משה בתיבה, pigs in a blanket - איך שלא תקראו להם, כשר או לא כשר, הדבר הזה טעים.
נקניקיה עטופה בבצק, מנה שמכילה גם חלבונים וגם פחמימות. נותר רק להוסיף סלט (וקטשופ) ויש ארוחה.
אני הכרתי רק את הגרסה של רות סירקיס, מ"ילדים מבשלים", בה השתמשו בבצק עלים לעטוף נקניקיות, אבל בחודשים האחרונים נתקלתי ברחבי הרשת בגרסאות שוות הרבה יותר, של נקניקיה אפויה בבצק לחמניה. ממש בצק של לחם, מתקתק מעט, שעוטף את הנקניקיה, וגם נורא קל וכיף לשחק עם צורות שונות של הלחמניה. זה יפה, זה קל, זה מרשים ילדים, וגם אורחים, והכי הכי כלבים שנועצים בך מבט עורג כשאתה אוכל, ויושבים ליד הרגליים שלך למקרה ויפול משהו.
הסברים לגבי שיטות עיצוב הבצק השונות:
250 גר' קמח
1/2 כף שמרים יבשים
35 גר' סוכר
1/2 כפית מלח
200 מ"ל מים חמימים
ערבבו יחד את כל חומרי הבצק פרט לחמאה. כשנוצר בצק אחיד יחסית, הוסיפו את החמאה, ועבדו היטב לבצק גמיש ונוח. הוא יהיה מעט דביק, אבל לא לדאוג.
נקניקיה עטופה בבצק, מנה שמכילה גם חלבונים וגם פחמימות. נותר רק להוסיף סלט (וקטשופ) ויש ארוחה.
אני הכרתי רק את הגרסה של רות סירקיס, מ"ילדים מבשלים", בה השתמשו בבצק עלים לעטוף נקניקיות, אבל בחודשים האחרונים נתקלתי ברחבי הרשת בגרסאות שוות הרבה יותר, של נקניקיה אפויה בבצק לחמניה. ממש בצק של לחם, מתקתק מעט, שעוטף את הנקניקיה, וגם נורא קל וכיף לשחק עם צורות שונות של הלחמניה. זה יפה, זה קל, זה מרשים ילדים, וגם אורחים, והכי הכי כלבים שנועצים בך מבט עורג כשאתה אוכל, ויושבים ליד הרגליים שלך למקרה ויפול משהו.
אפשר להתפרע ולשים מסביב לנקניקיה, בתוך הבצק, גם פרוסת גבינה, כמו שראיתי בכמה מתכונים, או ממרח פסטו, או עגבניות מיובשות. אני הכנתי כמה נקניקיות עם חרדל, ששידרג את הנקניקיה להפליא.
הנה ההשראה, ביצעתי קצת שינויים ביחסים של החומרים בבצק (הורדתי מכמות הסוכר, הוספתי מים).
השתמשתי בשני סוגים של נקניקיות - הראשון נקניקיות שאינן כשרות בעליל, משהו ברזילאי של טיב-טעם, חריף ומלא בעשבי תיבול. השניות היו נקניקיות פרגיות, שהיו מפתיעות בטעמן (בעיקר הפתיע אותי, כי אני לא מתה על נקניקיות עוף או הודו).הנה ההשראה, ביצעתי קצת שינויים ביחסים של החומרים בבצק (הורדתי מכמות הסוכר, הוספתי מים).
הסברים לגבי שיטות עיצוב הבצק השונות:
ורטיגו - ספירלה של בצק. עצבו את הבצק ל"חבל" ארוך, באורך כפול מזה של הנקניקיה. כירכו את הבצק סביב הנקניקיה, אין צורך שהספירלה תהיה מלופפת צמוד, תשאירו רווחים קטנים, והם כבר יתמלאו כאשר הבצק יתפח. הניחו את קצות הספירלה מתחת לנקניקיה בעת האפיה.
המומיה - רדדו את הבצק למלבן, שאורכו כאורך הנקניקיה, ורוחבו בערך פי שלושה מהרדיוס שלה. הניחו את הנקניקיה במרכז. עכשיו יש לכם שליש בצק מכוסה בנקניקיה, ושני שליש משני הצדדים. כל שליש כזה, מכל צד, פירסו לרצועות אלכסוניות (הקצה של הרצועות עדיין מחובר לבצק שמתחת לנקניקיה, כן?). עכשיו קילעו בשתי וערב את הרצועות מעל הנקניקיה. בצורה הקליעה הזו גם קל למרוח ממרח כלשהוא (חרדל) של השליש האמצעי לפני סגירת הבצק.
