יום רביעי, 21 בספטמבר 2011

שנה טובה!



בזמן האחרון אני מתקשה למצוא זמן איכות לשבת עם עצמי ולכתוב - אתם בטח מרגישים.
המון פרוייקטים מתקיימים בו זמנית - עבודה, חיים אישיים, תחביבים, משפחה, נסיעות.
אפילו לבשל אני מצליחה הרבה פחות.
אבל את המתוק-מתוק הזה הכנתי לפני כשלושה שבועות, והוא זכה להצלחה כ"כ מסחררת, שהייתי חייבת למצוא זמן לשבת ולחלוק איתכם.
הוא גם מתאים בול לראש השנה.



כמה שנתיים שאני צוברת מתכונים לממתק חלת-דבש, כי כידוע למי שעוקב אחרי - אני שבויה של מרקמים וטכניקות הכנה חדשות לי. לא יכולה לעמוד בפיתוי.
וקרמלים הם משהו שאני עוד לא חזקה בו, מודה.
אבל קרמל אורירי? נו, איך אפשר שלא לנסות?

הממתק נקרא honey-comb או Sponge toffee, והוא בעיקרון עשוי מקרמל שמערבבים לתוכו סודה לשתיה, כך שתיווצרנה המון בועות אויר. ואז נותנים לו להתגבש במהירות, ושוברים לסלעים קטנים וטעימים.

הכנתי שתי נגלות של הממתק, משני מתכונים שונים - האחד לא עשה שימוש בגלוקוזה או סירופ תירס, והשני כן (השתמשתי בגלוקוזה).
היה הבדל קל - אלו עם הגלוקוזה נדבקו פחות לשיניים כשאכלו אותם, ולכן הייתי ממליצה להכין עם גלוקוזה, הכי כיף כשהממתק פריך ומתפורר, ולא דביק ושולף סתימות. בנוסף, עם הגלוקוזה קיבלתי יותר בועות בגדלים שונים, ובלי הגלוקוזה רק בועות קטנות, וזה פחות כיף בפה.



מה עושים איתו?
אוכלים ככה. תאמינו לי, קשה להפסיק.
מפוררים מעל גלידת שמנת או יוגורט
טובלים בשוקולד מריר מטומפרר (לא ניסיתי, אבל ראיתי אחרים ברשה עושים זאת. לא יודעת איך זה מסתדר עם עניין הלחות, יהיה מעניין לנסות. תגידו לי אם הצליח לכם).
עוטפים יפה ונותנים כמתנה לחג.

טיפים חשובים:
  • להצמד להוראות ההכנה מבחינת כמויות, טמפרטורה וכד'. תשקיעו במדחום טוב, ותאמינו לו. תמיד נראה כאילו לוקח לטמפרטורה המון זמן לעלות, ותמיד חושדים במדחום שהוא לא עובד, מורידים מהאש כי נראה בסדר, ואז מגלים שלא. אלא אם הוכח אחרת, תסמכו על המדחום.
  • גלוקוזה אפשר לקנות בכל חנויות האפיה היום. כדי להוציא בקלות מהקופסא, פשוט תרטיבו את כף היד ושלפו החוצה כמות רצויה. אם היד לא רטובה - זה ידבק אליכם.
  • אל תשתמשו בסיר קטן. המסה תופסת נפח רציני כשמוסיפים את הסודה, לכו על סיר גדול.
  • לניקוי הסיר, פשוט להשרות במיים חמים, זה כבר יימס, לא להתאמץ. סוכר הוא קל-תמס, לשמחתנו.
  • לשמן את התבנית אליה אתם שופכים את הקרמל.
  • תשתמשו בתבנית לא-גדולה, כמו גודל של תבנית חד-פעמית בינונית, כדי שהסוכריות יצאו לכם עם גובה נחמד ולא שטוחות.
  • יובש יובש יובש. לחות הורגת אותן, גם אחרי שהן מוכנות.  לשמור בכלי סגור, אפילו במקרר.
  • להזהר עם כמה שאוכלים, נורא קל לחסל תבנית לבד.



סוכריות חלת-דבש (מתכון של גורדון רמזי)

חומרים:

67 גר' דבש
70 גר' גלוקוזה
200 גר' סוכר
3 כפות מים
1 כפית אבקת סודה לשתיה

כלים:

סיר בינוני-גדול
מדחום לסוכריות
מברשת קטנה וקערית מים
תבנית משומנת

הכנה:

בסיר הכניסו את הדבש, גלוקוזה, סוכר ומים.
המיסו לקרמל זהוב - עד לטמפרטורה של 150 מעלות.
תוך כדי הכנה הקרמל, טיבלו את המברשת במים והעבירו סביב דפנות הסיר כדי שלא יווצרו קריסטלים.
כשהקרמל מגיע לטמפרטורה של 150, ערבבו פנימה את הסודה לשתיה. אתם תראו איך הקרמל תפוח בבת אחת עם המון בועות
רק עד שמעורבב בלי גושים, לא יותר מזה כדי שלא לאבד את הקצף שנוצר.
שיפכו מיד לתבנית המשומנת, והניחו במקום קר לרבע שעה, ואז העבירו מיד למקרר (חשוב שיהיה מקום יבש).
אחרי כשעה שיברו לחתיכות נוחות לאכילה, ואפסנו בקופסא סגורה היטב - במקרר.

11 תגובות:

sfabrications אמר/ה...

סוכר הוא קל-תמס! /0\ נהדר. ינוסה עם הסו-שף, שאגב, אוהב לבשל כשלגופו תחתוני-חתיכים אדומים וסינר של אמא בלבד.

תגידי, אשכרה להרטיב את היד ולחפון ג'יפה גלוקוזית נוזלית, ככה?

beagle אמר/ה...

הדבר היחיד שאני זוכרת מלימודי הכימיה - סוכר הוא קל-תמס... ;-)

כן, לחפון ככה עם היד. הכי יעיל.

פיית העוגיות אמר/ה...

איזה ממתק מקסים :)
הכנתי חלת דבש מתישהו, לפי מתכון ללא גלוקוזה
ובהחלט היה דחוס ודביק לי, למרות היותי זבובית מוחלטת.
כנראה שהגלוקוזה אכן משפרת.
מה שכן ממש נהניתי מהתהליך הכימי בהוספת הסודה לשתייה
הייתי מכינה את זה רק כדי לצפות בתערובת המבעבעת, זה קורע מצחוק :)

shir26 אמר/ה...

נראה יאמי!!!

אין לי מדחום סוכר... אם תכיני מבטיחה לנשנש :D

שנה נפלאה שתהיי לך!!! ורק עיסוקים כייפים....

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

איך בא לי...

יובל אמר/ה...

בשבוע שעבר במקרה מצאתי מתכון מאוד דומה (דווקא כשחיפשתי מתכונים לסוגריות גומי), וחשבתי שאני צריך להכין פעם - הנה ההזדמנות...

שנה טובה (ועם זה בטוח שהיא תהיה מתוקה!)

Ayelet אמר/ה...

ין, זה נראה מדהים. ינוסה בקרוב!

אנונימי אמר/ה...

היי ביגלית, אז זה בעצם טופי יבש ואורירי? טוב, אולי אשנה את דעתי על הממתק. בד"כ אני לא מתה על זה. תכיני לי מתישהו?

זאת מלונדון

droli אמר/ה...

שנה טובה מלאה דבש
דרולי

מונא אמר/ה...

מסקרן מאוד, ממש מדגדג לי להכין!

beagle אמר/ה...

תודה לכולם, ושנה טובה!!!