יום שבת, 19 ביוני 2010

במצב רוח איטלקי


טוב, הפנטזיות על נסיעה לטוסקנה משבשות עלי את דעתי, ואני מוצאת את עצמי אוכלת גלידה ופיצה באמצע השבוע, ובסוף השבוע אני עומדת במטבח ומכינה ציר דגים לריזוטו, ומשדלת את חברי לאכול פסטות.
הם לא התנגדו יותר מדי, דרך אגב.

פסטה קלילה קלילה קלילה - הפסטה היא מקמח מלא, כמו שאני אוהבת, והיום באמת יש פסטות מקמח מלא בכל צורה שרוצים. גם המוצרלה והשום עושים טוב אחד לשני (הידעתם שבמוצרלה יש כמות זניחה של לקטוז? סתם, שתדעו).
קליפת הלימון הופכת אותה לקייצית ומלאה ארומה... אוח, זה באמת יצא משהו נפלא.
השקיעו בשמן זית איכותי למנה זו, כי זה הבסיס לכל הקונסטרוקציה.

"פסטה עד הטיול לאיטליה"

חומרים ל-3 מנות לא גדולות:

250 גר' פסטה מקמח מלא
1/4 כוס שמן זית
12 שיני שום קלופות ופרוסות
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס אגוזי פקאן/מלך קצוצים דק (אני ערבבתי)
1 חבילת תרד
מלח, פלפל
מוצרלה (1/2 כדור גדול למנה, כלומר בערך 1.5 כדורים)

הכנה:

אדו את התרד במחבת עמוקה עם מעט שמן זית, עד שהעלים מתעלפים, וכבר לא מגירים המון נוזלים.
הוציאו הצידה.
באותה מחבת עמוקה, שימו את שמן הזית וטגנו את שיני השום. כשמזהיבים (להזהר שלא ישרפו), הוסיפו את קליפת הלימון והאגוזים הקצוצים וטגנו עוד דקה. הוסיפו את התרד וטגנו שתי דקות נוספות. מלח ופלפל לפי הטעם.
הסירו מהאש.
עד כאן ניתן להכין מראש.

בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן. דקה לפני שמוכנה (אל דנטה, כמובן, היא עוד עוברת למחבת עם הרוטב ומתבשלת שם עוד דקה, אז לא רך מדי בבקשה) החזירו לאש את המחבת עם הרוטב.
סננו את הפסטה, ומיד לתוך המחבת.
הקפיצו יחד כדקה, והעבירו לכלי הגשה.
קירעו מוצרלה מעל הפסטה והגישו חם.



6 תגובות:

טל אמר/ה...

נקרא מעולה. אני מאוד אוהב להוסיף לפסטות המסוג הזה שפריץ של מיץ לימון טרי מיד עם ההגשה. זה מוסיף המון.

אם יש לך בעיות לשדל חברים לאכול פסטות, תמיד אפשר להזמין אותי :)

מונא אמר/ה...

באמת נראה מעולה. מאיזו תוצרת הפסטה?

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אין לה בעיה לשדל חברים לאכול פסטות.
אבל משום מה היא לא עושה את זה...

מירי אמר/ה...

יופי של מתכון לפסטה מרעננת. אגב יש מתכון טוסקני ידוע של פסטה עם לימון. טעים ומרענן לקיץ

יובל אמר/ה...

הממממ.... פסטה עם אגוזים. נראה לי רעיון מעולה. אני לרוב טוחן אותם למוות כשאני מכין רוטב לפסטה עם אגוזים, אף פעם לא חשבתי להוסיף אותם קצוצים ולא טחונים לגמרי...

beagle אמר/ה...

טל, תודה! החברים שלי יטענו שהם אף פעם לא עושים לי בעיות בשידול, אבל בהחלט אפשר לארגן מפגש איטלקי בהזדמנות :-)

מונא, לא שמרתי את החבילה... אבל אני אנסה להזכר איפה קניתי אותה ולבדוק. או טיב טעם, או AMPM. אני חושבת. או חצי חינם.

לא סוגרת, אני מוחה! תשאלי את ס וע' שאכלו מהפסטה... ;-)

מירי, תודה, ידעתי שאני מכוונת לכיוון טוסקנה, ככה, בתת-המודע...

יובל, אני בדר"כ מוסיפה אגוזים טחונים למוות לבשר קצוץ, בעיקר בממולאים... זה עושה להם דברים מגונים ונפלאים. אבל אז האגוזים מתפקדים בעיקר כתבלין. כשמוסיפים אותם קצוצים זה עושה דברים מגונים ונפלאים אחרים - גם טעם וגם קראנצ'יות חביבה.