פוסט זה יפורסם במועד בו כותבי הבלוג נמצאים בחו"ל. טיול קצרצר בטוסקנה.
אל תדאגו, אם תשאירו תגובה, נראה אותה מיד כשנשוב, ואנו מבטיחים לענות.
אני תוהה אם בלונדיניות באמת נהנות יותר, או אם ג'נטלמנים מעדיפים בלונדיניות (כפי שהוליווד ב- 1953 הסבירה לנו), כי בלונדינית מעולם לא הייתי. אבל הנה לפניכם עוגה בלונדינית, לבנה לבנה עם פריזורה זהובה.
העוגה היא מז'אנר עוגות מוס-הגבינה ללא-אפיה-עם-ג'לטין. מה שאומר זו עוגה מוסית ויציבה, ופחות קרמית כמו העוגות הקרות שמגישים עם כף בצורה לא מסודרת. אישית, אני מעדיפה את הלא מסודרות, בסגנון עוגת ה"קטטסטרופה", אבל גם לעוגות בלונדיניות שעשו פן יש מקום במטבח שלי.
אני ממליצה בחום לשלב בעוגה קליפת לימון שתיתן חמצמצות, אחרת היא מתוקה להפליא.
המקור כאן.
עוגת גבינה קרה עם תאנים
חומרים:
36 בישקוטים
300 מ"ל מים
210 גר' סוכר
6 דפי ג'לטין
500 גר' גבינה לבנה
120 גר' סוכר
330 מ"ל שמנת מתוקה
קליפת לימון מלימון אחד-שניים (אני אוהבת הרבה...)
תאנים פרוסות
הכנה:
קחו כלי עגול עם תחתית ישרה (אני השתמשתי בסיר) והדביקו ניילון נצמד לתחתית ולשוליים, שיהיה קל "לשלוף" את העוגה.
הכינו סירופ סוכר מהמים והסוכר, והניחו לקירור.
השרו את עלי הג'לטין במים לעשר דקות. חלקו את הגבינה לשני כלים. חצי אחד ערבבו עם הסוכר וקליפת הלימון.
את החצי השני חממו במיקרוגל עד לטמפ' של כ- 40 מעלות - מעט חם מטמפ' הגוף. חממו את הגבינה במקטעים של עשרים שניות כדי שלא להרתיח אותה. נערו את דפי הג'לטין מים עודפים וטירפו לתוך הגבינה החמה, עד להמסה מוחלטת.
הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת.
ערבבו את הגבינה החמה עם הגבינה המסוכרת, ואז קפלו פנימה את הקצפת, בשתי נגלות.
טיבלו בישקוטים בסירופ, והצמידו להיקף של הסיר. סדרו פרוסות תאנים בצפיפות על התחתית. מעליהן שימו חצי מכמות המוס.
סדרו מעל המוס שכבה של בישוקטים טבולים, עוד תאנים, ועוד מוס. סיימו בשכבה של בישקוטים טבולים.
כסו הכל בניילון נצמד ואשפזו במקרר לארבע שעות.
לפני ההגשה, הסירו את הניילון הנמצד מהחלק העליון, הצמידו צלחת והיפכו. שילפו החוצה את הסיר והסירו את הניילון הנצמד ה"פנימי".
4 תגובות:
רק בדיקה - לא ראיתי שום בעיה בהשארת תגובות. אמנם הופעל לאחרונה מנגנון אוטומטי של סינון תגובות דואר זבל, אבל אין איתו בעיה, כל מה שהוא מחק באמת היה spam.
הוא לא מחק כלום, אני מחקתי ידנית היום, אני מקווה שמעתה והלאה אכן ימחק אוטומטית.
איזה נחמד לעשות את ההתכתבויות האלה על גבי הבלוג, לא? כל ההתעסקות הטכנית הדזו כ"כ מעניינת את קוראינו ;-)
הבעיה היתה בכתיבת תגובה כאשר מגיעים ישירות מהמייל שנשלח למנויים. אולי משהו בפיד-ברנר?
התחרפנתם שם בגולה? זה תגובות לבלונדיניות?
מתה על בלונדי. הלהקה.
זה מרוב היין.
שותים המון יין בטוסקנה.
הוסף רשומת תגובה