יום שבת, 11 בספטמבר 2010

תפוח (אפוי) בדבש

זה היה הקינוח שלנו בסוף ארוחת החג: תפוחים ממולאים כל טוב (ומי שרוצה עוד קצת טוב, יוסיף אליהם גם גלידה).

כמה פשוט - ככה טעים. מבוסס על מתכון של דליה פן לרנר. החומרים במתכון הם לתפוח אחד, ויש להכפיל אותם במספר התפוחים, כמובן. כדאי שיהיה קצת עודף מעבר לכמויות הרשומות, למקרה שקניתם תפוחים גדולים במיוחד, או שרוקנתם מהם את הליבה בצורה נדיבה במיוחד.

חומרים:
תפוחי עץ מסוג "גרני סמית'" כמספר הסועדים.
למילוי (הכפילו במספר התפוחים):
כף דבשכף סוכר חום
כף צימוקים
2-3 אגוזי פקאן קלויים (לא מומלחים...), שבורים גס
קינמון טחון
מים

הכנה:
מערבבים בקערה את הדבש, הסוכר החום, הצימוקים ואגוזי הפקאן (אבל לא את הקינמון). מתקבל מין מלט דחוס.

חורצים את קליפת התפוח באמצע גובהו, כדי שלא תתבקע באפייה (נוח לעשות זאת עם סכין טורנה - tourne knife). מוציאים מהתפוח את הליבה בעזרת "תפוחן", כך שייווצר בו חלל בקוטר של 2 ס"מ בערך. דוחסים לתוכו בעזרת כפית קטנה מעט מתערובת המילוי, עד שהתפוח יתמלא כדי חציו. בודקים שהתערובת אכן הגיעה לתחתית התפוח - אם נותר חלל למטה, דוחסים את התערובת עד שהיא כמעט יוצאת מעברו השני של התפוח.
מאבקים את פנים התפוח במעט קינמון טחון וממלאים את שאר החלל בעוד כפית או שתיים מהתערובת, עד שהתפוח מלא.
מניחים את התפוח בתבנית וחוזרים על התהליך עבור תפוח נוסף (למתכנתים שבינינו: כשלא נשארו עוד תפוחים, הפסיקו).

מוסיפים לתבנית מים עד לגובה של סנטימטר בערך, מניחים מעל התפוחים רדיד אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות בערך, עד שהם רכים (בודקים זאת ע"י דקירה בקיסם באזור שבו חתכנו את הקליפה). הדבש ועסיס התפוחים ניגרים אל המים במהלך האפייה והופכים אותם לסירופ נהדר, שאפשר לזלף על התפוחים בעת ההגשה.

מגישים קר או חם (אז כדאי להגיש עם גלידה...).שנה טובה!

תגובה 1:

beagle אמר/ה...

מה חדש?
תפוח בדבש.
אה או, תפוח בדבש!
מה המרגש?
תפוח בדבש.
בחיי, תפוח בדבש!