יום שלישי, 21 באפריל 2009

בוקר טוב!

לארוחת בוקר אצל חברים, הבאתי את העגלגלים האלו - בייגל קינמון וצימוקים - שהלכו נהדר עם חמאה וסלט ירקות קצוץ, אבל גם עם ריבה וגבינת שמנת. נצמדתי למתכון המקורי, למרות שבפעם הבאה אשים מעט יותר סוכר, כי היה אפשר לעשות אותם יותר מתוקים.

השיטה של בישול הבצק, ואפייתו לאחר מכן, יוצרת בייגל'ס קשים ו"מתיחים" מעט מבחוץ, בדיוק כמו הקנויים.
מה שכן, לא לשתי בידיים - הכל למיקסר, עם וו לישה. חיים קלים.

בייגל קינמון וצימוקים

חומרים (ל- 12 בייגל'ס):

500 גר' קמח
350 מ"ל מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר (אפשר ורצוי מעט יותר)
1 כף קינמון
2 כפיות מלח
125 גר' צימוקים (שמתי 150, למה להתקמצן), מושרים חצי שעה במיים רותחים, ומסוננים

סיר מים רותחים לבישול

ביצה טרופה

הכנה:

בקערת המיקסר הכניסו חצי כוס קמח, השמרים, המים והסוכר. ערבבבו היטב והניחו לחמש דקות. אחרי השמרים "התעוררו", הוסיפו את יתרת הקמח, הקינמון והמלח, ועבדו לבצק חלק, לפחות חמש דקות לישה לאחר שנוצר גוש אחיד.

הוסיפו את הצימוקים ועבדו אותם לתוך הבצק.
בקערה משומנת הניחו את כדור הבצק לתפיחה, מכוסה במגבת לחה, חצי שעה או עד שמכפיל את הנפח.

לאחר שתפח, הרתיחו מים בסיר גדול.
לושו את הבצק וחלקו אותו ל- 12 חלקים שוים. גלגלו כל חלק לכדור, ובעזרת האצבע צרו חור במרכז הכדור. מיתחו החוצה תוך סיבוב, לקבלת צורת טבעת. הניחו על נייר אפיה משומן.

חממו תנור ל- 190 מעלות.

בשלו את הבייגל'ס במים הרותחים, כדקה מכל צד, לא יותר מ- 3 או 4 בכל סיבוב. הוציאו בכף מחוררת, תנו למים עודפים לנזול, והניחו על תבנית עם נייר אפיה מקומח.

הברישו את הבייגל'ס בביצה טרופה, ואפו כ- 20 דק' לצבע זהוב.

6 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

איזה יפיופים יצאו לך!
עגלגלים ושמנמנים
מתחשק לצבוט להןם בישבן :)
אני רואה שצריך להזמין אותך לארוחות בוקר יותר, נראה ממש טעים

Sophie אמר/ה...

למה את לא באה אלי לארוחת בוקר? הריבה עלינו.

beagle אמר/ה...

ענבל, לצבוט בישבן זה מאד איטלקי מצידך :-)
גם את וגם סופי מוזמנות להזמין אותי לארוחת בוקר. למשל, לזו שיש בה עוגת תפוזים. או ריבה.

fairy_mi אמר/ה...

לא איטלקי, פשוט תוצר לוואי פולני מהצביטות בלחיים :) אני אהיה סבתא נוראית
יאללה, תגידי מתי, אני ישר באה
ומביאה איתי ערימה של פנקייקס מהבילים

רומי אמר/ה...

הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
שמתי רק חצי מכמות הצימוקים ולדעתי זה מספיק.. ובדיעבד באמת חבל שלא הוספתי סוכר.
תודה על המתכון :)

beagle אמר/ה...

רומי, איזה כיף לשמוע!!!