יום רביעי, 24 באוגוסט 2011

שזיף ומוצרלה

לארוחת צהרים עם חברים ותיקים, המצויים היטב בעולם האוכל הטוב, החלטתי להכין קלופס.
ככה, קלופס מעט משודרג, עם סלרי וגזר ואבקת חרדל, קצת בצל מטוגן למעלה. יצא נפלא.
אבל לא על קלופס אני רוצה לספר לכם, אלא על האלתור של לפני ארוחת הצהרים.



הלכתי לירקן לקנות קצת פירות, וקיבלתי ממנו שקית שזיפים שלא הכרתי, ירוקים-מנומרים מבחוץ, ואדומים מבפנים. אח"כ גיליתי שקוראים לו שזיף אבטיח - כמה הולם.
הייתי סקפטית. עוד באירופה, וגו'.
אבל טעמתי.
אוי, זה היה שזיף נפלא.
ואחרי שטעמתי, החלטתי שזו הולכת להיות אחלה מנת פתיחה לנשנוש לאותה ארוחת חברים, וכך, בבוקר שלפני, הרכבתי מנה קטנה. יצא טעים לאללה.



פתיח של שזיף ומוצרלה

חומרים (20 מנות):

לפסטו -
1 חבילת רוקט
שמן זית - לפי הטעם
1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים
עלים מ- 5 גבולי נענע
מלח

4 שזיף אבטיח, חתוך לקוביות
3 כפות סירופ דבש וטימין (אפשר גם לשים סתם דבש מפרחים שיש להם טעם דומיננטי, אבל אל תשימו סילאן, על אף הפיתוי, הוא ישתלט על כל הטעמים האחרים)
3 כדורי מוצרלה גדולים טריים



הכנה:

לפסטו -
את הרוקט, הנענע והשקדים הכניסו למעבד מזון וטחנו היטב. הוסיפו בהדרגה שמן זית עד לקבל מרקם של מחית. הוסיפו מלח לפי הטעם.

בכלי הגשה קטנים שימו כפית גדושה של קוביות שזיף, ומעל זלפו מעט סירופ.
קירעו חתיכה מהמוצרלה והניחו מעל, וחצי כפית מהפסטו.
הגישו בטמפרטורת חדר.


3 תגובות:

odchef אמר/ה...

רוצים מתכון לקלופס!
רוצים מתכון לקלופס!
רוצים מתכון לקלופס!
רוצים מתכון לקלופס!
*הודעה זו מוגשת מטעם אלה הנשואים לאלו הרוצות מתכון לקלופס עם הלמעלה הטעים טעים שהוכן באותה הארוחה....*

odedee אמר/ה...

מתכון לקלופס עם מלפפון חמוץ או בלי מלפפון חמוץ?

beagle אמר/ה...

אוקיי, נכין קלופס ונעלה מתכון.
אם חייבים אז חייבים...
ועודדי - בלי.
אני לא מבינה את עניין המלפפון החמוץ החם. אף פעם לא הבנתי. ליד הקלופס, קר - מבינה. אבל בתוכו, מבושל? לא ולא.
אבל תמיד תוכל להכין עם אצלך בבית, ולהזמין אותי לאכול את המסביב.