יום רביעי, 17 בספטמבר 2008

קלאב טרופיקנה

נו, גדלתי באייטיז, מה תעשו לי?
שמעתי הרבה וואהם.
סליחה, "וואהם!".

רק שתדעו, שבקלאב טרופיקנה המשקאות הם בחינם.
שירו איתי!



לאחרונה מתלוננים שחם ולח פה בארץ. מה שמפתיע, כי לפי דעתי קריר ויבש פה, כמו שהיה כל השנים במישור החוף באוגוסט. אז לכבוד כל המזיעים שלא מבינים שאם היו באיזור טרופי, הם באמת היו סובלים, הכנתי עוגה טרופית במיוחד - קוקוס ומנגו.

ניצלתי את יום ההולדת של ש. להכנת עוגה מוסית וצבעונית, הרעיון הגיע מלינדה, פה, רק שהמתכון סבל מאי התאמות קלות בין רשימת החומרים לאופן ההכנה, אז בחלק מהזמן פשוט אילתרתי.

הבסיס מגניב, ואותו אני בהחלט אאמץ כבסיס לעוגות מוס פירותיות, ואילו המוס היה מתוק מדי או לא מתוק מספיק, תלוי את מי שאלתם, מה שאומר שכמות הסוכר במוס הזה היא די סובייקטיבית. אני מאד אהבתי את המינון.



התמונות סבלו מחוסר פוקוס משווע, שאני מאשימה בו לא את ידי הרועדות, חלילה, אלא את העובדה שהמצלמה שלי הפסיקה לתפקד. בקיצור, אין אף תמונה של העוגה בשלמותה, למרות שאוכל למצוא תמונה של גוש כתמתם עם שוליים מטושטשים על רקע מגבת ורודה שהכרחתי את ת., אחייני המסור, להחזיק מאחורי העוגה על מנת שתשמש כרקע. המגבת, דרך אגב, יצאה בפוקוס.

עוגת קוקוס ומוס מנגו

חומרים:

לבסיס:
95 גר' קמח
2/3 כפית אבקת אפיה
60 גר' חמאה רכה
125 גר' סוכר
1 ביצה
85 מ"ל חלב קוקוס
40 גר' קוקוס טחון

למוס:
500 מ"ל שמנת מתוקה
10 גר' ג'לטין
75 מ"ל מים קרים
500 מ"ל מחית מנגו (בערך 2 מנגו גדולים)
50 גר' אבקת סוכר
למירואר:
10 גר' ג'לטין
150 מ"ל מים קרים
40 גר' סוכר
125 גר' מחית מנגו (בערך מחצי מנגו גדול)

הכנה:

בסיס:
לחמם את התנור ל- 180 מעלות. להניח נייר אפיה בתחתית תבנית 26, לשמן ולקמח.

להקציף יחד את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה, ולהוסיף את הביצה, ולהקציף עד שהתערובת אחידה.
לערבב את הקמח עם אבקת האפיה, ולהוסיף לחמאה את תערובת הקמח וחלב הקוקוס לסרוגין.

לשטח את התערובת בתבנית, ולפזר את הקוקוס מעל. לאפות 20 דק' לצבע זהוב, ולקרר כחמש דקות על רשת.
אחרי חמש דקות, לקלף את נייר האפיה ולקרר לחלוטין על הרשת.

להחזיר לתבנית בה אתם בונים את העוגה - לסדר שקף בשולי התבנית, לשליפה מהירה ונוחה.

מוס:
להקציף את השמנת לקצפת רכה. להעביר למקרר.

להשרות את הג'לטין במים לכמה דקות, ובינתים לערבב את מחית המנגו עם הסוכר.
להמיס את הג'לטין במיקרוגל בפולסים של 10 שניות, להזהר שלא ירתח, לערבב היטב בין הפעלות.

לערבב את הג'לטין המומס עם מחית המנגו.
לקפל פנימה את הקצפת למוס אחיד.

לשטח את המוס בתבנית מעל הבסיס, ולמקרר לארבע שעות.

מירואר:
להשרות את הג'לטין בחצי מכמות המים הקרים. את יתר המים לחמם עם הסוכר עד להמסה מוחלטת, להסיר מהאש ולהכניס לסירופ את הג'לטין שהתרכך. לערבב היטב עד שנמס.

להוסיף את מחית המנגו לג'לטין, ולקרר לטמפ' חדר לפני ששופכים מעל המוס.


אם הכנתם קישוט (במקרה הזה, פטל טבול בשוקולד לבן מומס וקוקוס), זה הזמן לשקע אותם במירואר לפני שהוא מתקשה.

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בגללך הבוסית שלי טוענת שאני עושה רעש בעבודה (ציטוט מדוייק "מה את צועקת?")

beagle אמר/ה...

שלחי אותה אלי, אני אטפל בזה.
את צועקת, או שרה בקול רם?
זרים לוקחים את ידך ומובילים אותך לארץ פלאות?
(אין, אין כמו לתרגם שירים)

אנונימי אמר/ה...

אהבתי במיוחד את השילוב הנפלא בין המתכון, התמונות והמופע האיכותי.

זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

כזו אני, נותנת עסקת חבילה מושלמת של איכות בידורית ממדרגה ראשונה.
זו מאיזור המרכז, ישראל, כדור-הארץ, שביל החלב, היקום.
(אם כבר רגרסיה לילדות, אז עד הסוף).