יום שבת, 9 ביולי 2011

טירמיסו

רבות כבר דובר בקרב חברי על ההתקטננות המטורפת שלי לגבי טירמיסו.
הם טוענים שזה גובל באי-שפיות, אני טוענת שמי ששם שוקולד בטירמיסו (לא כולל קקאו או שוקולד מגורר לרמת טחון מלמעלה) וקורא לזה טירמיסו, דינו אחד - חרם מתוקים עד יום מותו.
הזמנת טירמיסו במסעדה תמיד מלווה אצלי בחשש - האם יהיה לזה מספיק טעם של קפה? האם הקרם יהיה כבד מדי? דחוס מדי? האם יפזרו למעלה קקאו בשכבה עבה עבה או שיתקמצנו? האם הוא יהיה יותר אלכוהולי או יותר קפאיני?
מעטים המוקמות שמכינים טרימיסו כמו שאני אוהבת.

אתם בטח חושבים שזה בגלל שלדעתי, הטירמיסו שלי הוא הכי טעים.
ובכן, לא.
הכנתי טירמיסו שלוש פעמים בחיי, וזה האחרון הוא היחיד שמספק לטעמי, וטעמתי טעימים ממנו (בודדים, אמנם).
אבל הוא יצא טעים, טעים מאד.
הנקודה היא שטירמיסו אפשר להכין באינספור שילובים - להקציף ביצים, שלמות או מופרדות, להכין בסיס זביון או לא, להוסיף קצפת או לא, להשתמש (רחמנא ליצלן) בג'לטין כמייצב*, ועוד ועוד.



אז מבחינתי זה טירמיסו לא-מושלם אבל קרוב מאד למושלם, ומאחר וזו סטיה שהיא כולה שלי, החלטתי לפרסם מתכון.

טירמיסו כמעט-מושלם

חומרים:


1 אספרסו כפול חזק חזק חזק
2 כפות ליקר ברנדי
1 כף סוכר מומסת ברבע כוס מים רותחים
1  שמנת מתוקה
4 חלמונים
100 גרם סוכר
2-3 כפות ברנדי
500 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 1 חבילת בישקוטים

קקאו איכותי מנופה
הכנה:

מערבבים את האספרסו עם הברנדי והמים עם הסוכר.

מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

מקציפים חלמונים וסוכר עד תערובת תפוחה קלות.

מוסיפים ברנדי ומסקרפונה לתערובת ומקציפים לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקפלים בעדינות לתערובת.

טובלים בישקוטים למשך חצי שניה בתערובת הקפה, מנערים קלות ומניחים בבסיס התבנית. יוצקים מחצית מהתערובת על העוגיות, מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ויוצקים את חלקה השני של התערובת. מיישרים, מנקים את שולי התבנית במידת הצורך ומכניסים לקירור למשך 8 שעות לפחות. מאחסנים במקרר עד להגשה.

לפני ההגשה בוזקים קקאו.





* נו, באמת. משתמשים בג'לטין כשרוצים להגיש את הטירמיסו בפרוסות נאות ויציבות וקלות לחיתוך. אז תרשו לי להגיד אחת ולתמיד - טירמיסו לא בא בפרוסות נאות ויציבות. הוא מוגש ומתפרק ככה בקצוות, בדרך לצלחת, ריבוע עננים בטעם קפה. ג'לטין הופך אותו ללא-ענני למפגיע.

10 תגובות:

מונא אמר/ה...

אני איתך במאבקך הצודק!!!

אנונימי אמר/ה...

את מגה-צודקת. מי שם שוקוךד בטירמיסו? או יותר גרוע, בתי קפה שעוד מלכלכים אותו בסירופ "טעם שוקולד" נחות ומעצבן.
אני מעדיפה הכי טירמיסו כמו שלך. הכי.

לה פבריקציה.

יובל אמר/ה...

הרגת אותי עם התמונה, ואני מחזק ידיך במאבקך הצודק גם! אני עומר לפתוח דף בפייסבוק ולהגיע עד לכנסת. מה זה? כל אחד הורס לנו את הטירמיסו? בושה!

נ.ב. לדעתי שכחת לכתוב כמה מים צריך לשים בתערובת קפה-ברנדי-מים-קרפין-סממה-לוץ-אהרונוב

נטלי אמר/ה...

נראה מעולההההההההה

beagle אמר/ה...

אז מה, נארגן מחאה אזרחית?

יובל, רבע כוס מים-ניר-מוזס-שלום.
העלית לי זכרונות של טלויזיה מהאייטיז :-)

shir26 אמר/ה...

3 הערות:

א- מה זה "ליקר ברנדי" ?

ב- האם אפשר, רחמנא ליצלן, במחילה מכבודך, לעשות בלי אספרסו אלא רק עם המגורענים - או שזה יחשב חטא גדול מידי?

ג- אל תגזימי... התזכורת היתה לטלוייזית נייטיז'...
אחרת, איך 26'ית כמוני היתה שותפה לזכרונות ;-)?

beagle אמר/ה...

ליקר / ברנדי. צנח לו הסלאש בדרך...
אפשר לגרען אותו, אבל משהו טוב, כן? טייסטר'ס צ'ויס.
האמת, את לא נראית יום יותר מ- 23 :-)

shir26 אמר/ה...

דיי תמשיכי..........

ללא ספק ינוסה
נראה מעולה וממש פשוט להכנה....

אנונימי אמר/ה...

או-אמ-ג'י. יצא יוצא מגדר הרגיל. טעים שבא לבכות. ולאכול עוד קצת. ולבכות על הגזרה. וליישר את הקו, רק טיפה.

beagle אמר/ה...

מה, הכנת? איזה כיף!!!
(מסמיקה)