יום שלישי, 13 ביולי 2010

להשתזף


דברים שאני לא יכולה לעשות:

לשיר בלי לזייף (זו בעיה משפחתית)
לרכוב על אופניים (אבל על זה אני עובדת)
לגעת עם הלשון באף (לא ברור לי למה זה נחוץ), או במרפק (כנ"ל. אם צריך לאכול עם הידים, אני מעדיפה להשתמש באצבעות).
להשתזף (יש לי שני צבעים שאני יכולה לבחור מביניהם - לבן או אדום)

אבל להתפלש בשזיפים שנקטפו מעץ השזיפים של אחותי - את זה אני יכולה.



רוב השזיפים התנדבו לשמש בהכנת ליקר, שכרגע עדיין עומד בארון ומשתבח לו (עוד חודש אדע מה יצא ממנו). המיעוט הנותר הפיק ריבה משובחת - חלקה נצרך בליווי ריקוטה על טוסט, וחלקה יועד לחיתוכיות ריבה. בפעם הקודמת הם שימשו אותי להכנת קינוח שחיתותי למדי.

זן השזיפים הזה, פיסרדי, אינו נפוץ אצל ירקנים - הם קטנטנים, מתוקים-מתוקים מבפנים, אבל עם קליפה חמצמצה.
אבי, שגידל עצי שזיפים לרוב כאשר עבד במשתלות, הסביר לי שדווקא הסוג הזה משמש בעיקר כעצי נוי בגלל העלים האדומים היפים - כלומר תוכלו למצוא אותו במשתלות לרוב, אבל לא את הפרי בחנויות.
בתמונה אתם יכולים לראות את העץ אחרי שכבר הורדנו ממנו את כל התוצרת - הוא באמת יפה.

אבל לצורך החיתוכיות אתם יכולים להשתמש בכל ריבה טובה.

חיתוכיות ריבה של הפיה

חומרים:

לבצק-
¼ 2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גר' חמאה

למלית- 1 כוס ריבה טובה

תוספת לבצק לפירורים-
2 כפות סוכר
¼ כוס קמח

הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני.
לשים יחד את החומרים לבצק, משטחים ¾ ממנו על תחתית תבנית אפיה.
מושחים את הבצק בריבה.

מוסיפים ליתרת הבצק סוכר וקמח לבצק קשה יותר, ומגררים את הבצק בעזרת פומפיה עבה.
מפזרים הפירורים על הריבה.

אופים כ- 35 דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים.

חותכים לריבועים בעוד המאפה חם ומצננים.

8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

העץ מהמם!
הריבה נראית מפתה ועוגה, פשוט... לרייר!
שאלה: מה גודל התבנית?

אוכל לנשמה אמר/ה...

נראה פשוט טוב,ביתי ,עם קפה חזק וטוב ,אני יכולה לנצח דבר אחד או שניים.
תודה.

דניאל אמר/ה...

איזה כיף זה עץ שזיפים פרטי! בעצם כמעט כל עץ פרי שהוא...

החיתוכיות האלה נפלאות, עם ריבת תות או שזיפים, ולמען הדיוק ההיסטורי(מבלי לפגוע, אני בטוחה, בפיה המוכשרת ללא ספק) - מקורן בספר האלמותי של נירה שויאר "עוגות לכל עת".

הבלוג מקסים!

דניאל אמר/ה...

אגב, אני מכינה אותן קצת אחרת:
תחתית בצק דקה יותר, לעוגיות יותר פריכות; וכשאני מוספיה את הקמח והסוכר נוצרים מאליהם פירורים לפיזור, כך שאינני מגררת (אני חושבת שכך זה גם במקור).

beagle אמר/ה...

היי אנונימי/ת, התבנית היא תבנית חד-פעמית מלבנית בגודל בינוני.

אוכל לנשמה, תודה :-)

דניאל, יש לי את הספר (או לפחות היה לי פעם), הוא באמת אלמותי! ותודה :-)
האמת שלדעתי גם במקרה שלי הייתי יכולה לוותר על הגירור ופשוט לפורר בידיים, הבצק היה מאד נוח.

אנונימי אמר/ה...

תודה בנוגע לתבנית :-)

fairy_mi אמר/ה...

נראה מעולהההה! מתה על החיתוכיות הללו.
אצלי הן כתובות במחברת ישנה מתקופת התיכון ואין לי מושג מה מקורן-
אבל לא יפתיע אותי אם הן של נירה, הכנתי מתכונים רבים שלה בצעירותי :)
תוצאה נפלאה ומגרה, ובטוחה שהמאפה נפלא עם ריבת שזיפים
הביצועים שלך במטבח תמיד הורגים אותי

beagle אמר/ה...

פיונת, אני מסמיקה!
;-)