יום שבת, 26 בנובמבר 2011

עוגת ריבת חלב

כשהכנתי אלפחורס, נשארה לי חצי צנצנת ריבת חלב.
נסיעה לחברים בחיפה היתה תירוץ מעולה להכין עוגה בחושה בטעם ריבת חלב.
המתכון של ברי סייג, וכרגיל אני סומכת על המתכונים שלו שיביאו לתוצאה נהדרת (מרקם, מרקם ושוב פעם מרקם).
יוצאת עוגה לחה, רכה, מתוקה במידה.
ריבת החלב שוקעת מעט לתחתית העוגה, ומאחר והיא בהירה יחסית (להבדיל משוקולד, למשל), דוגמת השיש בולטת פחות לאחר האפיה.
אבל זו סיבה מעולה לגרד את כל הפירורים מהתחתית.


עוגת ריבת חלב

חומרים:


130 גרם (3-4 כפות גדושות) ריבת חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים מס' 2
130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם (5 כפות) שמן תירס או קנולה
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח תופח
80 גרם (1/2 מיכל פחות כף או 2-3 כפות גדושות) שמנת חמוצה
20 גרם (3 כפות) ברנדי

לשימון:
מעט חמאה מומסת/רכה



הכנה:


מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.

מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.

מעבירים 3 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.

יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.

מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.




7 תגובות:

פיית העוגיות אמר/ה...

מצחיק, אני מכינה מתכון כמעט זהה שלו רק בשינויים קלים-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478354,00.html
שינויים קטנטנים בכמויות, בתוספת קוקוס וללא השיוש.
מוזר ששיחררו גירסאות כמעט זהות.
בכל מקרה נראית מעולה, זו בהחלט עוגה מצויינת
אין כמו עוגות פשוטות וטובות להתחמם איתן בחורף :)

Unknown אמר/ה...

יש לי רעיון - למה שהבלוג לא ישלח לכל מי שמגיב חתיכת עוגת ריבת חלב? זה נראה מצויין!

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

לא יודעת מי זה הרועי הזה, אבל יש לו רעיונות מעולים. אני בעד שבכל פוסט תשלחי דוגמיות לקוראים. ככה נדע כשאת אומרת שיצא טעים אם באמת יצא טעים.

יובל אמר/ה...

דבר ראשון +1 להערה של רועי. העוגה נראית כמו אחת שאני מוכן לקבל משלוחה שלה...

דבר שני - לא יודע למה, אבל אצלי בהארד דיסק ברי סייג מקוטלגת תחת "רקדניות בטן", מזל שגיגלתי אותה וגיליתי שאני צריך לעדכן...

beagle אמר/ה...

תודה לכולם :-)

גם אני לא יודעת מי זה רועי (ברוך הבא!) אבל ברור לי שתקפצו על ההצעה שלו ;-)

אוקיי, בהזדמנות נארגן איזו תחרות נושאת פרסים, רק שאני עוד בחובות מהקודמת, אז זה יקח קצת זמן.
חולצה ותקליט, הולך?

ויובל, הרקדנית בטן זו ברי סימון. הקונדיטור זה ברי סייג. אולי הוא אופה עם נצנצים, אני לא יודעת.

Unknown אמר/ה...

גם אני לא יודע מי זה רועי :)
אבל אני מהמר שזה סתם מישהו שהגיע לבלוג במקרה, קרא קצת, ומאחר והוא במקרה בכמה ימי מחלה בבית, הוא החליט שחתיכת עוגת ריבת חלב זה בדיוק מה שהוא צריך כדי להבריא :)

ומאחר וכולם אימצו את הרעיון שלי, אני חושב שכדאי להגיע לשלב המימוש :)))

beagle אמר/ה...

יש מצב לעשות משהו כזה בשנה הבאה.
ינואר כבר סגור מבחינת תוכניות לבלוג (נראה אם תנחשו איזו סדרת פוסטים תהיה).