יום חמישי, 3 בדצמבר 2009

כחול ובורדו

קיש גבינה כחולה ואגסים
עוד מחגיגות יום ההולדת - קיש שצ'יפרתי בו את חברי לעבודה, עם השילוב המנצח - גבינה כחולה ואגסים.
ההכנה הכי פשוטה בעולם - בסיס בצק פריך, תערובת של חלב וביצים, פירורי גבינה כחולה (אני השתמשתי בדאנבלו, אבל רוקפור או גרוגונזולה יהיו נפלאות לא פחות) ואגסים סמוקים.
אני החלטתי ללכת על אגסי סזאן, שהם אדומים והיוו ניגוד מקסים לרקע הזהוב.
לדעתי גם האגסים בצבע חום-חלודה ילכו נהדר.

זה המקור.
הבסיס הפריך מספיק לתבנית פאי עגולה של 26 + תבנית פאי מלבנית. המלית, לעומת זאת, מספיקה רק לתבנית פאי עגולה, אז בצעו התאמות.

קיש גבינה ואגסים
קיש גבינה כחולה ואגסים
חומרים:

350 גר' קמח
200 גר' חמאה קרה
2 חלמון
2 כפות מים קרים
קורט מלח
קורט סוכר

3 אגסים
100 גר' גבינה כחולה
4 ביצים
400 מ"ל חלב
מלח, פלפל שחור (לא להתקמצן על המלח והפלפל)
הכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת עבדו יחד את כל חומרי הבצק פרט למיםם. הוסיפו את המים הקרים בסוף, כדי "לאחד" לכדור בצק. שטחו לדיסקית, עיטפו בניילון וקררו במקרר לשעה.
רדדו את הבצק ורפדו תבנית פאי. הכניסו למקרר עד לשלב המילוי.
חממו תנור ל- 180 מעלות.
ערבבו יחד חלב, ביצים, מלח ופלפל.
פוררו את הגבינה ופזרו על תחתית הבצק. חצו את האגסים (אני חתכתי לרבעים), הוציאו גרעינים ופירסו דק. סדרו על הבצק.
שיפכו את המלית על האגסים.
אפו כחצי שעה, עד להשחמה קלה של הפאי.
הגישו חמים.

3 תגובות:

shir26 אמר/ה...

התגעגעתי!
נקרא מקסים!!!


ו- מומולדת שמח באיחור גדול אך בהמון אהבה <==>

fairy_mi אמר/ה...

יפיוף אמיתי הקיש שלך!
אהבתי את שילוב הטעמים ההורס
אין כמוך יקירה
הכל טוב ויפה
חוצמזה שממש בא לי ביסססססס!
נשיקות

beagle אמר/ה...

שיר'קה!!! גם אני התגעגעתי! תודה יקירה :-)
פיה, מאז שגיליתי את תבניות הפאי הזויתיות, קשה לי לחזור לעגולות... ;-)