יום שישי, 26 בספטמבר 2008

בלופ בלופ

איך שראיתי את המתוקים האלה, התאהבתי.
איך אפשר לעמוד בפניהם?
בלופ בלופ! בלופ בלופ!

העוגיות עצמן, עוגיות קקאו פריכות סטנדרטיות, אבל אם תעשו שימוש בקקאו משובח, ידיפו ריח נהדר.
הבצק דורש התעסקות, כולל עיצוב העוגיות ביד, אבל התוצאה מתוקה לחלוטין.

המקור מפה, אני הכנתי כעשרים עוגיות בגודל סטנדרטי במקום עשר ענקיות.

עוגיות תמנון

חומרים:

125 גר' חמאה בטמפ' החדר
125 גר' סוכר חום בהיר (אני השתמשתי בחצי כמות סוכר חום כהה וחצי כמות סוכר לבן)
1 ביצה
3 כפות קקאו
175 גר' קמח
סוכריות צבעוניות לקישוט

הכנה:

הקציפו יחד את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה. הוסיפו את הביצה והקציפו היטב עד לתערובת אחידה. נפו את הקמח והקקאו, והוסיפו לתערובת תוך ערבוב.

כשהבצק מעורבב היטב, גלגלו כדורים מהתערובת (בערך כפית גדושה), וסדרו על מגש עם נייר אפיה, ואפסנו במקרר.
במקור כתוב לחצי שעה, אבל אנחנו בישראל. שעתיים, ואני לא מגזימה, זה בצק קשה עורף ורך מרקם.
עכשיו לעבודה: גלגלו כל כדור לגליל. ורדדו כל גליל לאליפסה שטוחה. אני רידדתי בין שני נירות אפיה, כי הבצק מעט דביק ורך. בעזרת סכין חדה, חרצו קוים בחצי התחתון של כל אליפסה (חצי מאורך האליפסה), והופ! הנה לכם רגלי תמנון.
העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפיה, וסדרו את הרגליים לכל מיני כיוונים, ככל העולה על רוחכם.
שקעו שתי סוכריות צבעוניות כעינים של כל תמנון, ואשפזו במקרר לעוד חצי שעה.

חממו תנור ל- 160 מעלות.
לאפות כ- 15 שעה, ולקרר על רשת.

ולשיר!



3 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אוי, כמה שזה טעים.
וגם חמווווווווווווווווד

linda אמר/ה...

Love the way you crossed the octopusses legs :)
Always nice to see someone make one of the recipes on my blog :)

Michal אמר/ה...

אהבתי!!