יום שישי, 17 באפריל 2009

הגיאולוגיה של העוגיה


העוגיות האלו כל-כך דומות במראן למשקעי אבן גיר שלכדו בתוכם אבני חצץ קטנות, שנתתי להן את השם "עוגיות כורכר". במקור הן סתם עוגיות שקדים קריספיות. תודו שהעיברות שלי יותר מוצלח...

וכולם יחד!
'על חוף כורכר יש צריף מוכר
הצריף של תמרי הנגר...'

כפי שהבטחתי בפוסט על חגיגות יום הפאי, הנה מתכון מסודר לקריספיות הנפלאות האלו.



עוגיות כורכר

חומרים (ל- 45 עוגיות בגודל נדיב לחלוטין, תרגישו חופשי לחלק לכמויות קטנות יותר):

500 גר' שקדים שלמים, עם הקליפה החומה הדקה
360 גר' קמח
900 גר' סוכר
100 גר' סוכר וניל
200 גר' חלבונים (כ- 5 חלבונים)


הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות.
קלו קלות את השקדים, וקצצו לחתיכות גסות.

ערבבו קמח, סוכר, וסוכר וניל בקערה גדולה. הוסיפו את החלבונים וערבבו היטב. הוסיפו את השקדים וערבבו.
אתם אמורים לקבל תערובת גושית, עם תחושה של סוכר רטוב. הניחו בצד לרבע שעה.

בתבנית עם נייר אפיה, סדרו כפות גדושות של התערובת, ברווחים די גדולים - העוגיות מתרחבות.
אפו 20 דקות לצבע זהוב. הוציאו מהתנור וקררו לחלוטין.






5 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

חחח, עוגיות כורכר זה אחלה שם
הן ממש יפהפיות, ונראות גם טעימות להפליא
אולי תפסיקי לשלוח פוסטים בקצב רצחני אני לא מספיקה לעקוב P:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אני לא מאמינה שזה קורה. היא העלתה משהו שזכיתי לאכול. ולא, זה לא עושה אותי פחות רעבה. זה היה טעים ברמות.

Sophie אמר/ה...

אוהבת עוגיות כורכר. אוהבת.

beagle אמר/ה...

תודה :-)

העוגיות האלה עושות לי געגועים לקו החוף... ;-)

fairy_mi אמר/ה...

וכולם ביחד-
חופים הם לפפפפפ
עמים געגועים לנחלללללל