איכס! איכס איכס איכס!
ככה אמרו לי כשאמרתי שאני הולכת להכין אוזני המן עם תרד ובולגרית. זה היה בפורים, כמובן.
לא אומרים איכס על אוכל, אבל החברים שלי לא מחונכים. הם תירצו את זה בכך שבצק של אוזני המן נשמע מזעזע עם גבינה בולגרית.
בסדר, אז החלפתי את הבצק בבצק של בורקיטס. יעני, הכנתי מנה מחופשת לאוזני המן.
הבצק נחמד וקל להכנה, מעט קשה לעיבוד אחרי שהתקרר לחלוטין, הייתי מקצרת את זמן הקירור או מורידה מכמות הקמח. המתכון לבצק שכאן מופיע כפי שמופיע במקור, רק שהחלפתי מרגרינה בחמאה, בכל זאת... והמלית מאולתרת וטעימה להפליא.
כמובן שניתן ואף רצוי להכין שלא בצורת אוזני המן, אלא סתם כבורקיטס רגילים לגמרי, כל השנה.
בורקיטס המן
חומרים:
בצק -
100 גרם חמאה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1 כפית מלח
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
1/2 קילו קמח (31/2 כוסות)
מלית -
2 חבילות תרד, שטוף, מנוקה ומאודה עד לאיבוד מרבית הנוזלים. ואחרי זה גם סחוט. ככה, להוציא לו את כל המיץ.
1 חב' גבינה בולגרית
100 גר' קשקבל מגוררת
מלח, פלפל
ביצה טרופה
קצח, שומשום, פרג
הכנה:
מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, עד שהחמאה נמסה (לא להרתיח).
שמים קמח בקערה ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך לישה. לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הנוזלים – כשהבצק נעים למגע ולא דביק מפסיקים להוסיף נוזלים. מניחים את הבצק במקרר למשך 1/2 שעה.
מערבבים יחד את חומרי המלית. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי של 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים ומניחים כפית מלית במרכז כל עיגול. מברישים את השוליים בביצה, מקפלים לחצי ולוחצים לאיטום השוליים (אני קיפלתי לצורת אוזני המן).
מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח או שומשום או פרג.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר (ומחממים לפני ההגשה).
ככה אמרו לי כשאמרתי שאני הולכת להכין אוזני המן עם תרד ובולגרית. זה היה בפורים, כמובן.
לא אומרים איכס על אוכל, אבל החברים שלי לא מחונכים. הם תירצו את זה בכך שבצק של אוזני המן נשמע מזעזע עם גבינה בולגרית.
בסדר, אז החלפתי את הבצק בבצק של בורקיטס. יעני, הכנתי מנה מחופשת לאוזני המן.
הבצק נחמד וקל להכנה, מעט קשה לעיבוד אחרי שהתקרר לחלוטין, הייתי מקצרת את זמן הקירור או מורידה מכמות הקמח. המתכון לבצק שכאן מופיע כפי שמופיע במקור, רק שהחלפתי מרגרינה בחמאה, בכל זאת... והמלית מאולתרת וטעימה להפליא.
כמובן שניתן ואף רצוי להכין שלא בצורת אוזני המן, אלא סתם כבורקיטס רגילים לגמרי, כל השנה.
בורקיטס המן
חומרים:
בצק -
100 גרם חמאה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1 כפית מלח
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
1/2 קילו קמח (31/2 כוסות)
מלית -
2 חבילות תרד, שטוף, מנוקה ומאודה עד לאיבוד מרבית הנוזלים. ואחרי זה גם סחוט. ככה, להוציא לו את כל המיץ.
1 חב' גבינה בולגרית
100 גר' קשקבל מגוררת
מלח, פלפל
ביצה טרופה
קצח, שומשום, פרג
הכנה:
מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, עד שהחמאה נמסה (לא להרתיח).
שמים קמח בקערה ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך לישה. לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הנוזלים – כשהבצק נעים למגע ולא דביק מפסיקים להוסיף נוזלים. מניחים את הבצק במקרר למשך 1/2 שעה.
מערבבים יחד את חומרי המלית. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי של 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים ומניחים כפית מלית במרכז כל עיגול. מברישים את השוליים בביצה, מקפלים לחצי ולוחצים לאיטום השוליים (אני קיפלתי לצורת אוזני המן).
מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח או שומשום או פרג.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר (ומחממים לפני ההגשה).
4 תגובות:
האמת שזה נשמע ממששששש אבל ממש טעיםםםםם!
איזה מן חברים את בוחרת לך? ;)
מתה על בורקיטס, ועוד יותר כשהוא מחופש לאזני המן
מעורר תיאבון, ואחלה של רעיון
כן, אני באמת שוקלת להחליף אותם!
Super dobré...
נראה מדהים!!
הוסף רשומת תגובה