יום שבת, 18 בספטמבר 2010

תמרות עשן





טוב, הבטחתי דיווח לגבי הליקר, לא?

אז מרבית השזיפים שקיבלתי מהעץ השתכנו להם בצנצנת חמוצים גדולה בליווי אלכוהול, ועכשיו סוף סוף יצא אל אויר העולם ליקר השזיפים הראשון שהכנתי מימי, ותשמעו - הוא מצוין. במיוחד קר. הוא מאד מאד אלכוהולי (עשיתי חישוב, אלכוהול של 96%, מדולל לחצי בסירופ, זה יוצא 48%, לא? רציני. לא פלא שכל מי שטעם ממנו האדים ועשן יצא מאוזניו). אבל זה לא הפריע לכולם להמשיך לשתות, זה פשוט טעים מדי...



את המתכון הוצאתי מאיזה קובץ מתכוני ליקרים שמסתובב ברשת, ודווקא על המתכון הזה לא היה שם של בעל המתכון. אבל מי שלא תהיה - אחלה, באמת אחלה.

פשוט להכנה, צריך שזיפים, אלכוהול, סוכר ומים, והרבה סבלנות. אין כמויות כי הלכתי לפי העין.. אבל לצנצנת חמוצים גדולה (שהניבה כ 1.6 ליטר ליקר אחרי ערבוב עם סירופ) השתמשתי בבקבוק אחד של אלכוהול וכחצי קילו סוכר.



יאללה, למתכון.



ליקר שזיפים



חומרים:



שזיפים קטנים, מנוקים (למלא צנצנת גדולה של חמוצים)

אלכוהול 96% (בקבוק)

סירופ סוכר 1:1 (הכינו סירופ מ- 600 גר' סוכר, מומסים ב- 600 מ"ל מים, זה אמור להספיק)



הכנה:



מלאו את הצנצנת בשזיפים. שיפכו מעל את האלכוהול. הניחו במקום חשוך וקריר לחודשיים. אני עטפתי את הצנצנת בנייר כסף ושמתי בארון, אי שם מאחור.

אחרי חודשיים סננו את השזיפים, ואת הנוזל ערבבו עם כמות זהה של סירופ סוכר.



להגיש קר!





אחותי מדגמנת את הסירופ, פרי העץ שלה

תגובה 1:

Yael אמר/ה...

אה, כן! טעמתי ממנו בערב שישי אצל אבא, היה מדהים רק שפתאם התעוררתי ביום שבת אחה"צ....
:-))

זאת מלונדון