יום רביעי, 9 במרץ 2011

אלפחורס



אני אומרת, יותר מדי ממולאים ברצף יכולים להכביד על הקיבה, ואולי כדאי שנעשה משהו מתוק וקליל, ככה להרגע.
למשל, אלפחורס.
ר. מהמלבי הזמין אותי לשבת חמין אצלו בבית, וכששאלתי אילו עוגיות להביא, הוא אמר שבנו אוהב אלפחורס.
מה זה אוהב, משוגע עליהן.

מיד הלכתי לסמדר וביקשתי את המתכון שלה. סמדר לקחה כל מיני מתכונים ובהרבה ניסוי וטעיה ותיקון וחוזר חלילה, הגיעה למתכון המושלם.
סמדר הביאה יום אחד לעבודה את האלפחורס הכי טובים שאכלתי אי פעם. הבצק היה מושלם - פריך ויבש, כמעט מתפורר, אבל לא חונק, עם ריבת חלב וקוקוס...

אין מה להכביר במילים במקרה הזה - לכו תכינו.
תצמדו להוראות ההכנה, הטיפ לגבי רידוד בין דפי נייר אפיה - מקל מאד.
תשקיעו בריבת חלב איכותית - זו שמוכרים בצנצנת זכוכית היא טובה מאד.



אלפחורס של סמדר

חומרים:
150 גרם חמאה
3/4 כוס אבקת סוכר
4 חלמונים
כוס וחצי קמח
כוס וחצי קורנפלור
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
מעט גרידת לימון

ריבת חלב למילוי
קוקוס לגלגול

הכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר עד שהם מתחילים לתפוס נפח ולהיות רכים ואווריריים.
כשהחמאה אוורירית ותפוחה מפרידים את הביצים ומוסיפים פנימה את החלמונים.
מוסיפים את שאר המוצרים תוך כדי ערבול קצר.

מוציאים מהמיקסר ומעבדים עוד קצת ידנית לבצק רך (מזכיר פלסטלינה).

מרדדים את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ (מומלץ לרדד על נייר אפיה , כך קל יותר להוציא לתבנית).
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים בחום בינוני כ-10 דקות (שלא יזהיבו).

לאחר האפיה מניחים על כל עוגיה ריבת חלב ומכסים בעוגיה נוספת.
מגלגלים בקוקוס ואוכלים לתיאבון.

3 תגובות:

יובל אמר/ה...

"באת לי טוב" - בשאיפה בשבת אני מתכוון להכין ריבת חלב (קניתי תרמומיקס, צריך עכשיו להצדיק את הרכישה, לא?), והנה שימוש מצויין שגם יוכל להכניס את הילדים למריחה ולגלגול בקוקוס...

Nickey אמר/ה...

אפשר לרשום כמויות במשקלים? תודה :)

beagle אמר/ה...

יובל, הכנת?
איך יצא?

ניקי, הנה לינק שימושי:

http://geekinthekitchen.wordpress.com/2008/10/28/tables/

גם אני בדר"כ אוהבת להשתמש במשקל, יותר מדוייק, אין ספק.
במקרה הזה כך קיבלתי את המתכון ויצא מעולה - השתמשתי בכוס מדידה של 200 מ"ל.