יום שישי, 10 באפריל 2009

ירוק לכבוד האביב

כל פסח אותו הסיפור.
קובעים שעה להפגש בה, בליל הסדר, והממושמעים מחכים בסבלנות וברעב הולך וגדל לאלו שנתקעו בפקקים.
אלו שנתקעו בפקקים מגיעים רעבים לא פחות מאלו שחיכו בסבלנות...

לכן אני בדרך-כלל מכינה נשנוש לטובת המורעבים, שמחוסל לפני קריאת ההגדה - לחמניות לפסח או פחזניות לפסח, והאהובות עלי ביותר - לביבות ירק.
זה קליל, זה טעים בצורה יוצאת דופן, וזה בצבע האהוב עלי... חג האביב, לא?


לביבות ירק לפסח (40 לביבות)

חומרים:

3 חבילות פטרוזיליה
2 חבילות כוסברה
1 חבילת רוקט/גרגר נחלים
3 בצל
6 ביצים
3/4 כוס קמח מצה
מלח, פלפל
שמן לטיגון

הכנה:

שוטפים היטב את כל העלים, וקוצצים אותם. קוצצים גם את הבצל.
אני מתעצלת וקוצצת במעבד מזון, בפולסים (שלא יהפך למחית).
לטרוף את הבצל והעלים יחד עם הביצים, ולהוסיף את קמח המצה, מלח ופלפל. לטרוף היטב יחד לתערובת תפוחה.
לטגן במחבת, כפות גדושות של התערובת, לצבע שחוםחום נאה, להפוך לצד השני, עד שגם הוא שחוםחום. להוציא על נייר סופג.
לאכול כשהלביבות עוד חמימות.

4 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

איזה יפיופות :) ירוקות ומשגעות
בהחלט מעורר תיאבון ונגוס עם איזה יוגורט לבן

Guy אמר/ה...

אוי, זה נראה כל כך טוב...

beagle אמר/ה...

תודה לכם!!! :-)

=== אוהבת לאפות === אמר/ה...

חבל שאני רואה רק עכשו

אבל כמובן נישמר לשנה הבאה, שנהיה בריאים.

תודה רבה על המתכון