יש משהו בחלה של שבת. לא המתוקה, אלא דווקא זו המרובעת התעשייתית, זו שהכי כיף לטבול בשקשוקה ובחריימה.
דבר נפלא, חלה.
ואין כמו פרוסת חלה עבה, טבולה ברוטב אדום-חריף, תוך כדי קריאת עיתון.
ככה מקבלים את שבת המלכה.
המתכון של רפי כהן עשה אותי מחייכת מעל העיתונים של שבת.
חריימה
חומרים:
1 דג ים במשקל 2-3 ק"ג (אני השתמשתי בבורי)
1/2 כוס שמן
6 כפות פלפלצ'ומה או אריסה מרוקאית (מודה ומתוודה - אני קניתי פלפלצ'ומה מוכנה...)
3 כפות פפריקה בשמן
10 שיני שום קצוצות
1 כף קימל טחון (אני החלפתי בגרעיני כוסברה טחונים)
1/2 כף כמון
1 כף סוכר
1/2 כף פלפל לבן
1 כף מלח
4 עגבניות מרוסקות בפומפייה
3 כוסות מיץ עגבניות
1 כפית פלפל שאטה גרוס
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר
1/2 כף פלפל לבן
1 כף מלח
4 עגבניות מרוסקות בפומפייה
3 כוסות מיץ עגבניות
1 כפית פלפל שאטה גרוס
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
הכנה:
מנקים היטב את הדג ופורסים אותו לרוחב עם העצם לפרוסות בעובי 1 וחצי ס"מ. או כמוני, קונים נקי ופרוס.
מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק. ומוסיפים לסיר את הפלפלצ'ומה ואת התבלינים היבשים. מטגנים כדקה תוך עירבוב.
מוסיפים את השום ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את נתחי הדג, מביאים לרתיחה שנייה, מכסים ומבשלים כ-10 עד 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 20 דקות נוספות.
מוסיפים את השום ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את נתחי הדג, מביאים לרתיחה שנייה, מכסים ומבשלים כ-10 עד 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 20 דקות נוספות.
4 תגובות:
יאא כמה אוהבת דגים, אבל אפח'ד לא מתקרב לזה אצלי.
נראה מעולה
ואו. מתאים ברמות מטורפות!
אין מזדהה איתך ממני בנוגע לעניין החלה, תמיד עושה לי את סוף השבוע וממלא אותו בפחמימות ריקות אינסופיות טבולות ברוטב אדום.
חייבת לציין שהדג ממש עשה לי את זה!
מאיפה את קונה דגים?
ממש עושה לי את זה המנה הזאת
מיכל, אכין ואביא מנה רק לך. הם לא יודעים מה הם מפסידים... יתנו לך להכניס הביתה?
סופי, זה אומר שאת מכינה לשבת הזו?
פיה, אני קניתי דגים באופן מפתיע לחלוטין בסופר-מרקט בגלילות, לא זוכרת איזו רשת זו, אבל היו דגים טריים בכמות מוגבלת - סלמון ובורי בלבד. כמובן שהלכתי על הבורי.
מתה לנסות את זה על לוקוס...
הוסף רשומת תגובה