כשהכנתי אלפחורס, נשארה לי חצי צנצנת ריבת חלב.
נסיעה לחברים בחיפה היתה תירוץ מעולה להכין עוגה בחושה בטעם ריבת חלב.
המתכון של ברי סייג, וכרגיל אני סומכת על המתכונים שלו שיביאו לתוצאה נהדרת (מרקם, מרקם ושוב פעם מרקם).
יוצאת עוגה לחה, רכה, מתוקה במידה.
ריבת החלב שוקעת מעט לתחתית העוגה, ומאחר והיא בהירה יחסית (להבדיל משוקולד, למשל), דוגמת השיש בולטת פחות לאחר האפיה.
אבל זו סיבה מעולה לגרד את כל הפירורים מהתחתית.
עוגת ריבת חלב
חומרים:
130 גרם (3-4 כפות גדושות) ריבת חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים מס' 2
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם (5 כפות) שמן תירס או קנולה
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח תופח
80 גרם (1/2 מיכל פחות כף או 2-3 כפות גדושות) שמנת חמוצה
20 גרם (3 כפות) ברנדי
לשימון:
מעט חמאה מומסת/רכה
הכנה:
מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
מעבירים 3 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.
יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.
מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
נסיעה לחברים בחיפה היתה תירוץ מעולה להכין עוגה בחושה בטעם ריבת חלב.
המתכון של ברי סייג, וכרגיל אני סומכת על המתכונים שלו שיביאו לתוצאה נהדרת (מרקם, מרקם ושוב פעם מרקם).
יוצאת עוגה לחה, רכה, מתוקה במידה.
ריבת החלב שוקעת מעט לתחתית העוגה, ומאחר והיא בהירה יחסית (להבדיל משוקולד, למשל), דוגמת השיש בולטת פחות לאחר האפיה.
אבל זו סיבה מעולה לגרד את כל הפירורים מהתחתית.
עוגת ריבת חלב
חומרים:
130 גרם (3-4 כפות גדושות) ריבת חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים מס' 2
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם (5 כפות) שמן תירס או קנולה
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח תופח
80 גרם (1/2 מיכל פחות כף או 2-3 כפות גדושות) שמנת חמוצה
20 גרם (3 כפות) ברנדי
לשימון:
מעט חמאה מומסת/רכה
הכנה:
מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
מעבירים 3 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.
יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.
מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.