יום שני, 1 באוקטובר 2012

עוגת נמרוד





אחי חגג יום הולדת עגול. כלומר, לא ידענו שזה עגול.
נכנסתי לפייסבוק, והיה כתוב שהוא חוגג 49, בחיי. כולנו עשינו אותו הדבר, נכנסנו להגיד לו "מזל טוב" על הקיר. כל המשפחה.
רק אחותי הלונדונית התקשרה אלי כמה ימים לאחר מכן ואמרה לי "את יודעת שזה יום הולדת 50 של נמרוד?"
מה פתאום, זה 49.
לא, 50.
וכך המשיכה השיחה, ובסופו של דבר אמרתי בבטחון לא-מבוסס: אני חושבת שהוא יודע מה שנת הלידה שלו, תבדקי מה הוא כתב בפייסבוק. ותשאלי את האחות הצלמת.
יום לאחר מכן, אני מקבלת טלפון מהאחות הצלמת - היה לנמרוד יום הולדת 50, היא אומרת לי. הוא טעה בשנה. גם אני טעיתי.
אז אחרי הפאדיחות המשפחתיות (כשהלונדונית היא הצדיקה היחידה בינינו), אירגנו לו מתנה שווה במיוחד, שהוא מנצל להפליא עד היום, ואני נתתי לו עוגה על שמו.
את הטעמים הוא בחר - שוקולד וריבת חלב.

את כל המתכונים לשכבות השונות לקחתי מהספר של רביבה וסיליה, מכל מיני עוגות, וחיברתי יחד לעוגה שיש בה גם הרבה מרקמים שונים, כמו שאני אוהבת. הכמויות פה מותאמות כבר.
כרגיל, אני לא הכי טובה בלהקפיד על שכבות ישרות וחיתוך נקי של הפרוסות... אבל אם אתם פדנטים, היא גם יוצאת יפה להפליא!



עוגת נמרוד

חומרים:

לז'וקונד -
125 גר' שקדים מולבנים טחונים
125 גר' אבקת סוכר
10 גר' גלוקוזה
35 גר' קמח
170 גר' ביצים טרופות ( מחולק לשתי מנות)
25 גר' חמאה מומסת
110 גר' חלבונים
25 גר' סוכר
אבקת סוכר לפיזור

לביסקויט שוקולד -
60 גר' חלמונים
32 גר' סוכר
90 גר' חלבונים
32 גר' סוכר
25 גר' אבקת קקאו

סירופ -
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים

ובנוסף -
3/4 צנצנת ריבת חלב

לטראפלס -
215 מל' שמנת מתוקה
30 גר' סירופ תירס
215 גר' שוקולד מריר משובח
40 גר' חמאה רכה

לקרם ריבת חלב -
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות גדושות של ריבת חלב.

לגנאש שוקולד -
200 מל' שמנת מתוקה
30 גר' סירופ תירס
200 גר' שוקולד מריר משובח
30 גר' חמאה

לקישוט -
250 מל' שמנת מתוקה
18 גר' סוכר
18 גר' פודינג אינסטנט בטעם ריבת חלב (לא חובה)



הכנה:

לז'וקונד -
מחממים תנור ל- 210 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים עם וו גיטרה את השקדים, אבקת הסוכר, הגלוקוזה, הקמח ומחצית מכמות הביצים לתערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים תוך המשך הקצפה, בהדרגה, את המחצית השניה של הביצים. מקציפים כ- 10 דק', ולקראת סיום מוסיפים את החמאה המומסת.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת הבצק.
מרפדים 3 תבניות 26 בנייק אפיה, מורחים שליש מהתערובת על כל תבנית בשכבה אחידה, ואופים 6 דקות.
מקררים, ומפזרים אבקת סוכר.
אחרי שהתקררו ניתן להסיר מנייר האפיה בזהירות.

לביסקויט השוקולד -
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מקציפים את החלומינם עם סוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקצף יציב.
מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים. מנפים את אבקת הקקאו מעל ומקפלים אותה פנימה.
משטחים את התערובת של תבנית 26 מרופדת בנייר אפיה.
אופים 10-12 דק'. הביסקויט מוכן כשהשכבה העליונה שלו מתייבשת.

לסירופ -
להרתיח יחד את המים עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס. לבשל עוד חמש דקות בבעבוע עדין. להסיר מהאש.

לטראפלס -
שמים בסיר את השמנת וסירופ התירס ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
מכניסים פנימה את השוקולד וטורפים לתערובת חלקה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת אחידה.

לקרם ריבת החלב -
להקציף יחד את השמנת עם ריבת החלב לקצפת יציבה.

לגנאש שוקולד -
שמים בסיר את השמנת וסירופ התירס ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.

מכניסים פנימה את השוקולד וטורפים לתערובת חלקה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת אחידה.

לקישוט -
מקציפים יחד את השמנת, הסוכר והפודינג, לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן גדול.




הרכבה -
 בתבנית 26 מצמידים שקף לדפנות.
מניחים שכבה אחת של ז'וקונד בתחתית, ומספיגים במעט סירופ.
מחממים ריבת חלב במיקרו, כ- 20 שניות, ומורחים שכבה דקה על הבסיס.
מורחים שכבה אחידה, שליש מכמות קרם ריבת החלב.
מניחים עוד שכבה של ז'וקונד, עם סירופ.
שופכים את הטראפלס מעל, ומנערים מעט מצד לצד לשכבה אחידה וחלקה.
מניחים על הטראפלס את ביסקויט השוקולד, ומספיגים במעט סירופ.
מורחים שליש מכמות קרם ריבת החלב.
מניחים את השכבה האחרונה של הז'וקונד, ומספיגים במעט סירופ.
מורחים שכבה דקה של ריבת חלב.
מורחים את השליש האחרון של קרם ריבת החלב. מחליקים את שטח הפנים.
שופכים את הגנאש בשכבה אחידה, ומקררים את העוגה במקרר כחצי שעה.
מזלפים עיגולים של הקצפת על העוגה, לאחר שהגאנש התקרר מעט, ובעזרת כפית קטנה מטביעים מעט ריבת חלב בכל עיגול.
מקררים כשעתיים לפחות לפני ההגשה.



מזל טוב!!!

5 תגובות:

דנה אמר/ה...

ואאווו אין מילים!

אנונימי אמר/ה...

בהחשב בכך שהייתי היחידה שזכרה את תאריך הלידה של נמרוד (ולא הסתמכה על מקורות מפוקפקים דוגמת פייסבוק), אני חושבת שמגיע שידור חוזר.

אני גם רוצה חתיכה...

זאת ממודיעין (לשעבר מלונדון)

soul food אמר/ה...

העוגה בהחלט שווה שיחזור...
תודה
חיה

The Cookie Fairy אמר/ה...

יהההה, משפשפת עיניים, פוסט חדש של פירורים!
כמה שחיכיתי שתשובי לכתובבבבב!
העוגה נראית פשוט הורסתתת,
איזה כיף לאחיך שמפנקים אותו ככה
ועל הדרך גם סיקרנת אותי בנוגע לספר של רביבה וסיליה – האם שווה משהו?

beagle אמר/ה...

תודה תודה לכולם :)

פיונת, הספר שווה בהחלט, אני מאד אוהבת ספרים שמפרטים טכניקות בסיס באופן מקצועי, למרות שכמה כאלה צריך (זו סטיה של לקנות דווקא ספרים כאלה).