לא, דרדסים לא מרמז שזה פוסט-החלומות של עודדי, בו הוא סוף סוף מוצא מאכל שיש לו צבע כחול ללא צבעי מאכל. הוא כבר הרבה זמן מפנטז למצוא דבר כזה, ואני טוענת שאין בטבע צבע כחול בדברים שהם אכילים, או לפחות טעימים.
ולא, אוכמניות לא יוצא כחול, יוצא סגול.
הפעם המינוח "דרדסים" מתייחס לגודל.
בגיחה האחרונה לירקן, בה נטשתי את הדובדבנים שקניתי, משל היו זניחים כמו דיסקט בעולם של שוכנס, קניתי גם בייבי-אגסים, ואותם לא שכחתי. הם קטנטנים ומתוקים, ואפשר להחזיק אותם בשתי אצבעות ולחסל אותם בביס אחד, הכי פינגר-פוד בעולם. הבאתי אותם הביתה, את האופנה האחרונה בתחום מיזעור המזון, וזממתי למלא אותם בשלל אפשרויות, החל מבשר, וכלה במרציפן. אבל בכל הזמן הזה, בו חככתי בדעתי, הם התרככו להם, עד שנותרו רק שישה ראויים למאכל. אז בלחץ זמן הכרעתי לטובת מלית גבינה.
אצתי לרכוש גבינה שתלך טוב עם אגס-דרדס. מוצרלה כיפית מבחינת מרקם, אבל אין לה מספיק טעם, וגבינת עיזים לא מחדשת דבר, וגבינה מלוחה יכולה להיות חביבה, אבל לא מיוחדת מספיק. והנה, כמו קרן אור הפורצת בין ענני מדף מוצרי החלב, גבינה מפולפלת, עם אחוזי שומן גבוהים ומרקם נהדר... אני מתה על הגבינה הזו, ופלפל שחור ואגסים זה שילוב מנצח.
מה אני אגיד לכם, יצא טעים. אפילו טעים לאללה.
מ' הכלבה-העשויה-ללא-חת ביקשה נורא יפה לטעום, ובסוף הסתפקה בדרדס ששימש אותי לצרכי סדר גודל בצילום.
היא תמיד היתה בצד של גרגמל.
מתכון רציני אין הפעם:
קחו אגסי-בייבי, וחצו אותם לשניים.
רוקנו את הגרעינים, ותרחיבו מעט את ה"באר", כי יותר גבינה יותר טעים.
מלאו בגבינה מפולפלת, ואפו בתנור חם עשרים דקות.
הגישו חם מעל סלט ירקות קר.
10 תגובות:
איזה רעיון טעים ויפה
בדיוק יש לי את הגבינה המפולפלת הזאת ואף אחד לא נוגע בה.. נראה לי שהשידוך בין האגס לגבינה יניב אהבה מחודשת!
תודה לך
ואני דווקא אוהבת דרדסים :)
רוקפור - גם הולך מצוין עם אגסים וגם כחול (סוגשל)!
אחלה רעיון. תודה!
אוף, השקעתי וכתבתי תגובה, וגיליתי שהיא לא נקלטה. משחזרת עד כמה שאפשר.
מילקי נראית פה כמו זאב. איזו יפה!
לגבי הגבינה, בשנות ה-80 ההורים שלי היו מביאים אותה ארצה כשהיו חוזרים ממסעותיהם בחו"ל. היום בסופר הקרוב לביתך (לפחות בתל-אביב).
אני אישית אהבתי יותר את גרסת השום.
ביגל, למיטב זכרוני את אהבת מאד דרדסים ואפילו הייתה לך בובת דרדסאמא או שמא זו הייתה בובות ברבאמא שאמא תפרה לך במו ידיה?
זאת מלונדון
האגסים באמת פיתו אותי ונראה לי מאוד שאני אנסה את זה בבית.
אממ כל העניין הכחול הזה שלח אותי למחקר, ומיד נזכרתי בניסוי מהילדות.
http://www.weizmann.ac.il/zemed/net_activities.php?cat=1643&incat=1426&article_id=732&act=forumPrint אבל בגלל שאני לא ממש יודעת כימיה החומר הטבעי ואכיל היחידי שאני מכירה שהוא בסיסי הוא חלב. וחלב הוא ממש קצת בסיסי... אז אני לא בטוחה שהתוצאה תרגש. גם כל העסק לא נראה לי הכי טעים. אבל חייב להיות לזה שימוש כי זה מגניב וגם הכי לימודי בעולם לילדים.
פונץ', האמת, גם אני אוהבת דרדסים (לפחות לא שונאת אותם), אבל זה היה ציטוט של גרגמל (AKA הרשע).
והשילוב מנצח, אז אם כבר יש את הגבינה בבית - בהחלט תנסי!
היי אנונימי/ת :-)
רוקפור היא אכן סוג של גבינה כחולה, אבל לרוב היא ירקרקה, בואו נודה באמת... והשילוב של רוקפור ואגסים הוא בהחלט מצויין, יכול להיות נהדר יחד!
לא סוגרת, אני מכירה את גרסת השום, ואוהבת יותר אם הפלפל, מה גם שעם אגסים, אין ספק איזו הולכת טוב יותר. מילקי בהחלט זאבית בתמונה הזו!
לונדונית - ברבאמא, כמובן. והיא היתה עשויה מקורדרוי שחור!
אנונימי/ת, ניסוי מגניב לגמרי!
חצי ממלכתי בעד אוכל כחול.
אבל כחול אמיתי, אצילי כזה. פרוסי.
יאמממ זה נראה טעיםםם ביחד!
ממש עשית לי חשק, במיוחד לאגס אפוי במלית מרציפן...
חוצמזה מיד נזכרתי שבתכנית תמיד אמרו שהדרדסים הם בגובה של שלושה תפוחים,
אז זה משתלב יופי
ולסיכום - עכשיו ממש מתחשק לי ללכת ולהכין משהו טבעי בצבע כחול...
למרות שזה אכן נשמע לא סביר
אך מאתגר!
עודדי, אין כאלה.
פיה, נכון שהמרציפן היה יכול להיות שיחוק רציני? גם משהו אניס-י יכול היה להיות מעולה עם אגסים... בפעם הבאה :-)
הוסף רשומת תגובה