זוכרים שלאחותי יש עץ לימונים?
אז הוא מתפרע כל שנה מחדש ומייצר כמויות לימונים מטורפות, משל היה המקבילה הצמחית לארנבים.
אז הכנו ריבה, ולמון-קרד (חפשו את המתכון בחודש מאי לפני שנה), ואינספור כוסות לימונדה.
כשנתקלתי במתכון של ביסים ללימון כבוש, שלחתי מיד את המתכון לאחותי, כרמז עבה. מה זה עבה, בהמות (רציתי לכתוב היפופוטם, אבל צורת יחיד שנגמרת ב"ות" היא כ"כ נדירה, שהייתי חייבת ללכת על בהמות). המתכון קל להכנה, אז היא היתה ממושמעת והכינה כמה צנצנות.
אבא שלי קיבל צנצנת ושדרג אותה עם פפריקה חריפה, ויצא נהדר.
ואני קיבלתי צנצנת, והימרתי על דג בלימון כבוש ונענע. ההימור צלח.
דג בס בלימון כבוש ונענע
חומרים:
1 דג בס, נקי ומפולט
1/2 פלפל ירוק חריף
1 כף גרגירי כוסברה
עלי נענע מ- 3 גבעולי נענע
3 כפות גדושות לימון כבוש
1 כף שמן זית
פלפל שחור גרוס
נייר אפיה ונייר אלומיניום
הכנה:
את גרגירי הכוסברה כיתשו במכתש ועלי.
את הפלפל הירוק פירסו לפרוסות.
את הנענע קצצו גס.
את הלימון הכבוש קצצו גם כן.
ערבבו את כל החומרים היטב, ומירחו את הדג. הניחו לו לשרות כחצי שעה.
בתבנית שטוחה פירסו נייר אלומיניום, ועליו נייר אפיה. הניחו את הדג על נייר האפיה, ופזרו את המרינדה מעליו.
סיגרו את הנייר (האפיה יחד עם האלומיניום) כמו מעטפה, כך שנייר האפיה הוא זה שיבוא במגע עם הדג. נייר האלומיניום יאפשר לכם "להדק" הכל יחד כדי שלא יטפטף החוצה.
אפו בחום בינוני עשרים דקות.
והנה המקור:
6 תגובות:
ביגל יקריתי, כרגיל נראה נפלא ומתווסף לרשימת התבשילים כשנגיע לביקור...
לגבי החמוץ חמוץ/מתוק מתוק - אני לא בטוחה מה מצחיק יותר :-) וכנראה שדראג במיין סטרים הולך הרבה שנים אחורה (ועוד לפני "מועדון תרבות" או "קווין"). דרך אגב, מי זה השלישי בשורת הרקדניות/זמרות ליווי. אני זיהיתי רק את רואי זהר ואריקשטיין.
זאת מלונדון
יש לי צנצנת של לימון כבוש שאני היחיד שמוכן לאכול ממנה, אני די אוהב להוסיף את הלימון ל... הכל בעצם, אבל עד עכשיו בעיקר למאכלים קרים כסוג של "קונדימנט", אף פעם לא חשבתי להשתמש בזה בתבשיל חם...
נראה טעים. יש פה איזה אלמנט של בישול של הדג ע"י הלימון הכבוש, או שהוא כבר איבד את כל החומציות שלו וההשריה היא רק לשם שילוב טעמים?
ותיקי דיין - מיליון דולר.
תיקי דיין היא הזמרת. מאחוריה (מצדדיה ומלפניה) מפזזת שלישיה: אורי זהר, אריק איינשטיין ו...?
זאת מלונדון
בועז דוידזון. ככה גוגל אומר.
יובל, לימון כבוש עם דגים זה נהדר. נראה לי שילך גם עם חזה עוף. בפעם הבאה הייתי מוסיפה גם פפריקה.
אני לא מבינה איך אתה היחיד שאוכל מזה, אני אוכלת לימון עם הכל כמעט (כזה קר) ועם כמה דברים בודדים כשזה מבושל. הדג באמת היה ניסיוני, למרות שראיתי בביסים (משם לקחנו את מתכון הלימון) גם מתכון לעוף שלם בגריל עם לימון כבוש, שווה לנסות.
עודדי, הוא מאבד את החומציות בבישול, אבל לא לפני כן בעת השריה, אז הוא מעביר מעט ממנה לדג, ובעיקר הרבה ניחוח של לימון.
נראה טעים ,ומרענן מאד ...אין לי ספק שאנסה.
תודה
הוסף רשומת תגובה