יום ראשון, 6 במרץ 2011

ממולאים part two - געגועים לאמירה, או מפרום

אמירה נסעה (שוב) לכמה חודשים לחו"ל, ובדיוק כשהיא לא היתה בארץ החלטנו שחלק מהממולאים שנכין יהיה מפרום.
והרשו לי לגלות לכם, שמי שאכל מפרום שאמירה הכינה, לא יחפש מתכון אחר, אף פעם.
הנה, רק תראו את המתכון הקודם שהיא פרסמה כשהיא התארחה בבלוג. לא עושה חשק?



אז בגלל שהיא לא היתה זמינה, חיפשנו ברשת את המתכון שלה.
מזל שהיה.

זה יוצא טעים, הו, כה טעים.
הכנו סיר ע-נ-ק-י, ונגמר מהר.

מפרום של אמירה

חומרים:

5 תפו"א בינוני-גדול

300 גר' בשר קצוץ (עירבבנו בקר וכבש)
פטרוזיליה קצוצה (חצי חבילה)
1 בצל קצוץ
שמן זית
1/2 כף שום קצוץ
מלח, פלפל
1/2 כף כמון
כפית פפריקה חריפה

בצל פרוס


3 ביצים + 3 כפות מים

מלח
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס קמח

6 כפות רסק עגבניות
מים
מלח, פלפל

הכנה:

קלפו את תפוחי האדמה, ופירסו לפרוסות בעובי של ס"מ. כל פרוסה כזו פירסו באמצע, כמעט עד הסוף. הניחו במים קרים.



טגנו את הבצל בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה. הסירו מהאש.
ערבבו עם יתר חומרי המלית.

בתחתית של סיר סדרו פרוסות של בצל. אם נשארו פרוסות את תפו"ח לא חצויות (הקצוות) סדרו גם אותן בתחתית.

מלאו כל פרוסת תפו"א במלית.
טירפו יחד את הביצים עם הרסק,  המים והמלח.
טיבלו את הפרוסות הממולאות בקמח, ואח"ח בביצה, וטגנו בשמן בגובה בינוני עד לצבע זהוב. העבירו לסיר.

ערבבו את חומרי הרוטב, ניתן להוסיף עוד רסק עגבניות או תבלינים. שיפכו מעל המפרום.
בשלו על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים.

5 תגובות:

אמירה אמר/ה...

אווווו גם אני געגעתי, אפילו מאד, אבל עכשיו כשאני כאן, בהחלט אפשר לקבוע משהו...אני מאד אשמח!!

YamCahol אמר/ה...

ממש המחלקה הסגורה נהיה פה...
געגועים למחלקה הסוגרה...

beagle אמר/ה...

אמירה - מתי...? יאללה, פגישה.
ימכחול, בגלל הגעגועים לימי עבר, המחשב שלי מת. הוא היה עושה את זה כל הזמן פעם, לא? אז בגלל זה אני לא מגיבה, מתנצלת...
כל הפוסטים האלה הם פרסומים שהכנתי מראש.
מביגל נטולת המחשב :-(

fairy_mi אמר/ה...

יאמממ זה נראה מעולהההה!
גמני הכנתי את המפרומים של אמירה והתמוגגתי- מתכון נפלא
כמו כל דבר של אמירה
שאפו כרגיל על ההשקעה
נעים וטעים אצלך
געגועים לכולכן
גם למחלקה הסגורה...
והתאוששאות מחשב מהירה!

beagle אמר/ה...

התאושש!
בשעה טובה, המחשב חזר לתפקד (בעזרתו של א.)