ומלח.
הקציפו את הביצים, והוסיפו את מחית הדלעת, ותערובת הקמח. ערבבו פנימה את השמנת.
מלאו את בסיס הפאי במלית. ואפו כ- 45 דקות עד שמעט מתייבש בשוליים, אבל עדיין לח במרכז.
להגיש חמים (מעט מעל טמפרטורת החדר).
פאי דלעת-בטטה-מייפל-פקאן (במקור של smitten kitchen, עם מעט שינויים שלי)
חומרים:
1 בסיס פאי חצי אפוי
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 ביצים גדולות
2 חלמונים
1 כפית וניל
425 גר' מחית דלעת (כוס וחצי)
1 בטטה גדולה (או 2 קטנות)
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל
2 כפיות ג'ינג'ר מיובש טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
חופן פקאנים
הכנה:
אפו את הבטטה. אני בעד חיים קלים, אז אני מכניסה אותה למיקרו לארבע דקות, הופכת, ומכניסה לעוד ארבע דקות, ואז מגרדת מתוך הקליפה את הבשר. למה לעבוד קשה. אתם צריכים כוס מחית בטטה. הניחו לקירור.
חממו תנור ל- 180 מעלות.
טירפו יחד ביצים, שמנת, חלב, חלמונים ווניל בקערה בינונית.
הכניסו לסיר את מחית הדלעת, הבטטה, הסוכר, סירופ מייפל, התבלינים והמלח. ערבבו היטב ובשלו עד לרתיחה על אש בינונית, 5 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
הסירו מהאש, וטירפו פנימה בהדרגה את תערובת השמנת והביצים.
העבירו את התערובת דרך מסננת, תוך לחיצה בכף עץ.
מלאו את בסיס הפאי במלית, וסדרו את הפקאנים על גבי המלית.
אפו 10 דקות. הורידו את החום ל- 160 מעלות, ואפו עוד 20 - 30 דקות. קררו בחדר ולא במקרר, ניתן להכניס למקרר רק כאשר קר לחלוטין.
7 תגובות:
נראה מצוין!
ורק עשה לי חשק להרים ארוחת חג הודיה לחברים בשנה הבאה, עם כל כללי הטקס
נראה לי שוס
ואו, איזו ארוחת חג הודיה טעימה ומלאה בכל טוב הייתה לכם! הפאי עם הפקאנים מעל שבה את ליבי. בדיוק תהיתי לפני כמה זמן מה יהיה הטעם של קינוח על בסיס בטטה, כנראה שאצטרך לנסות ולהיווכח בעצמי :)
גם אני חיבבתי במיוחד את שילוב הבטטה, היא מוסיפה מתיקות שנדרשת לדלעת.
פיירי, זה באמת כיף לא רגיל, זו פעם ראשונה שהייתי בארוחה כזו. היה את חיתוך ההודו, והריב על המילוי המעולה, הכל כמו שצריך.
אחרי כן, היתה התגנבות יחידים למטבח לכרסם עוד בשר מעצמות ההודו. זו בהחלט מסורת שאני יכולה לאמץ.
אני דווקא העדפתי את המתכון של הפאי הרגיל (שהיה טעים במיוחד).
וחייב לציין, שזו מסורת מבורכת, שתימשך (לדעתי עוד שנים רבות).
את המתכון למרק הכרובית אכתוב מאוחר יותר.
פריזבי
(שמאוד מאד לא משוחד....)
נשיקות, מותק :-)
המתכון יתקבל בברכה!
טוב, אני יודעת שעבר המון זמן מאז פירסום המתכון.... אבל היום ניסיתי את פאי הדלעת. נראה לי שהיחיסים בין הבסיס, הגודל והכמות שנשארה אחרי הסינון- הייתה לא הגיונית... אפשר הבהרה?
הוסף רשומת תגובה