יום חמישי, 2 בספטמבר 2010

בלסמי ושוקולד

שוקולד ובלסמי זה שילוב מעולה, מ-עו-לה. הכנתי את העוגה הזו פעמיים, ופעמיים היא היתה הצלחה מסחררת.
המתכון הוא של קובי טוביאנו, שפורסם ב- ynet.

במקור ההנחיות מדברות על קליית שקדים וטחינתם, אני התעצלתי והשתמשתי בשקדים טחונים, קנויים. בפעם הקודמת שהכנתי דווקא טחנתי לבד, ואני חייבת לציין שדווקא אהבתי יותר את הטחינה התעשייתית שהיתה עדינה יותר.

שימו לב לא לאפות את העוגה יתר על המידה, חשוב שתהיה רכה ומלאת לחות, כמעט פאדג'ית, כמו עוגות רבות ללא קמח.
אני הגשתי את העוגה עם קצפת, כמעט לא ממותקת, שעשתה לה דברים טובים, כ"כ טובים...

עוגת שוקולד ובלסמי

חומרים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

160 גרם שקדים טחונים
290 גרם שוקולד מריר קצוץ (משהו עם הרבה מוצקי קקאו)
130 גרם חמאה
60 מ"ל אספרסו מוכן (או קפה חזק מוכן מ-60 מ"ל מים רותחים וכף גדושה של קפה נמס איכותי)
5 ביצים
230 גרם סוכר
1 ו-1/4 כפות חומץ בלסמי איכותי

לשימון: חמאה רכה/מומסת
ל"קימוח" התבנית: קקאו

הכנה:

משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, גוזרים נייר אפייה בגודל של תחתית התבנית ומניחים בתוכה. משמנים שוב בחמאה, מקמחים בקקאו ומנערים (מעל הכיור) כך שהקקאו יגיע לכל פינה – ושקקאו עודף יפול מטה.

מכינים באן מארי (סיר קטן ובו מעט מים רותחים, על אש נמוכה ומעליו קערה חסינת-חום, מבלי שהקערה תיגע במים). מניחים בקערה שוקולד וחמאה. ממיסים תוך ערבוב אקראי עד לקבלת נוזל חלק. מניחים בצד, לצינון.
מכינים 60 מ"ל אספרסו או קפה מ-60 מ"ל מים רותחים וכף גדושה של קפה נמס איכותי. מניחים לצינון קל, כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מפרידים ביצים. בקערה נקייה ויבשה מאוד מקציפים חלבונים עם 2 כפות מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מניחים בצד.
בקערה אחרת, מקציפים חלמונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד, אספרסו פושר, חומץ בלסמי ושקדים קצוצים דק. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים 3 כפות מתערובת השוקולד לקצף החלבונים ומערבבים.
מקפלים את יתרת תערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט לח אך לא רטוב ולא יבש מדי. מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר כשעתיים ומגישים, אפשר עם גלידה או קצפת.

8 תגובות:

ליאור אמר/ה...

נשמע ונראה מעולה!

האמת שתוספת אלכוהולית קטנטנה יכולה לשדרג.
רעיונות שצצים לי - ברנדי, ויסקי, ליקר קפה (קלואה, ואן גוך דאבל אספרסו)

עלמה אמר/ה...

וואו, זה נשמע שילוב מצוין. אני פריקית של בלסמי

יובל אמר/ה...

נשמע פצייץ!!! בזמן האחרון התחלתי לשלב חומץ בלסמי במתוקים בכלל וזה באמת אליפות.

ולגבי הטחינה של השקדים, טל מ-"מה יש לאכול" ישמח למכור לך תרמומיקס :-) גם קולה אותם, גם טוחן, גם שוטף את הכלים, גם מענג את בן הזוג שיש לך כאב ראש... סתם, הקטע של שטיפת הכלים זה המצאה שלי.

beagle אמר/ה...

ליאור, תודה! ליקר קפה נשמע גם לי טוב - אפשר פשוט להחליף את הקפה.

עלמה, גם אני!

יובל, אם הוא לא שוטף כלים, אני לא קונה... :-)

אנונימי אמר/ה...

די! אני לא יכולה יותר לקרוא, להביט בתמונות ולהזיל ריר! החלטתי - אני הולכת לאפות את העוגה בעצמי.
ביגל, תחזיקי לי אצבעות.

זאת מלונדון

fairy_mi אמר/ה...

יאמממ זה נשמע הורסססס!
קניתי! בהחלט

אנונימי אמר/ה...

הכנתי השבוע. חצי כמות בתבנית 23.יצא קצת נמוך אבל עדיין יצא מעולה!
אחת מעוגות השוקולד הטעימות והמשובחות!

beagle אמר/ה...

אנונימי/ת, אני שמחה לשמוע!