יום ראשון, 16 במאי 2010

בלוגולדת שנתיים - חלק ראשון

לא יאומן איך הזמן טס. נהנים, ברור שנהנים.
כבר עברה שנה מאז יום ההולדת הראשון. אז חגגנו בחודש שלם של אורחים שכיבדו אותנו בפוסטים מרהיבים,
והשנה, כיאה ליום הולדת שני, אנו הולכים על חגיגות שקטות ורגועות.
בשנה האחרונה שילשנו את כמות המנויים לבלוג, מבלי לפרסם באף מקום, וכתבנו 80 פוסטים. זה ממוצע של פוסט כל ארבע ימים.
הוכחנו את טענתנו לגבי נטייתנו לכתוב (אם לא לדבר) המון.
וגם בישלנו המון, ואכלנו אפילו יותר.

אז לכבוד יום ההולדת הזה בסימן 2, אני ועודדי החלטנו לכתוב זוג פוסטים, על מאכלים זוגיים.
כלומר, שתי פרפראזות על שני מאכלים.
אני בחרתי בעוגיות שושנים.



לא הכנתי עוגיות שושנים מאז שעשיתי קורס קצר וחובבני בקונדיטוריה (שאחריו התמדתי באי-הפיכתי למקצוענית בכל הנוגע לאפיה). זה היה לפני כעשור, אבל למתכון קלאסי זה לא אמור לשנות.
בחרתי דווקא במתכון הזה בגלל שפיית העוגיות התפרעה פעם על עוגיות שושנים והוסיפה להן אבקת מלבי ומי ורדים, ובאופן עקרוני עשתה בהן מעשים שעשו להן טוב.
המתכון עצמו מ'תדמור'. קודם כל הקלאסי, ואח"כ הערות לעניין התותים.



עוגיות שושנים

חומרים:

350 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה
200 גר' חמאה קרה בקוביות
1 חלמון
200 מ"ל שמנת חמוצה

4 חלבונים
1 חבילת פודינג וניל אינסטנט
125 גר' סוכר

הכנה:

במעבד מזון, עם סכין מתכת, ערבבו את הקמח עם אבקת האפייה. הוסיפו את החמאה הקרה, ועבדו עד לתערובת פירורית.
הוסיפו את החלמון והשמנת החמוצה, ועבדו לכדור בצק.
שטחו מעט, עיטפו בניילון נצמד, והעבירו למקרר רק עד שתכינו את המרנג.

הקציפו את החלבונים עד להיווצרות קצף, הוסיפו את הסוכר בהדרגה והקציפו לקצף יציב.
קפלו פנימה את אבקת הפודינג.

חלקו את הבצק לשני חלקים, ורדדו כל חלק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.
מירחו חצי מכמות המרנג על כל עלה בצק, וגלגלו לרולדה. אמורה לצאת לכם שכבה של כמעט ס"מ מלית, זה בסדר, זה לא הרבה מדי.
הניחו על נייר אפיה כשהתפר כלפי מטה, ועיטפו בנייר. הכניסו למקפיא ל-4 שעות (או לילה).

חממו תנור ל-180 מעלות.

הוציאו את הרולדה הקפואה והניחו בחוץ ל-2 דקות. בסכין משוננת ארוכה (השינון חשוב, סכין ללחם היא הכי טובה כאן) פירסו פרוסות בעובי של 1 - 1.5 ס"מ. הניחו על תבנית עם נייר אפיה כשהעוגיות "שוכבות". אפו עשרים דקות עד שהמרנג שחום ופריך (אבל לא יבש לחלוטין).
קררו לגמרי לפני העברה לקופסה אטומה.

עוגיות שושנים תות - הפחיתו את כמות הסוכר במרנג ל- 75 גר'.
לפני מריחת הבצק במרנג, מירחו אותו בריבת תות משובחת. אני השתמשתי בריבה ביתית, של תות ובלסמי... יאמי.
שימו לב לא להעמיס בריבה, אחרת העוגיות תהיינה לחות מדי.
כמו כן, רצוי להוסיף לזמן האפייה עוד חמש דקות.
עוגיות הריבה יחזיקו מעמד פחות זמן (שוב, בגלל הלחות של הריבה), אז תדאגו לחסל אותן קודם...



13 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

לאתר המקצועי האהוב עלי
סוף סוף יש מתכון משובח לעוגיות שושנים
אני כמובן אכין

מזל טוב
איריס

מונא אמר/ה...

בלוגולדת שמח!!! כל הכבוד על הכתיבה התכופה של הבלוג הנפלא. ועוגיות השושנים נראות מופלאות,כמובן.

מונא אמר/ה...

[אבוי, נשמט לי רווח לפני "כמובן". עודדי, אני נשבעת שזו המקלדת בלפטופ עם מקש הרווח הנכה בשל שיער כלבים. אנא, סלח לי!]

טל אמר/ה...

מזל טוב :)
מאחל לכם עוד המון שנים של בישולים ופרסומים.
טל

אנונימי אמר/ה...

מזל טוב
מאיתנו 13ב'

soul food אמר/ה...

מזל טוב לכם מעוקבת מתמידה ....מחכה לעוד הרבה פוסטים....

מיכל אמר/ה...

את רצינית? עבר עשור מאז שלמדנו???

beagle אמר/ה...

עשור, בובה, עשור.
הזדקנו.

Colargolet אמר/ה...

אין ספק שעוגיות שושנים הן מסוג הדברים האלה שאף פעם אני לא מסוגלת להגיד להן לא...
תודה על המתכון, ינוסה בקרוב!
וכמובן, מזל טוב!!!

beagle אמר/ה...

תודה! :-)

fairy_mi אמר/ה...

אחחחח איך שאני מתה על עוגיות שושנים!
עוד כילדה זוכרת את אמי מכינה מגשים עמוסים בעוגיות לכבוד שבת
ואני רק מחכה שהן יתקררו כדי לזלול מלוא החופן
וכמובן מלקלקת מרנג מהמקצף...
קרעת אותי עם זיכרון המרנג סחלב ומי ורדים, יצא יופי
והמרנג שלך בשילוב ריבה נשמע פשוט משגע!
אהבתי מאוד, ממש עוש חשק לזלול

אירית אמר/ה...

המממ... מה זאת ריבת התות ובלאסמי? ויותר חשוב, מה המתכון שלה(או איפה ניתן להשיג אותו)?

beagle אמר/ה...

היי אירית
בחיי שאין לי מתכון מסודר.
אבל אם אנסה לשחזר מזכרוני -
בסיר כבד מסדרים תותים (שטופים וקצוצי עלים) וסוכר בשכבות - משהו כמו 500 גר' סוכר לכל קילו תותים. שופכים כמה כפות חומץ בלסמי, "לפי העין" (מצטערת, כך עשיתי... לא מדדתי).
מניחים לילה במקרר.
למחרת, שמים על אש ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד עשרים דקות. אם אוהבים פחות נוזלי, אפשר להוסיף פקטים מעורבב עם מעט סוכר.
מעבירים לצנצנות מעוקרות - וזהו!