נכון שנשארו לכם מצות שאין לכם מה לעשות איתן?
ובכן, במסגרת "מה אפשר לעשות ממצות שגם יהיה טעים", מצאתי פתרון נפלא למצות. מסתבר שמצות שנאפות עם נוזלים, מתנהגות כמו דפי לזניה. בי נשבעתי.
טועמי-הלזניה (למה טועמי? אוכלי. חיסלו אותה) טענו שבכלל לא מורגש שיש שם מצה, ואם תסתכלו טוב טוב בתמונה הלא-מקצועית שצילמתי, תראו שהמצות בשכבות האמצע נראות בדיוק כמו דפי פסטה, רכות וגמישות.
אז נכון שזו לא פסטה. אבל זה טעים. בחיי. חוץ מזה, לא עוד להתקע עם חצי חבילת מצות עד הפסח הבא! הידד!
כמובן שניתן להשתמש בכל מתכון לזניה, חלבית, בשרית, תרד או חציל. אני הלכתי על הקלאסיקה הבשרית.
התעצלתי ולא הכנתי בשמל לשכבה העליונה, אבל להבא, כמובן שעדיף.
מתכון מסודר אין, אבל יש משהו כללי:
מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום קצוץ, פלפל גרוס, הרבה טימין, ובשר טחון. מטגנים כמה דקות ומוסיפים עגבניות קצוצות (קופסת שימורים גדולה לעצלנים כמוני), מלח ומעט בזיליקום קצוץ, רק כמה עלים.
בתבנית משומנת, מסדרים שכבות של מצה, מעט רטובה (שכבה של שתי מצות), חצי מכמות במלית, עוד שכבה של שתי מצות, יתרת המלית, ושכבה אחרונה של מצה. המקפידים ישימו בשלב זה שכבה נאה של רוטב בשמל וגבנ"צ.
אופים מכוסה כחצי שעה. אם שמתם בשמל, לאפות עוד עשר דקות ללא כיסוי, כדי שישחים מעט.
זהו. סוף פסח. מימונה, anyone?
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
4 תגובות:
וואי זה נראה טעים
יש סיכוי שאת מכינה כזה לחברים? :)
תודה שמצאת לי פתרון למצות שנשארו בבית. אני אעביר לך שתכיני איתן לזנייה, קנלוני כל מה שאת רוצה. אני מוותרת מראש.
עשינו עסק?
צילקית, כבר סגרנו שהחברים שלי צריכים להתחנף אלי בצורה מסיבית כדי לקבל צ'ופרים - אני מחכה... P-:
מיכל, אני מתפלאת עליך, איך את יכולה לוותר על מצות סתם כך, כשהן האמכל האהוב עליך...?
'מאכל' כמובן, לא 'אמכל'.
ו'צילקית' היא 'מילקית'.
והקלדתי מהר מדי, ולחצתי "פרסם תגובתך" לפני הגהה. טיפיקלי.
הוסף רשומת תגובה