יום שני, 28 בפברואר 2011

שוקולד ופירות יבשים



למרות שט"ו בשבט חלף מזמן, יש מתכון שאני חייבת לחלוק איתכם.
הוא פשוט נפלא, אם אתם חובבי שוקולד מריר ופירות יבשים.
המקור הוא של מיקי שמו, למרות שנאלצתי לעשות בו כמה שינויים, בעיקר כי גיליתי ברגע האחרון שנגמרה אבקת השקדים, ואז המרתי בקמח רגיל, ואז הייתי צריכה עוד נוזלים, ואז סיימתי עם כמות כפולה של בצק.
ככה זה עובד אצלי, ניסוי וטעיה. המון טעיה.

אבל בעקרון כמות הבצק הרשומה מטה היא לשתי תבניות פאי 24.
כמות המלית היא לתבנית אחת בלבד.

מאחר והמתכון המקורי היה למנו תאישיות, גם יחס הבצק למלית השתנה, והוספתי עוד פירות יבשים. גם זרקתי פנימה אגוזי מלך ששדרגו את כל העניין להפליא.

אל תתפשרו על שוקולד מריר פחות - לכו על ה- 70%, אחרת לא יהיה מה שיאזן את המתיקות של הסירופ.



פאי פירות יבשים ביין לבן



חומרים:
לבצק הפריך (שתי תבניות פאי 24)-
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
380 גרם קמח
2 כפות אבקת קקאו הולנדי
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות מים קרים (אם צריך)
לגנאש השוקולד (תבנית אחת)-
230 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה

לפירות היבשים (תבנית אחת)-
300 גרם פירות יבשים שלמים (אני שמתי תאנים, שזיפים, משמשים , צימוקים)
חופן אגוזי מלך
200 גרם סירופ סוכר (מרתיחים 100 גרם סוכר + 100 מ"ל מים)
75 מ"ל יין לבן

הכנה:

בצק - בקערה, מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים.
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-15 דקות.



גנאש השוקולד - מביאים לרתיחה את השמנת, יוצקים על השוקולד, ממתינים כ-2 דקות ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד.




פירות יבשים - מרתיחים את סירופ הסוכר עם היין הלבן ומוסיפים את הפירות היבשים. מבשלים 10 דקות.
משאירים בסירופ עד לצינון.



הרכבה - את קלתיות הבצק האפויות ממלאים בגנאש השוקולד בגובה של 1 ס"מ. מסננים את הפירות היבשים מהסירופ ומניחים על הקלתית מעל השוקולד. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.


2 comments:

fairy_mi אמר/ה...

ואוו, זה נראה הורססססססססס!
הרגת אותי לגמרי עם התמונות הפורנוגרפיות האלה
ללקק את האצבעותתתתת

beagle אמר/ה...

פיונת, זו עוגה הורסת לחלוטין, בעיקר בגלל שהיא לא מתוקה מדי. רק להקפיד על שוקולד (מאד) מריר.
הכנתי אותה שוב, והיתה הצלחה מסחררת - שוב.