יום רביעי, 2 במרץ 2011

ממולאים part one -כשהמטבח ריק, או פירות יבשים ובצל עם בשר.

עודדי, אני צריכה שתעסיק אותי ביום שבת - כך אמרתי בשיחת הטלפון.
בוא נבשל משהו. מזמן לא נכנסו למטבח לסדנה יזומה.
זה היה בסוף שבוע בו רוב החברים שלי נסעו לצימר, ולי פשוט לא הסתדר.
ומטבח ריק זה משהו שצריך למלא, ומהר.

עודדי הסכים. אנחנו עושים את זה מדי פעם. בוחרים נושא, ויאללה, מבשלים.
עשינו את זה עם פסטה, עם ארוחת ספרדית, ועכשיו הגיע תור הממולאים.



הכנו כמויות אוכל היסטריות, סירים על גבי סירים, קופסאות על גבי קופסאות.
הקפאנו חצי, חילקנו לחברים, הזמנו אורחים.
ועדיין, את החציל הממולא שרציתי להכין, לא הספקנו.
אז למרות שזה קרה די מזמן (חודשיים? שלושה?), חשבנו  שכדאי לפרסם כי יצאנו עם לא מעט מנות שוות.

המנה הזו היתה מאולתרת להפליא. להבדיל מיתר הממולאים שלנו, להם מצאנו מתכון, או שהכנו בעבר, את זו לגמרי אילתרנו.

פירות יבשים ובצלים ממולאים בבשר

חומרים:

2 בצלים גדולים
5 שזיפים מיובשים
10 מישמשים מיובשים

300 גר' בשר קצוץ (השתמשנו בבקר מעורבב עם עגל)
טימין (חצי כף עלים)
מלח, פלפל
ציפורן, קינמון
1/4 כוס חמוציות מיובשות

4 שאלוט קצוצים
2 כוסיות יין אדום
כף חמאה + מעט שמן זית



הכנה:

בשלו את הבצלים הקלופים במים כחצי שעה, עד לריכוך.
השרו את הפירות היבשים במים רותחים.

חצו את הבצלים עד לאמצע, והפרידו את השכבות. חצו את המשמשים והשזיפים.

ערבבו את חומרי המלית. מלאו את הפירות היבשים. גלגלו את הבצלים עם מלית בתוכם.
סדרו על תבנית.

בחמאה ושמן זית טגנו את השאלוט הקצוצים עד לצבע זהוב.
הוסיפו את היין וצמצמו לחצי מהנפח.

שיפכו בתבנית עם הממולאים, והכניסו לתנור לחצי שעה, מכוסה. אחרי חצי שעה, הורידו את הכיסוי לעוד חמש דקות.
טעים עם אורז...

3 תגובות:

יובל אמר/ה...

עשית לי חשק לממולאים עכשיו... זה לא פייר. אחת עשרה בלילה עכשיו...

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אויש, זה נראה כל כך טוב.

beagle אמר/ה...

תודה לכם!
יובל, אין זמן טוב מזה לממולאים.