יום שני, 14 ביוני 2010

המון דברים עם קוף - קוקוס שוקו קצפת

משום מה, בכל פעם שהלונדונית מגיעה לארץ, אני נתקפת בדחף להכין דברים עם קוקוס ושוקולד, ובפעם האחרונה אמרתי לעצמי - די, שתאכל פעם אחת כמו כולנו וניל ופירות. כן.
זה החזיק מעמד בדיוק שבוע, עד שנתקלתי במתכון הזה.

השילוב של שוקולד וקוקוס הוא מנצח, אין ספק.
פה הבצק הפריך נהדר בפני עצמו בגלל הארומה של הקקאו, ומהשאריות שלו הכנסתי עוגיות קטנות שחוסלו,
אבל בגלל אבקת הסוכר הוא היה כ"כ מתפורר, שלצורך טארט אני בכל זאת אמליץ להחליף בסוכר רגיל.
עשיתי עוד כמה שינויים במקור - קוקוס ממותק החלפתי בקוקוס וסוכר, או בקוקוס רגיל (תלוי איפה), קמח לעוגה בקמח רגיל.
אה, ובמקום להדק את הבצק בידים לתבנית, הלכתי על רידוד קלאסי, כי ככה נוח לי.

שאריות כל השכבות שימשו לקינוחים אישיים בכוסות ארוכות, משהו באמת נהדר.



טארט קוקוס שוקולד וקצפת

חומרים:

לבצק-
1/4 1 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס אבקת סוכר (החליפו בסוכר)
קורט מלח
130 גר' חמאה קרה
1 חלמון

לקרם קוקוס-
1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס קוקוס טחון
2 כפות סוכר

לקרם שוקולד-
2 כוסות חלב
4 חלמונים
6 כפות סוכר
3 כפות קורנפלור
קורט מלח
200 גר' שוקולד מריר מומס
35 גר' חמאה

לקצפת-
1 כוס שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל טובה
1/4 קוס קוקוס

הכנה:

לבצק-
שימו במעבד מזון עם להב מתכת את הקמח, הקקאו, אבקת הסוכר והמלח וערבבו יחד.
הוסיפו את החמאה הקרה בקוביות ועבדו בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. הוסיפו את החלמון ועבדו לכדור בצק.
רדדו בידים על תחתית של תבנית פאי (או כמוני, ברדדו עזרת מערוך, ואז העבירו לתבנית הפאי).
העבירו למקפיא עד התנור יתחמם.

חממו תנור ל- 190 מעלות.
אפו כ- 30 דקות - שימו עין שלא ישרף, בגלל שהבצק חום קשה לעקוב אחריו בקלות.
קררו.


לקרם קוקוס-
שימו בסיר את השמנת, הקוקוס והסוכר, ובשלו על אש בינונית עד רתיחה, תוך בחישה מתמדת. בשלו עד שהתערובת מצטצמצמת לחצי מנפחה המקורי ומסמיכה.
קררו לטמפרטורת חדר, ואז שטחו על הבצק האפוי.


לקרם השוקולד-
חממו את החלב בסיר עד רתיחה והסירו מהאש.
הקציפו יחד את החלמונים והסוכר, הקורנפלור והמלח עד לתערובת תפוחה.
תוך המשך הקצפה, בזרם דקיק, שיפכו פנימה את החלב החם והמשיכו להקציף עד שהכל מעורבב היטב, ואז החזירו הכל לסיר.
בשלו תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית כדקה-שתיים, ואז הסירו מהאש.
הוסיפו את השוקולד המומס וערבבו היטב.
העבירו לקערה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר עד שקר לגמרי.
כסו את שכבת קרם הקוקוס בקרם השוקולד.



לקצפת-
הקציפו יחד את השמנת המתוקה, הוניל ואבקת הסוכר.
את קוקוס קלו במחבת תוך ערבוב מתמיד, רק עד שמזהיב. זהירות, הוא נשרף ממש מהר.
פזרו על הקצפת.




להגיש קר.

11 תגובות:

מונא אמר/ה...

אוי.
נראה נפלא.

לימונדה אמר/ה...

נראה מתוק בטירוף.... (בנימה חיובית)

מירי אמר/ה...

ללקק את האצבעות!

אנונימי אמר/ה...

אחרי שזכיתי באישורה של ביגל, כשקניתי משקל דיגטלי (דיוק עד גרם אחד) היא מפנקת אותי. אז למי שמתלבט/ת אם לקנות - המלצתי היא "כן"! מי
יודע? אולי תרוויחו מאפים מעשה ידיה של ביגל?

זאת מלונדון

נורית פולק אמר/ה...

ניראה נהדר. לא אוהבת קוקוס אבל את העוגה הזו אכין בטוח. תודה.

נועה אמר/ה...

קוקוס ושוקולד זה נהדר.
באיזה גודל תבנית הפאי?

beagle אמר/ה...

תודה לכולם :-)

נועה, התבנית היא בגודל 28, ואפילו מעט עמוקה יותר מתבניות פאי "שטוחות" לגמרי.

fairy_mi אמר/ה...

אויייי הרגת אותי!
זה נראה פשוט הורסססס!
מטורפת על שילוב הטעמים האלוהי של שוקולד וקוקוס
וגם בנזוגי
חייבת להכין את הפלא הזה בהזדמנות
זה נראה מדהים!

beagle אמר/ה...

פיונת, יאללה, להכין ולספר איך יצא :-)

יובל אמר/ה...

איך לעזאזל פיספסתי את הפוסט הזה? במקרה הגעתי אליו מהפוסט (האלוהי) על הלזנייה ההודית (זה פתאום נשמע לי נורא הגיוני, לזנייה הודית), וכאילו בכדי להרוג אותי לגמרי עם אובר-דוז של קוקוס יש גם את המתכון הזה.

אכזריים אתם.

beagle אמר/ה...

אולי יש תופעה כזו, שכשכותבים בלוג יחד מתחילים להסתנכרן עם חשקים וקרייבינג'ס...
שני פוסטים של קוקוס, שני פוסטים של פסטה...
עודדי ואנוכי לא תיאמנו תוכניות בישול, בחיי, סתם יצא ככה.