משה בשמיכה או חזיר בתיבה (למה להתחייב)
חומרים:
250 גר' קמח
1/2 כף שמרים יבשים
35 גר' סוכר
1/2 כפית מלח
200 מ"ל מים חמימים
30 גר' חמאה
8 נקניקיות
ממרח רצוי (לא חובה)
ביצה טרופה למריחה, ושומשום.
הכנה:
ערבבו יחד את כל חומרי הבצק פרט לחמאה. כשנוצר בצק אחיד יחסית, הוסיפו את החמאה, ועבדו היטב לבצק גמיש ונוח. הוא יהיה מעט דביק, אבל לא לדאוג.
הניחו אותו לתפיחה, מכוסה במגבת, עד שמכפיל את נפחו.
את הנקניקיות, אם הן קפואות, הפשירו בינתים.
אחרי שהבצק תפח, לושו אותו מעט כדי להוציא את האויר, וחלקו לשמונה חלקים שוים. עצבו את הבצק סביב הנקניקיה בצורה הרצויה, עם או בלי ממרח (ראו הסבר לגבי עיצוב לעיל). הניחו את תבנית משומנת, עם נייר אפיה, או על משטח סיליקון, להתפחה.
את הנקניקיות, אם הן קפואות, הפשירו בינתים.
אחרי שהבצק תפח, לושו אותו מעט כדי להוציא את האויר, וחלקו לשמונה חלקים שוים. עצבו את הבצק סביב הנקניקיה בצורה הרצויה, עם או בלי ממרח (ראו הסבר לגבי עיצוב לעיל). הניחו את תבנית משומנת, עם נייר אפיה, או על משטח סיליקון, להתפחה.
מירחו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
אפו 10 דק' בחום בינוני או עד לצבע זהוב עמוק.
וחזירים בשמיכה זה מצחיק. הנה, תראו:
וחזירים בשמיכה זה מצחיק. הנה, תראו:
11 תגובות:
ניסיון להגיב... 1 2 3.
טוב.
פנו אלי ואמרו שלא ניתן להגיב.
ואכן, מהמייל שנשלח למנויים לא הצלחתי לכתוב תגובה, אבל אחרי הזדהות הצלחתי, אז זה ניסיון ראשון, ואני מקווה שהכל תקין עכשיו.
מחזיקה אצבעות...
ועוד ניסיון, ללא הזדהות...
הכל סבבה.
מי זה המציקים האלו שאמרו לך ככה?
הנה, עובד, למה להגיד לא עובד?
תגידי, התבלבלת בחגים? עכשיו חגי תשרי, לא פסח. מה קשור משה בתיבה?
המומיה הזאת מגניבה, אף שהיא מזכירה בתיאור איך שפעם הסבירו שצריך לשים פלסטר על אצבע, ככה שיחזיק.
בהחלט הצלחתי לדמיין מה שהכלבה עשתה לך. איזו כלבה היא... אבל חמודה.
כן, כן, הקוראים הכי נאמנים שלי, הם אלו שמציקים לי..
סתם, סתם, חופשי.
ופסח וסוכות תמיד התערבבו אצלי.
אני מגיבה כאן ולא בעוגה בלונדינית מכיוון שלא ניתן להגיב שם. לא באנונימי ולא עם שם.
אם אני משתמשת באבקת ג'לטין, כמה צריך ?
אוי, לא מבינה מה קורה עם התגובות לפוסטים, חייבת לבדוק את זה.
אם אני זוכרת נכון, 6 דפים של ג'לטין = 10 גר' אבקה.
ובספר נוסף שיש לי כתוב 2 דפים = 1 כפית אבקה.
בהצלחה!
ל"ברעאצל" המנוחה בדיזינגוף היתה גירסה על בסיס בצק הברעאצל, אמנם עם נקניקיית מזרע, אך התוצאה היתה מחממת והבצק נפלא וטעים.
על בסיס בצק פרעצל זה נשמע מעולה!
עם מלח גס מעל, ומעט אבקת שום.
המממ... אני בהחלט אשקול לעשות ניסיון בכיוון, תודה!
שלום למבינים באוכל.
אשרייכם על המאכלים הטעימים.
אך אכן מאוד חשוב שיהיו גם כשרים יהודים יקרים.
כשר זה בסך הכל לטובת האדם אין "סתם" אצל השם אם תשימו ליבכם לאותיות כשר זה אותיות 'שכר' בעולם הזה ולמאמינים גם לעולם הבא.
בתאבון.
היי אנונימי :-)
ברוך הבא.
איש באמונתו יחיה. הבלוג הזה אינו כשר, ברם אתה מוזמן לבצע במתכונים המרות כראות עיניך כל מנת להפכו לכשר.
אנו נשאיר את מתכונינו כפי שאנו אוכלים אותם, ואתה מוזמן לבחור האם להכינם - כולם או חלקם - עם או בלי שינויים.
ובתיאבון! :-)
הוסף רשומת תגובה