יום שני, 22 בספטמבר 2008

פתיתי ניחומים

איכשהוא, הקונספט של קומפורט פוד נשמע פחות טוב בעברית. אוכל ניחומים? נו, מילא.
אם יש קומפורט פוד, הרי זו פסטה.
פחמימה שכמעט חפה מערכים תזונתיים "טובים", שאפשר לעשות בה מעשים שרק הופכים אותה לשחיתותית יותר ממה שהיתה מלכתחילה.
הריזוני היא פסטה בצורת גרגירי אורז. יעני, פתיתים מאורכים.
יודעים מה ההבדל בין פתיתים לפסטה-גרגירים?
הפתיתים, המצאה ישראלית (נקראים איזראלי קוסקוס אם אתם בניכר), הינם אפויים. הפסטה רק מיובשת ולא אפויה.

לכן, תיאורטית, כשאתם קונים ריזוני, אתם קונים פסטה, ויש לבשלה כמו פסטה - בהרבה מים, ואז לסנן ולהוסיף לרוטב.
פתיתים - אותם אתם יכולים לבשל כמו אורז, עם כמות מים המספיקה בדיוק לבישולם, ללא צורך בסינון, ואז לקבל את הגוש הדביק שאתם כ"כ אוהבים, אשר הופך אחרי שעה במקרר לבטון ממנו אתם חוצבים מנות לחימום מחודש, תוך שירת היי-הו היי-הו. תודו שזה מה שאתם עושים.

אז האמת היא שזה לא כ"כ מורכב, ואפשר בהחלט לבשל פתיתים כמו ריזוני עם הרבה מים, ולהיפך.
הנה ההשראה למנה שלפניכם, שבסופו של דבר שיניתי אותה רבות, אבל עדיין, את קרדיט ההשראה אני מחלקת בשמחה.


ביצה עלומה על ריזוני עם בייקון, זיתים ועגבניות קלויות

חומרים (לשתי מנות, עיקריות):

חבילת פתיתי ריזוני, מבושלים במים לפי ההוראות על האריזה, ומעורבבים במעט שמן זית.
30 עגבניות שרי
שמן זית לזילוף
10 רצועות בייקון
10 שיני שום קלופות ופרוסות
20 זיתים שחורים מיובשים (תשקיעו במשהו טוב, שווה במקרה הזה), מגולענים
צ'ילי חריף גרוס
מלח
פלפל
חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
2 ביצים
הכנה:


חצו את העגבניות, סדרו בתבנית עם נייר אפיה, זלפו מעט שמן זית ופזרו קצת מלח גס.
אפו בגריל בחום בינוני-גבוה עד שמשחימות מעט.

חיתכו את הבייקון לחתיכות בגודל של כ- 2 ס"מ. במחבת רחבה ועמוקה טגנו את הבייקון (אין צורך בשמן) וכשמשחים הוסיפו את פרוסות השום. טגנו כדקה.

הרתיחו מים בסיר קטן - להכנת הביצה העלומה.

הוסיפו את הזיתים והעגבניות הקלויות. טגנו לעוד שתי דקות עד שהכל מבעבע, הוסיפו את המלח, הפלפל והצ'ילי לפי הטעם.
הוסיפו את הריזוני, וערבבו היטב תוך טיגון, ש"יתפוס" את כל הטעמים.

בשלו את הביצה העלומה. ראו כאן איך.

פזרו פטרוזיליה קצוצה על הריזוני, וערבבו מעט, והורידו מהאש.
סדרו את המנה בקערית אישית, ומעל הניחו את הביצה העלומה.

תבלו במלח ופלפל, והתענגו.
אוכל ניחומים, לא?

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

כמי שצורכת Israeli Couscous תהיתי האם יש איזושהי דרך לשפר? הילדים אוהבים, אבל אחרי שבתם של חברים הקיאה את ארוחת הצהריים מהגן על השטיח הפרסי הפכתי לחשדנית :-(

האירוע היה טראומטי לכל הסובבים, ילדיי צרחו בבהלה, הקטנה (רק בת שנתיים) השתנקה בפחד, האמא חשה לחדר בסערה ואני הרחקתי עד לביתם שמעבר לכביש להביא בגדים נקיים להחלפה. היה שמח.

טוב, אז גמרנו עם פתיתים. עוברים לפסטה.

זאת מלונדון.

אנונימי אמר/ה...

רק רוצה להבין, אז ריזוני זה פסטה יבשה, בשונה מפתיתים אפויים? כי פתיתים אפויים אני שונאת.
קשת ההבנה

Olga אמר/ה...

I don't speak Hebrew, but I'm guessing you used one of my recipes :) Hope you liked it! Thanks for the link.

אנונימי אמר/ה...

לאנונימי
האם ייתכן שפתיתים הם מאכל דמוי בוטנים, האסורים לילדים מתחת לגיל 5?
האם הוא הופך למאכל הייחודי רק למבוגרים, כמו יין לעומת המים?
האם כדאי להמליץ לאוסם להתחיל ולשווק אותו כגורמה למבוגרים בלבד?

beagle אמר/ה...

Hi Olga, great to have you here :-)
Yes, your recipe was the inspiration, I've made a dish similar to yours, only I took it more to the Italian side, and used Kalamata olives and cherry tomatos instead of capers.
Thank you!
the idea of egg on pasta in wonderful :-)

beagle אמר/ה...

לא סוגרת, הבנת נכון.
פתיתים עוברים אפיה אחרי שלב הכנת הבצק, ופסטה לא - היא רק מיובשת.

לונדונית - השביליסטית ממש גנבה לי את המחשבות מהראש, עם כל אלרגיות הבוטנים שמסתובבות בלונדון, אולי הבעיה היא לא בפתיתים שהכנת...
מצד שני, אולי זו היתה רק ביקורת אמנות לגבי השטיח הפרסי, לכי תדעי.

Sophie אמר/ה...

אחחח.... פיתפיתים.... קרועה על פיתפיתים.