יום שישי, 17 ביוני 2011

ממולאים part five - אחרי הגשם, או פטריות במלית גבינות

הכי קל בעולם!

אנחנו הכנו עם גבינת טוב טעם, שהיתה טעימה להפליא לפני האפיה, אבל דווקא בגלל שאפינו, החלטנו להמליץ לכם לשים ריקוטה בפעם הבאה, או אתם ממש במצב רוח שחיתותי - מסקרפונה...

זו היתה אחלה מנה ראשונה לארוחת הממולאים שלנו (אלוהים אדירים, זה היה לפני כ"כ הרבה זמן שהספקתי כבר לשכוח מתי היא היתה...).

באופן מפתיע, הפטריות היו טעימות לא פחות יום למחרת בחימום במיקרו. go figure...



פטריות במלית גבינות

חומרים:

10 פטריות פורטבלו או שמפיניון או חורש - העיקר גדולות וטעימות
1 חבילת גבינת טוב טעם (או כפי שכתבנו, עדיף ריקוטה או מסקרפונה)
4 כפות צנוברים קלויים קלות (הקפצנו במחבת ללא שמן)
1/2 חבילה בזיליקום קצוץ
3 כפות גבינת פרמזן מגררת (שווה להשקיע בגבינה איכותית)
מלח, פלפל


לפני אפיה

הכנה:

ערבבו את חומרי המלית.
נגבו היטב את הפטריות, והסירו את הרגל שלהן.
מלאו במלית, ואפו בחום בינוני עד להשחמה קלה של המלית.

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

או-אם-ג'י. כאלה אני מסוגלת לבלוע גם קרות מהמקרר.

הפבריקציה.

beagle אמר/ה...

טעים גם קרות מהמקרר, מניסיון...

laly אמר/ה...

הכנתי את הפטריות הממולאות - הצלחה רבתי - הכנתי מפטריות שמפיניון גדולות - גבינת טבורוג - וגבינה צהובה אחרת - יצא מעולה - אפשר לאכול חם, פושר או קר ואפילו לא אפוי - מנסיון - נכנס לרפרטואר - תודה

beagle אמר/ה...

איזה כיף לשמוע! תודה! :-)